Έντυπη Έκδοση

Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΩΝ «PIEZOTRONICS» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Ας αξιοποιήσουμε την ενέργεια που υπάρχει γύρω μας»

Από τις νανοίνες σε υφάσματα, που η τριβή τους κατά την κίνηση του χρήστη γεννά ηλεκτρικό φορτίο, ώς τα κυκλώματα σε πολυμερή που αυτοτροφοδοτούνται με την κάμψη τους, το πεδίο έρευνας του καθηγητή Γουάνγκ.
Ο Ζονγκ Λιν Γουάνγκ είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση επιστήμονα. Παθιασμένος και επίμονος ερευνητής, πρωτοπόρος οραματιστής με ιεραποστολική ζέση, αλλά ταυτόχρονα απλός και καταδεκτικός, ο κινεζικής καταγωγής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υλικών του Georgia Institute of Technology στην Ατλάντα, ανοίγει τα τελευταία χρόνια νέους δρόμους σε πολλές κατευθύνσεις. Κεντρικός άξονας της διαρκώς εξελισσόμενης έρευνάς του είναι η αξιοποίηση της ενέργειας που υπάρχει διάχυτη γύρω μας με απώτερο στόχο την αυτονομία πολλών από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε, παράλληλα με την ανάπτυξη πλήθους νέων εφαρμογών που έως τώρα εντάσσονταν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας...

Πλήρες θέμα...

 • Ρομποτική

  • ΤΟ ROBONAUT 2 ΤΗΣ NASA ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Τα ρομπότ έρχονται πιο κοντά μας
   Το R2 διαβάζει για τον εαυτό του στο περιοδικό «Spaceflight». Σε λίγα χρόνια δεν αποκλείεται να δουλεύει στη βιομηχανική παραγωγή δίπλα σε εμβρόντητους εργάτες. Τον περασμένο χειμώνα, τεχνικοί της NASA έστειλαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το Robonaut 2 (R2), στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
 • Ζωολογία

 • Άλλες ειδήσεις

  • Ηταν μια σαύρα μια φορά
   Η Liolaemus tenuis (λεπτή σαύρα με λείο αυχένα, όπως μαρτυρεί το όνομά της) ζει στα δέντρα και περιφέρεται σε αυλές σπιτιών και σε τοίχους που καλύπτονται από αναρριχητικά φυτά.