Έντυπη Έκδοση

Θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αντιυπερτασική θεραπεία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για την έγκριση νέας θεραπείας για την υπέρταση. Η θεραπεία θα ενδείκνυται για ενήλικες που λαμβάνουν τελμισαρτάνη και αμλοδιπίνη από διαφορετικά δισκία, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να λάβουν δισκία που περιέχουν τις ίδιες δόσεις συστατικών.

Ο νέος συνδυασμός σε ένα χάπι θα προσφέρει στους ασθενείς και τους γιατρούς έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό συνδυασμό δύο φαρμάκων: της τελμισαρτάνης, η οποία είναι ένας αποκλειστής των υποδοχέων της αγγειοτασίνης (ARB), και της αμλοδιπίνης, η οποία είναι ένας αποκλειστής των διαύλων του ασβεστίου (CCB) για τη θεραπεία της υπέρτασης. Θα μειώνει την αρτηριακή πίεση αποτελεσματικά και με ασφάλεια σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ήπια, μέτρια και σοβαρή υπέρταση καθώς και των ασθενών με υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως είναι όσοι πάσχουν από διαβήτη ή μεταβολικό σύνδρομο.

«Χαιρόμαστε που μετά την οριστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, το TWYNSTA― θα προσφέρει στους γιατρούς μια πολύτιμη νέα θεραπευτική επιλογή για τους υπερτασικούς ασθενείς», σχολίασε ο καθηγητής Klaus Dugi, corporate senior vice president medical της Boehringer Ingelheim. «Η μεγάλη διάρκεια δράσης και των δύο συστατικών των δισκίων το καθιστούν μια μοναδική και πολύ ουσιαστική επιλογή στη θεραπεία της υπέρτασης, όπου ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης δεν επιτυγχάνεται με μονοθεραπεία».

Το φάρμακο εγκρίθηκε από τον FDA στις 19 Οκτωβρίου 2009 για τη θεραπεία της υπέρτασης, ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με άλλους αντιυπερτασικούς παράγοντες και ως αρχική θεραπεία σε ασθενείς που είναι πιθανό να χρειαστούν πολλά φάρμακα για να πετύχουν την αρτηριακή πίεση-στόχο.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://www.boehringer-ingelheim.com/corporate/news/information_packs/hypertension.asp

www.news-ontarget.com

www.ontarget-telmisartan.com

www.micardis.com

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Υγεία της έντυπης έκδοσης
21η Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer
Η άνοια στο προσκήνιο
Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών
Γυμναστική για το μυαλό
Δομημένα προγράμματα γνωστικής άσκησης
Ανοια και κληρονομικότητα
Άλλες ειδήσεις
Αφαίρεση ινομυωμάτων
Μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού
Το αύριο των πλαστικών επεμβάσεων
Επεμβατική ακτινολογία
Και οι ενήλικοι διαθέτουν βλαστοκύτταρα
Νέο εμβόλιο για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου
Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητα
Θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αντιυπερτασική θεραπεία
Γιατί η επιθυμία είναι ισχυρή