Έντυπη Έκδοση

Ομολογούν τώρα το... προληπτικό Μνημόνιο που έρχεται

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ κι άλλο πλέον δεν μπορούν!

Πανικόβλητη η κυβέρνηση προσπαθεί να τα ρίξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Να το τυλίξουμε με το ψηφιδωτό της Αμφίπολης»
«ΠΙΘΑΝΗ προληπτική γραμμή στήριξης» διαπραγματεύεται τώρα η χώρα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο του Μιλάνου, ενώ επιτελείς της κυβέρνησης μιλούν πλέον για έξοδο από το πρόγραμμα μόνο σε «πλήρη συμφωνία με τους εταίρους μας». Πυρ ομαδόν για την κυβέρνηση, που έχασε τα επικοινωνιακά αβγά και πασχάλια και ψάχνει τώρα το... περιτύλιγμα του νέου Μνημονίου που έρχεται, καθώς, όπως καταδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, η επιτυχία των όποιων σχεδιασμών δεν είναι στο χέρι αυτής της κυβέρνησης αλλά εξαρτάται από τους δανειστές. Νέο πρόγραμμα και πολιτική αβεβαιότητα βλέπουν Moody's και Credit Suisse.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • ΑΟΖ

  • ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Πολλαπλά «όχι» για την Τουρκία
   Επί σειρά ετών η Αγκυρα προσπαθούσε να πετύχει η ίδια συμφωνία με την Αίγυπτο που θα απέκοπτε την ελληνική ΑΟΖ από την κυπριακή, υπολογίζοντας μόνο τις χερσαίες και όχι και τις νησιωτικές γραμμές βάσης. Η τουρκική πλευρά επεδίωκε δηλαδή να εξαιρέσει τα νότια και ανατολικότερα ελληνικά νησιά και νησίδες της περιοχής της Κρήτης και των Δωδεκανήσων που συνθέτουν την ελληνική γραμμή βάσης για τη χάραξη της ΑΟΖ απέναντι στην Αίγυπτο Διεθνείς αντιδράσεις στα τουρκικά παιχνίδια με τη φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο. Τη Δευτέρα, ενώ η Τουρκία ξεκινά έρευνες στα νότια της Κύπρου, αρχίζουν στην περιοχή στρατιωτικές ασκήσεις από Ρωσία και Ισραήλ.
  • Και η Μόσχα καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις
   Ικανοποιημένη είναι η Λευκωσία από τις αντιδράσεις ξένων χωρών, έναντι των τουρκικών προκλήσεων με δέσμευση θαλάσσιας περιοχής εντός της κυπριακής ΑΟΖ στα νότια του νησιού.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Απαραίτητο ένα πρόγραμμα ειρήνης από τον ΣΥΡΙΖΑ
   Οι πολιτικές εξελίξεις που συντελούνται και κυοφορούνται στη χώρα μας φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας -κατά την έκφραση του Αλέξη Τσίπρα- με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Και ο Κουβέλης στο Εφετείο
   Το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου πέρασε χθες και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην προκαταρκτική έρευνα, που πραγματοποιείται με αφορμή το δημοσίευμα περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 • Κυβέρνηση

  • Πολιτική αβεβαιότητα βλέπουν Moody's και Credit Suisse
   Νέο πρόγραμμα αλλά και πολιτική αβεβαιότητα η οποία ενδέχεται να περιορίσει την ανάκαμψη, βλέπουν σε εκθέσεις τους η Moody's και η Credit Suisse. Οι δύο οίκοι στις εκθέσεις τους θεωρούν ότι μια πρόωρη έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης αυξάνει το ρίσκο χρηματοδότησης της Ελλάδας, δεδομένων των αυξημένων χρηματοδοτικών αναγκών για το επόμενο έτος.
  • «Δεν μας αφήνουν να ολοκληρώσουμε»
   Στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει την ευθύνη όλων των κακών ο Βενιζέλος και ετοιμάζεται για εκλογές, αποκλείοντας τους Παπανδρεϊκούς Μην του μιλάτε το πρωί... Σε αναδίπλωση από τη γραμμή «η χώρα δεν έχει ανάγκη προληπτικής στήριξης» προχωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πλέον αναπροσαρμόζει τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ με όρους παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου μέχρι τον Φεβρουάριο.
  • «Guardian»: Αργεί να φτάσει ο Οδυσσέας στην Ιθάκη...
   Με μοντέρνα εκδοχή της Οδύσσειας περιγράφει την πορεία της Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια δημοσίευμα στον βρετανικό «Guardian». Καθώς η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αρέσκεται σε μοτίβα από την ελληνική ιστορία ή μυθολογία (Economist, Focus, Liberation κ.ά.), ο Βρετανός αρθρογράφος είπε να πρωτοτυπήσει στο πιο εκλεπτυσμένο.
  • ΤΑ «ΜΑΣΑΕΙ» Η Ν.Δ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ «Θα βγούμε όταν μας το επιτρέψουν»
   Πανικόβλητη μπροστά στην κατάρρευση της όψιμης αντιμνημονιακής προεκλογικής ρητορικής, η κυβέρνηση ομολογεί όλο και πιο καθαρά ένα... προληπτικό Μνημόνιο και αρχίζει να «τα μασάει» ως προς το χρόνο της υποτιθέμενης εξόδου. Ταυτόχρονα επιχειρεί το δικό της φιάσκο να το καταστήσει ανάχωμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι οι αγορές αντιδρούν μπροστά στο ενδεχόμενο η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να είναι η επόμενη κυβέρνηση.
  • «Το βασικό είναι πως η Ελλάδα εξακολουθεί να δεσμεύεται»
   Το 85% των ερωτηθέντων οικονομολόγων από το Bloomberg News βγάζει σκάρτο το σχέδιο Σαμαρά «Πυρ ομαδόν» από ξένους αναλυτές και αγγλοσαξωνικά ΜΜΕ δέχθηκε το σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από το διεθνές δανειακό πρόγραμμα το οποίο κατέρρευσε υπό το φως μιας αρνητικής στάσης των διεθνών αγορών.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανοιγμα και σε πρώην μνημονιακούς
   Χώρο για όλους ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις Το επίκαιρο θέμα των συμμαχιών, με ποιους, δηλαδή, θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποιους θα κλείσει την πόρτα στα ψηφοδέλτιά του, επανέρχεται στην Κεντρική Επιτροπή που αρχίζει σήμερα με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και ολοκληρώνεται αύριο με θέμα την τελική επεξεργασία του πολιτικού προγραμματισμού μέχρι τις εκλογές.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Oμολογούν τώρα το... προληπτικό Mνημόνιο που έρχεται KATAPPEOYN κι άλλο πλέον δεν μπορούν!
   Πανικόβλητη η κυβέρνηση προσπαθεί να τα ρίξει όλα στον ΣYPIZA «ΠIΘANH προληπτική γραμμή στήριξης» διαπραγματεύεται τώρα η χώρα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο του Mιλάνου, ενώ επιτελείς της κυβέρνησης μιλούν πλέον για έξοδο από το πρόγραμμα μόνο σε «πλήρη συμφωνία με τους εταίρους μας». Πυρ ομαδόν για την κυβέρνηση, που έχασε τα επικοινωνιακά αβγά και πασχάλια και ψάχνει τώρα το... περιτύλιγμα του νέου Mνημονίου που έρχεται, καθώς, όπως καταδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, η επιτυχία των όποιων σχεδιασμών δεν είναι στο χέρι αυτής της κυβέρνησης αλλά εξαρτάται από τους δανειστές. Nέο πρόγραμμα και πολιτική αβεβαιότητα βλέπουν Moody's και Credit Suisse.