Έντυπη Έκδοση

Η τρόικα ξεμπλόκαρε τη ρύθμιση

Περαιώστε και σώστε!

Οι επικεφαλής της τρόικας. Στιγμιότυπο από πρόσφατη επίσκεψή τους στο υπουργείο Οικονομικών
ΧΘΕΣ το βράδυ η κυβέρνηση προχώρησε στην τελική ρύθμιση της περαίωσης που αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανεξαρτήτως τζίρου, αφού η τρόικα συμφώνησε να μη ματαιωθεί το 1 δισ. των δημοσίων επενδύσεων και να αντληθεί το ποσόν από το κλείσιμο των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων (600 εκατ.), την ένταξη των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό (500 εκατ.) και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών. Οσοι οφείλουν φόρους ή είναι φοροφυγάδες δεν θα ευεργετηθούν από τις ρυθμίσεις, που η κυβέρνηση θα συγκεκριμενοποιήσει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Φορολογία

  • * ΣΤΗ «MONDE» Παπακωνσταντίνου: Εχθρός νο 1 η φοροδιαφυγή
   Η φοροδιαφυγή παραμένει ο νο 1 εχθρός της ελληνικής οικονομίας, κατά τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που μιλά στη γαλλική «Le Monde» για τους στόχους του προγράμματος λιτότητας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ο δρόμος προς την ανάκαψη «είναι ακόμα μακρύς».
 • Δηλώσεις Παμπούκη

  • «Figaro»: Η Ελλάδα πωλείται
   Εισροή κεφαλαίων 2,5 δισ. από 5-6 μεγάλες επενδύσεις προσδοκά ο Χάρης Παμπούκης Εισροή ξένων κεφαλαίων αξίας 2,5 δισ. ευρώ, από 5-6 μεγάλες επενδύσεις αξίας άνω των 300 εκατ. ευρώ, αναμένει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Figaro», κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Παρίσι.
 • Η μεγαλύτερη παραχώρηση δημόσιου πλούτου

  • ΓΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Ουρά κεφαλαιούχων για 10 δισ. επενδύσεις
   ΚΟΜΜΕΝΟ και ραμμένο στα μέτρα των φαραωνικών επενδύσεων που επιδιώκουν να υλοποιήσουν μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, κυρίως στον τομέα της ενέργειας και των εξορύξεων, από το «ευαίσθητο» Βόρειο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και από την Αιτωλοακαρνανία μέχρι τις Κυκλάδες, είναι το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο.
 • Διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση

  • LEHMAN BROTHERS: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ * 14 ΤΡΙΣ. ΔΟΛ. ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ * ΤΥΦΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2 χρόνια από το κραχ του 21ου αιώνα
   Αμερικανός χρηματιστής στέκεται απεγνωσμένος έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την ημέρα (15 Σεπτεμβρίου 2008) που κατέρρεε η Lehman Brothers Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008, σηματοδοτώντας το «κραχ του 21ου αιώνα» και τις απαρχές της μεγαλύτερης από την εποχή του '30 οικονομικής κρίσης. Δύο χρόνια μετά, η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση έχει προσθέσει 30.000.000 ανέργους στον πλανήτη, από τους οποίους 22,5 εκατ. αφορούν τον αναπτυγμένο κόσμο.
 • Αναβολή εκταμίευσης

  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ Κλοτσάνε το δάνειο του 1 δισ. για να μη φουσκώσει το χρέος
   Πρώτα η κυβέρνηση δεσμεύτηκε έναντι της τρόικας να «κόψει» επενδυτικές δαπάνες 1 δισ. ευρώ για να καλυφθεί η «τρύπα» στο έλλειμμα, ποσό που ακόμη δεν έχει καταφέρει να διασφαλίσει καθώς τα χρήματα έχουν ήδη «μοιραστεί».
 • Εντοκα γραμμάτια

 • Τουρισμός

  • ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΠΙΝΤΑΡΟΥΝ Εκτός εποχής ο ελληνικός τουρισμός
   Εκτός εποχής, εκτός τάσεων και εκτός ανταγωνισμού φαίνεται να έχει μείνει ο ελληνικός τουρισμός. Την ώρα που οι επαγγελματίες του κλάδου, από την Κρήτη έως τη Χαλκιδική, κάνουν ταμείο και διαπιστώνουν κάθιδροι στο πικ της σεζόν μείωση πελατείας έως 35%, πτώση τζίρου μέχρι 30% ή και 50% -με τα ξενοδοχεία να καταμετρούν απώλειες εσόδων 25% ή περίπου 1,5 δισ. ευρώ στην τελευταία διετία- οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές και οι γείτονες πιστώνουν με κέρδη τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
 • Τεχνο-οικονομία

  • Η ΝΟΚΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ SYMBIAN ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ Οι Φινλανδοί αντεπιτίθενται για ανακατάληψη εδαφών
   Νέα, γυαλιστερά και με έμφαση στο... μαύρο χρώμα. Μπορούν τα νέα «έξυπνα» κινητά της Nokia να ενισχύσουν τη θέση της εταιρείας που εσχάτως δέχεται βολές πανταχόθεν; «Είναι τρεις λέξεις - η Nokia επιστρέφει» και αυτή η φράση μάλλον χαρακτηρίζει περισσότερο απ' όλες την εικόνα που επιχείρησαν να περιγράψουν για τη φινλανδική εταιρεία οι επικεφαλής της, στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου Nokia World, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.
  • Ανταλλαγή πυρών ΟΤΕ - ΕΕΤΤ - Κομισιόν για την πίτα
   Εσχάτως στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της χώρας μας το έχουν ρίξει στο... γράψιμο και διοχετεύονται προς πάσα κατεύθυνση «ενημερωτικά σημειώματα», «κείμενα θέσεων» και, φυσικά, τα παράδοξα non papers όπου εξηγούν τη μία ή την άλλη διάσταση του τηλεπικοινωνιακού γίγνεσθαι.
  • Το twitter που ολοένα μοιάζει με Facebook (και αντιστρόφως)
   Δεν ξέρουμε αν το έχετε πάθει κι εσείς, τις τελευταίες ημέρες νιώθουμε σαν να παίζουμε κρυφτούλι με το Google Instant.
 • Άλλες ειδήσεις

  • +3,3% η χωρητικότητα του ελληνικού στόλου
   Αύξηση κατά 0,3% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου από πλοία 100 κόρων και άνω, τον Ιούλιο του 2010, έναντι αύξησης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.