Έντυπη Έκδοση

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ

Βλέπει «σοβιέτ» πίσω απ' τους φόρους ο ΛΑΟΣ

Οι εξελίξεις στην οικονομία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών οδηγούν τον Γιώργο Καρατζαφέρη σε μια επιχείρηση περιχαράκωσης του σκληρού δεξιού πυρήνα των ψηφοφόρων και σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, κινδυνολογίας και ακροδεξιάς ρητορικής.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, προσπαθεί να ενισχύσει το προφίλ του απέναντι στο ακροδεξιό ακροατήριο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, προσπαθεί να ενισχύσει το προφίλ του απέναντι στο ακροδεξιό ακροατήριο. Ο ΛΑΟΣ δέχεται αμφίπλευρη πίεση τόσο από τη Ν.Δ., που τον χαρακτηρίζει κόμμα της χαμένης ψήφου, όσο και από την εθνικοπατριωτική και ναζιστική ακροδεξιά, η οποία τον θεωρεί «αποστάτη» και «συμβιβασμένο με το σύστημα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Καρατζαφέρης ανακάλυψε ότι «είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που κομμουνιστοκρατείται» και τόνισε πως εάν αυτή δεν «αποκομμουνιστικοποιηθεί» «δεν πάμε εμπρός». Μάλιστα υποστήριξε ότι η μέθοδος που εφαρμόζεται για το χαράτσι στα ακίνητα «είναι η μέθοδος των σοβιέτ», καθώς και στην πρώην ΕΣΣΔ «δεν τους πήραν τα σπίτια μονομιάς, αλλά τους έβαλαν δυσβάστακτους φόρους». Βέβαια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει και προσωπικούς λόγους, αφού το 2010 (σύμφωνα με το πόθεν έσχες) ήταν ο πολιτικός αρχηγός με τα περισσότερα ακίνητα, είκοσι ένα τον αριθμό!

Ο ΛΑΟΣ, με επιλογή του προέδρου του, ανέβασε και το θέμα της μετανάστευσης, με αφορμή το ισλαμικό τέμενος στην πρωτεύουσα. Στελέχη του υποστήριξαν ότι «το τζαμί θα αποτελέσει πόλο συγκέντρωσης των εξτρεμιστικών στοιχείων της Αθήνας». Ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε ως αντάλλαγμα «να ξαναγίνει η Αγιά Σοφιά ορθόδοξος ναός», ενώ χαρακτήρισε τους μετανάστες «πληγή», καθώς, σύμφωνα με δική του εκτίμηση, από τη χώρα «διαρρέουν» κάθε χρόνο 12 δισ. ευρώ.

Απαραίτητη πινελιά σε ένα σκηνικό κρίσης και κατάρρευσης, στο οποίο ο ίδιος επιθυμεί να συμβάλει στη σωτηρία αφιλοκερδώς, είναι και η ασύστολη κινδυνολογία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βλέπει υπαρκτό τον κίνδυνο να καταστραφούμε και προβλέπει ότι «την επόμενη μέρα ο λαός θα ξανασηκωθεί στα πόδια του, θα δουλέψει σκληρά και θα ξαναχτίσει την Ελλάδα». Μάλιστα, στη συζήτηση για τα αυθαίρετα στη Βουλή επισήμανε στην κυβέρνηση ότι «τον Ελευθέριο Βενιζέλο τον έφερε ένα στρατιωτικό κίνημα», ενώ προειδοποίησε ότι ο λαός συζητά πλέον για ένα νέο Γουδή!

Στην εικόνα απειλών για την Ελλάδα ο κ. Καρατζαφέρης δεν παραλείπει να προσθέσει φυσικά και τα εθνικά θέματα. Σε συνέντευξή του (9/9/11) εκτίμησε πολύ πιθανό να ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή της Γάζας όταν αρχίσουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, προσθέτοντας ότι «το πώς θα εμπλακούμε εμείς είναι θέμα το πώς θα γίνει ο πόλεμος αυτός».

Από τη ρητορική του προέδρου του ΛΑΟΣ δεν λείπουν και οι νεοταξικές αναφορές, κινητήρια δύναμη της οποίας χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ. «Με φοβίζει εξαιρετικά κάθε άνοιγμα του Αμερικανού. Νομίζω ότι έχει αρχίσει η διαδικασία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων» έλεγε πρόσφατα σε συνέντευξή του (19/7/11). Παράλληλα, επιδοκιμάζει σφόδρα την προσέγγιση με το Ισραήλ, την οποία θεωρεί «καλοδεχούμενη» και τη χαρακτηρίζει «μονόδρομο».

Οσο για τη λοιπή δραστηριότητα του κόμματός του; Οπως κάθε χρόνο, συμμετείχε προ ημερών στις εκδηλώσεις για την ήττα των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Γράμμο και στο Βίτσι, ενώ στα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (τέλη Ιουλίου) στο Λιτόχωρο, ο κ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του έλεγε: «Το άγαλμα τοποθετήθηκε έτσι ώστε να έχει πίσω του τη δύναμη των θεών του Ολύμπου και να ατενίζει προς Ανατολάς, προς τις αλύτρωτες πατρίδες»!

Στο διά ταύτα της οικονομίας ωστόσο, χαρακτηρίζει «ακρότητες» τις αντιδράσεις για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και στηρίζει «μια συγκεκριμένη συνταγή που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη, από τον Θαπατέρο έως τον Μπερλουσκόνι», δηλαδή τον εμπεδωμένο νεοφιλελευθερισμό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Μπούμερανγκ γίνεται το χαράτσι στ' ακίνητα
Νέες περικοπές 5,7 δισ. ευρώ με ...παλιό ψαλίδι
Δημόσιο
Συνωστισμός στην έξοδο του Δημοσίου
Στη δημοσιονομική πλάστιγγα μισθολόγιο και εφεδρεία
Ευρωπαϊκή Ένωση
Μεγαλώνει η απόσταση Αθήνας-Βρυξελλών
Ο 12λογος των γερμανών βιομηχάνων
SOS για τη Μέρκελ
Επαφές Γ. Παπανδρέου
ΔΝΤ-Αγκυρα στην ατζέντα
Συνέντευξη: Σταύρος Λαμπρινίδης
«Η Ανατ. Μεσόγειος δεν χρειάζεται χωροφύλακα»
Κομισιόν
Τα σχέδια του γερμανού «ανθύπατου»
Νέα Δημοκρατία
Οι ισορροπίες του Αντώνη
Συνέντευξη: Σούλα Μερεντίτη
«Να μπει τέλος 300 ευρώ σε κάθε ναό»
Ελληνική Στατιστική Αρχή
Τα νούμερα, το έλλειμμα και οι αποπομπές
Προδημοσίευση
Επανάσταση ή αγρανάπαυση
Οικονομική κρίση
Ρουσφέτια απόγνωσης
ΛΑΟΣ
Βλέπει «σοβιέτ» πίσω απ' τους φόρους ο ΛΑΟΣ
Κύπρος
Ευλογημένος ο νέος πρόεδρος
Άλλες ειδήσεις
Αφιερωμένο εξαιρετικά