Έντυπη Έκδοση

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ

«Δεν πληρώνω τα χαράτσια»

Το κίνημα που ξεκίνησε από τα διόδια έχει επεκταθεί σε όλα τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση. Το «Δεν πληρώνω» έχει «ραντεβού» στο Σύνταγμα σήμερα στις 8 το βράδυ.
Ο Χρήστος Κ. είναι υπάλληλος σε επιχείρηση γραφικών τεχνών. Πριν από τρεις μήνες, η γυναίκα του έχασε τη δουλειά της. Ο μισθός των 1.600 ευρώ που ελάμβανε μειώθηκε τον περασμένο Μάιο κατά 20%. Εχει τρία παιδιά, κι ένα στεγαστικό δάνειο που έχει σταματήσει να εξυπηρετείται κανονικά εδώ και δύο μήνες. Το ειδικό τέλος ακινήτων ήταν γι' αυτόν η χαριστική βολή...

Πλήρες θέμα...

 • Εκπαίδευση

  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. ΑΝΟΙΓΜΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Πολύπλευρες πιέσεις για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια
   Δυναμικό κίνημα φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων «χτίζεται» στις κατειλημμένες σχολές, βοηθούσης της οικονομικής κρίσης. Στη φάση των πιέσεων έχει περάσει το υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να πείσει τους φοιτητές να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια, καθώς η πλειονότητα των τμημάτων τελεί υπό κατάληψη.
  • Στα αμφιθέατρα του Facebook
   Τρίτη εβδομάδα των φοιτητικών κινητοποιήσεων και η διαπάλη για την εφαρμογή ή μη του νόμου-πλαισίου δεν διεξάγεται πλέον μόνο στα αμφιθέατρα και τις πολυπληθείς γενικές συνελεύσεις αλλά και στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Παιδικοί σταθμοί

  • ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ Η σφαγή των νηπίων
   Δώδεκα χιλιάδες οκογένειες έμειναν έξω από το σύστημα δημόσιας προσχολικής αγωγής, αλλά και όσες μπήκαν θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα. Εκτός προσχολικής εκπαίδευσης έμειναν 12.000 παιδιά. Αλλά και όσα μπήκαν θα βρεθούν αντιμέτωπα με ένα ξεχαρβαλωμένο σύστημα.
   * Πολύπλευρες πιέσεις για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια την ώρα που με μεγάλες πλειοψηφίες οι καταλήψεις καλά κρατούν.
 • Ναρκωτικά

  • ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Το νομοσχέδιο που θεραπεύει
   Χιλιάδες οικογένειες περιμένουν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά ώστε να οδηγηθούν τα εξαρτημένα παιδιά τους από τις φυλακές σε προγράμματα θεραπείας. Η Ελλάδα έχει ακόμα τις μεγαλύτερες ποινές όλης της Ευρώπης στα αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά, ενώ οι ασθενείς εξαρτημένοι αποτελούν τον κύριο πληθυσμό των φυλακών.
 • Υγεία

  • ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ Χοντρό παιχνίδι με τα φάρμακα
   Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που διαθέτουν τέσσερις διαφορετικές λίστες φαρμάκων. Παιχνίδια στις πλάτες των ελλήνων ασθενών παίζει για άλλη μία φορά η κυβέρνηση με τα φάρμακα.
 • Συνεταιρισμοί

  • ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Η «ΕΠΙΛΟΓΗ» ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Τα συνεταιριστικά σουπερμάρκετ επιστρέφουν ξανά στις γειτονιές
   Στόχος των σουπερμάρκετ «Επιλογή» είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν στα ράφια του περισσότερα από 400 ελληνικά προϊόντα αγροτικών συνεταιρισμών. Κάποτε υπήρχαν χιλιάδες αγροτικοί συνεταιρισμοί, ορισμένοι από τους οποίους δυστυχώς έγραψαν μια μελανή σελίδα στην ιστορία της σύγχρονης αγροτικής οικονομίας του τόπου.
  • «Οχι στους μεσάζοντες, όχι στους χονδρέμπορους»
   Οι αγανακτισμένοι ή μη της πλατείας Συντάγματος φαίνεται πως δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτό το ουσιαστικό και μη οργανωμένο κίνημα που έχει ξεκινήσει από τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας και έχει συμπαρασύρει και πολλούς κατοίκους της Αθήνας.
  • Ισχυροί όμιλοι οι συνεταιρισμοί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ
   Αγροτικοί συνεταιρισμοί λειτουργούν σε διάφορες χώρες του κόσμου, ακολουθώντας ξεχωριστά μοντέλα ανάπτυξης. Ορισμένοι μάλιστα απ' αυτούς έχουν εξελιχθεί σε ισχυρούς ομίλους!
 • Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

  • ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ Ο ΕΟΦ βάζει τέλος στην οζονοδιαφήμιση
   Οι συσκευές όζοντος που διαφημίζονται καθημερινά (πάνω) ως πανάκεια, δεν τεκμηριώνεται ότι θεραπεύουν κανένα νόσημα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Οζον «διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»... Οι θαυματουργές μηχανές οζονοθεραπείας, που προβάλλονται ως ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση μεγάλου φάσματος ασθενειών μέσω των τηλεοπτικών διαφημίσεων, έχουν σπάσει ρεκόρ πωλήσεων.
 • Ανθρώπων έργα & ημέρες

  • «Μείνε πεινασμένος. Κάνε την τρέλα σου»
   Ο Στιβ Τζομπς πριν από λίγες μέρες υπέβαλε την παραίτησή του «κουρασμένος και αδύναμος» από την αρρώστιά του. ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ φέτος, 2011, ο αμερικανός επιχειρηματίας Στιβ Τζομπς, 56 ετών, συνιδρυτής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple, υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον (υπονοώντας σοβαρά προβλήματα υγείας) να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.