Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Χρυσοφόρα κόλπα με τα φάρμακα

ΕΚΘΕΣΗ της Κομισιόν αποκαλύπτει τις πρακτικές των φαρμακευτικών εταιρειών για να παρατείνουν την εμπορική ζωή των φαρμάκων τους. Το αποτέλεσμα είναι να τα πληρώνουμε ακόμα ακριβότερα, γιατί καθυστερεί η εισαγωγή αντίγραφων φαρμάκων, που πωλούνται κατά μέσο όρο 40% φθηνότερα.

Πλήρες θέμα...

 • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

  • ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΤΙΣ 4 Μ.Μ. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Πάμε ποδήλατο
   Με το σύνθημα «Μετακινούμαστε έξυπνα-Ζούμε καλύτερα», η Αθήνα συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης και σήμερα ώς τις 4 μ.μ. κλείνει η Πανεπιστημίου, από το Σύνταγμα ώς την Ιπποκράτους.
 • Παρεμβάσεις στους λόφους

  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Επτάλοφη ανάσα για το λεκανοπέδιο
   Αθήνα η επτάλοφος... Αφορά βεβαίως την αρχαιότητα, με την Ακρόπολη, τον Αρειο Πάγο, τον λόφο Μουσών (Φιλοππάπου, σήμερα), τον λόφο Νυμφών (Αστεροσκοπείου), την Πνύκα, τον Λυκαβηττό και τα Τουρκοβούνια να εξασφαλίζουν το ανάγλυφο σε μια πόλη που δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό «ξεχείλωμα».
  • Ξέφραγο αμπέλι έκανε ο δήμος τον Στρέφη
   Αναξιοποίητα και «ξεχασμένα» τα 50 στρέμματα του λόφου του Στρέφη Ο λόφος του Στρέφη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αναξιοποίητου δημόσιου χώρου στο Λεκανοπέδιο, και μάλιστα δίπλα στα Εξάρχεια, μία από τις πυκνοδομημένες γειτονιές του κέντρου.
 • Σχέδιο διατάγματος

  • Στην Α' ζώνη προστασίας διεκδικούμενες περιοχές του Υμηττού
   Μετατάσσονται από τη Β' στην Α' ζώνη απόλυτης προστασίας του Υμηττού δύο δασικές περιοχές της Ηλιούπολης, στο τέρμα της οδού Νεύτωνος και στη «Δεξαμενή», σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, καθ' οδόν προς το ΣτΕ.
 • Ενάλια έρευνα στις Βόρειες Σποράδες

  • ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΣΠΟΡΑΔΕΣ - ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ Στην υγειά του Ιάσονα
   Δεκατέσσερα ναυάγια αλλά και οικισμοί έχουν βρεθεί ήδη, τεκμηριώνοντας ουσιαστικά τον μύθο των Αργοναυτών Ο θρύλος του Αργοναύτη Ιάσονα και το εμπόριο με την Κολχίδα ξαναζωντανεύουν στο βυθό του Παγασητικού και των Σποράδων. Από την Αμαλιάπολη ώς τις Νηές έχουν εντοπιστεί από τους αρχαιολόγους 14 αρχαία και βυζαντινά ναυάγια και δύο χερσαίοι οικισμοί που βυθίστηκαν. Ξενάγηση της «Ε»
 • Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι

  • Δεύτεροι στον κόσμο στο subbuteo
   Ολόκληρη η ασημένια ομάδα με τα μετάλλια στο στήθος. Από αριστερά: Ειρήνη Πατρικίου, Γιάννης Βλασσόπουλος, Αρης Νομικός, Χρίστος Κουρούκλης, Νίκος Παπανικολάου και Δημήτρης Κουλοσούσας Ο εμπνευστής του ήθελε να το ονομάσει «χόμπι». Αλλά επειδή δεν τον άφησαν το ονόμασε subbuteo. Και τούτο επειδή ο Peter Adolph (1916-1994) ήταν ορνιθολόγος και οι κινήσεις του παιχνιδιού που εφηύρε του θύμιζαν έντονα τις κινήσεις ενός είδους γερακιού, του Falco subbuteo!
 • Καταγγελία στον Συνήγορο

  • ΑΝΑΦΟΡΑ ΦΙΝΛΑΝΔΗΣ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ «Απειλούσε να με πετάξει από τον 7ο»
   Ακόμα η καταγγέλλουσα περιμένει το πόρισμα της έρευνας των αστυνομικών «Με οδήγησαν στο αρχηγείο της Αστυνομίας χωρίς να μου πουν τον λόγο... κατέσχεσαν πράγματα από το σπίτι μου χωρίς να υπογράψω τίποτα... με ανέκριναν χωρίς δικηγόρο... ένας αστυνομικός με πήγε στο παράθυρο, στον έβδομο όροφο, και μου είπε ότι αν δεν συνεργαστώ, θα με έριχνε κάτω για να μου λιώσει το κεφάλι... μας πήγαν στα δικαστήρια τρεις φορές, χωρίς δικηγόρο».
 • Άλλες ειδήσεις

  • Τρύπα στο πόθεν έσχες του δημάρχου
   Καταθέσεις ύψους 250.000 ευρώ και 451 μετοχές (μικρής αξίας) κατηγορείται ότι δεν δήλωσε στο «πόθεν έσχες» του ο δήμαρχος Πυλαίας, Βασίλης Καρτάλης.
  • Αιφνιδίως ο Λοβέρδος στο Τζάνειο
   Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Τζάνειο έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
  • Από λύματα λύση για την άρδευση
   Αρδευση με επεξεργασμένα λύματα;
  • Αγιορείτικα κρασιά στο Οσλο
   ΣΤΟ ΟΣΛΟ της Νορβηγίας «ταξιδεύουν» αγιορείτικα κρασιά από τη Χαλκιδική και μαζί τους ταξιδεύει μια ολόκληρη περιοχή. Θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση οινογευσίας, η οποία οργανώνεται από την ελληνική πρεσβεία στη νορβηγική πρωτεύουσα, την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να δοκιμαστούν από στελέχη του Κρατικού Μονοπωλίου Οίνων Νορβηγίας, από εισαγωγείς, εμπορικούς αντιπροσώπους, οινολόγους, εστιάτορες κ.λπ.
  • Πειραϊκή Μικροζυθοποιία Μια μπίρα στο καζάνι της γραφειοκρατίας
   Ο Αλέξανδρος Κουμάντος έκανε το μεράκι του ...βιολογική μπίρα. Εφτιαξε και νέες εγκαταστάσεις. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα... Στοιχημάτισε στο προσωπικό του... μεράκι, και η προσπάθειά του έμοιαζε στην αρχή ουτοπική. Με κίνητρο να βελτιώσει την ποιότητα της μπίρας στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Κουμάντος, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, ξεκίνησε μέσα σ' έναν περιορισμένο, αλλά εξαιρετικά οργανωμένο, χώρο στη Δραπετσώνα την παραγωγή μιας από τις πρώτες μπίρες στην Ελλάδα που παράγεται αποκλειστικά από βιολογικές πρώτες ύλες.
  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ Σταθερά τα αποθέματα ψαριών, μείωση των καβουριών
   Καλές ψαριές «υπόσχεται» η έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Σταθερό παραμένει το απόθεμα των ψαριών, και ιδίως των πιο εμπορικών, όπως το λυθρίνι, ο μπακαλιάρος, η κουτσομούρα στον Παγασητικό κόλπο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μόνο το απόθεμα των καβουριών φαίνεται ότι μειώθηκε στην περιοχή.