Έντυπη Έκδοση

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Πολλά λόγια, λίγα ευρωδολάρια

Την αρχή είπε να κάνει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Fed Saint Lewis. Ο Τζέιμς Μπούλαρντ, που θεωρείται «γεράκι» στους κόλπους της Fed, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έδωσε ανάσες στη Wall Street, προτείνοντας παράταση της λήξης του QE, εξηγώντας, όμως, πως τα θεμελιώδη μεγέθη («fundamentals) της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν ισχυρά, ενώ κατηγόρησε την Ευρώπη για την αναταραχή στις αγορές.

Πλήρες θέμα...

 • Cosco

  • COSCO: Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ 23,3% περισσότερα κοντέινερ
   Συνεχίζει να κινείται ανοδικά η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η Cosco στον Πειραιά.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • * ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Ημίμετρο-στάχτη στα μάτια του κόσμου
   Με διετή καθυστέρηση η κυβέρνηση έμπρακτα παραδέχθηκε την οικονομική αποτυχία τής προς τα άνω εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης (αύξηση του πρώτου από 60 σε 330 ευρώ/κ.μ., καταβαράθρωση των πωλήσεων του θέρμανσης και μείωση των δημοσίων εσόδων -συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ- κατά 700 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διετία 2012/14) και αποφάσισε όχι την επαναφορά του ΕΦΚ του θέρμανσης στα επίπεδα του 2011, αλλά τη μείωσή του κατά 30% (στα 230 ευρώ/κ.μ.).
 • ΕΕΣΣΤΥ

  • Με το καλημέρα, «τρύπα» 3,41 εκατ.
   Δημοσίευσε τον πρώτο ισολογισμό της η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), ευρύτερα γνωστή ως Rosco.
 • Επιχειρηματικότητα

 • ΟΔΔΗΧ

  • ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ Οπισθεν, μέχρι νεωτέρας, για τα τέλη υπέρπτησης
   Υστερα από συμφωνία του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, αποφασίστηκε η τροποποίηση της υπ' αριθ. 1090/29-7-14 απόφασης, ώστε να μεταφερθεί από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (24η Διεύθυνση) η κίνηση των δύο τραπεζικών λογαριασμών υπ' αριθμόν 2343788 «Ε.Δ.-Λογαριασμός Τελών Διαδρομής που αποδίδονται από το Eurocontrol» και 2343796 «Ε.Δ.-Προϊόν από τη μετάβαση Μελλοντικών Εσόδων του Ε.Δ. από το Eurocontrol».