Έντυπη Έκδοση

Και ο Κουβέλης στο Εφετείο

Το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου πέρασε χθες και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην προκαταρκτική έρευνα, που πραγματοποιείται με αφορμή το δημοσίευμα περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε στον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να σχετίζεται με οικονομικά ανταλλάγματα για την προεδρική εκλογή ούτε μπόρεσε να κατονομάσει κάποιο πρόσωπο.

Σε δηλώσεις του, κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει Ελληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις». Μίλησε για «δημιουργία τεχνητής πόλωσης που ταράζει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», επισημαίνοντας πάντως πως μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων οργανωμένων ομάδων, τους οποίους χαρακτήρισε «χωροτάκτες της πολιτικής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα έχει κληθεί να δώσει σχετική κατάθεση ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ την Τρίτη αναμένεται να πράξει το ίδιο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης. Ο κύκλος των καταθέσεων θα συνεχιστεί με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
ΔΗΜΑΡ
Δικαιοσύνη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΑΟΖ
Συσπειρώνει τους «εχθρούς» της η Αγκυρα
Και η Μόσχα καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις
Αρθρα/Σχολιασμοί
Απαραίτητο ένα πρόγραμμα ειρήνης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Και ο Κουβέλης στο Εφετείο
Κυβέρνηση
Ψάχνουν αμπαλάζ για το νέο Μνημόνιο
Πολιτική αβεβαιότητα βλέπουν Moody's και Credit Suisse
«Δεν μας αφήνουν να ολοκληρώσουμε»
«Guardian»: Αργεί να φτάσει ο Οδυσσέας στην Ιθάκη...
«Θα βγούμε όταν μας το επιτρέψουν»
«Το βασικό είναι πως η Ελλάδα εξακολουθεί να δεσμεύεται»
ΣΥΡΙΖΑ
Ανοιγμα και σε πρώην μνημονιακούς
Άλλες ειδήσεις
KATAPPEOYN κι άλλο πλέον δεν μπορούν!