Έντυπη Έκδοση

Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών

Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Alzheimer.

Εχει σκοπό να προωθήσει την ενημέρωση, την κατανόηση και την υποστήριξη όλων όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη νόσο αυτή. Πραγματοποιεί ένα μεγάλο αριθμό ενημερωτικών, εκπαιδευτικών και άλλων εκδηλώσεων για τους φροντιστές, τους ασθενείς, αλλά και το ευρύτερο κοινό. Σήμερα αριθμεί 1.350 μέλη.

Με την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών λειτουργεί 2 Κέντρα Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς, στην οδό Μάρκου Μουσούρου 89 και Στίλπωνος 33, στο Παγκράτι (τηλ.: 210-7013271) και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Βαθέος 25 και Πανόρμου, στους Αμπελόκηπους (τηλ.: 210-6424228). Τα Κέντρα Ημέρας είναι μονάδες ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με νόσο Alzheimer και οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν: ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και φυσικής άσκησης.

Αλλη δραστηριότητα της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών είναι το πρόγραμμα «Φροντίδα στο σπίτι για ανοϊκούς ασθενείς», που απευθύνεται σε οικογένειες ανοϊκών ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω της βαρύτητας της νόσου ή άλλων προβλημάτων.

Στόχος του προγράμματος είναι η παραμονή των ανοϊκών ασθενών στο οικογενειακό περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής φροντίδας, η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών κ.τ.λ. Ομάδα από επαγγελματίες υγείας επισκέπτεται περιοδικά τις οικογένειες των ασθενών προσφέροντας εντελώς δωρεάν εκπαίδευση στους τρόπους φροντίδας των ασθενών, ψυχοκοινωνική στήριξη, επικοινωνία με την κοινότητα.

Ιστοσελίδα: www.alzheimerathens.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Σχετικά θέματα: 21η Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer
Η άνοια στο προσκήνιο
Γυμναστική για το μυαλό
Δομημένα προγράμματα γνωστικής άσκησης
Ανοια και κληρονομικότητα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Υγεία της έντυπης έκδοσης
21η Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer
Η άνοια στο προσκήνιο
Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών
Γυμναστική για το μυαλό
Δομημένα προγράμματα γνωστικής άσκησης
Ανοια και κληρονομικότητα
Άλλες ειδήσεις
Αφαίρεση ινομυωμάτων
Μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού
Το αύριο των πλαστικών επεμβάσεων
Επεμβατική ακτινολογία
Και οι ενήλικοι διαθέτουν βλαστοκύτταρα
Νέο εμβόλιο για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου
Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητα
Θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αντιυπερτασική θεραπεία
Γιατί η επιθυμία είναι ισχυρή