Έντυπη Έκδοση

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Συμμαχία σωτηρίας του Ολυμπιακού Κέντρου

Με τα κινήματα φορέων και πολιτών και τη δημοτική αρχή Γαλατσίου-Νέας Ιωνίας συντάσσεται η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου η απόπειρα εκχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ της δημόσιας περιουσίας του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου «Παλαί» σε ιδιώτες να αποτραπεί.

Οι κινητοποιήσεις από τους πολίτες θα κλιμακωθούν, καθώς είμαστε αντίθετοι στην εκμετάλλευση του ακινήτου από ιδιώτες, ήταν το μήνυμα του δημάρχου προς το ΤΑΙΠΕΔ Οι κινητοποιήσεις από τους πολίτες θα κλιμακωθούν, καθώς είμαστε αντίθετοι στην εκμετάλλευση του ακινήτου από ιδιώτες, ήταν το μήνυμα του δημάρχου προς το ΤΑΙΠΕΔ Η αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου σε δηλώσεις της χθες συμπαρατάχθηκε «με όλους τους πολίτες που υπερασπίζονται με σθένος, συνέπεια και συνέχεια την προστασία της δημόσιας περιουσίας, τα δικαιώματα του πολίτη, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής».

Επεσήμανε δε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη για τη συνέχιση του αγώνα των πολιτών, οι οποίοι «στο πρόσωπο της νέας Περιφερειακής Αρχής θα βρίσκουν πλέον», όπως υπογράμμισε, υποστηρικτή και συμπαραστάτη, τόσο για την υπεράσπιση των αυτονόητων όσο και για την αξιοποίηση της εγκατάστασης προς όφελος των πολιτών.

Η δήλωση έρχεται να προστεθεί σε επιστολή που απέστειλε στα τέλη Σεπτεμβρίου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αποσαφηνίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων θα κλιμακωθούν, καθώς αντιτίθενται στην εκμετάλλευση του ακινήτου από ιδιώτες.

«Είμαστε διατεθειμένοι, παράλληλα με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας», σημείωνε, «να σας εξηγήσουμε αναλυτικά τους λόγους του πραγματικού εθνικού συμφέροντος που επιβάλλει την ακύρωση του διαγωνισμού. Ενδεικτικά αναφερόμαστε στην πρόσοδο που, χωρίς καμία άλλη εμπορική κερδοσκοπική δραστηριότητα, θα έχει στα 40 χρόνια ο επενδυτής, μόνο από την εκμετάλλευση των 369 υπαίθριων θέσεων πάρκινγκ της εγκατάστασης, που μπορεί να τετραπλασιασθούν (πλέον 1.197 υπόγειων θέσεων ως ΜΠΕ της Sonae Sierra Ακροπόλ Χαραγκιώνης) από την αναμενόμενη έλευση του Μετρό στην περιοχή, ήτοι ποσόν πέραν της τάξης των 100.000.000 ευρώ».

Τόνισε δε ο κ. Μαρκόπουλος ότι πρόκειται για πρόσοδο που προσδιορίζει και ανεβάζει την αξία του χώρου με οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να κηρύσσει άκυρους-έκπτωτους τους όρους του διαγωνισμού για την παραχώρηση (με αντάλλαγμα μικρότερο του ανωτέρω ποσού) γιατί, «υπό αυτά τα δεδομένα, τυχόν συνέχιση του διαγωνισμού και εμμονή στην παραχώρησή του με μικρότερο ποσό από αυτό που προαναφέρθηκε καθιστά υπόλογους όλους τους εμπλεκόμενους και θα επιφέρει ποινικές κι άλλες κυρώσεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΤΑΙΠΕΔ
Αποκρατικοποιήσεις
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Γήπεδα/Στάδια
Ιδιωτικοποιήσεις
Σχετικά θέματα: ΤΑΙΠΕΔ
Διεκδικούν ρόλο, φωνάζουν «παρών»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αιολικά πάρκα
«Ξεκαθαρίστε τις θέσεις σας με τις ΒΑΠΕ στην Κρήτη»
Ανθρώπινα
Εργαστήρι μουσειακής εκπαίδευσης
Στην Καρδίτσα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τετ α τετ με τον ανακριτή ο οδηγός
Νέα επίθεση στο Ελληνοαραβικό Κέντρο
Δικαστικό ρεπορτάζ
Και 4η δίωξη για κακούργημα, στον Λαυρεντιάδη
Εκδηλώσεις
Εργαστήριο πολιτικής σκέψης στη Μύκονο
Ενθετο Υγεία & Διατροφή
Γεροί ώς το... κόκαλο!
Πώς να απαλλαγώ από τις κύστες στον καρπό
Σβήστε μια κι έξω τις πανάδες από το πρόσωπο
Πότε οι άνδρες χάνουν την αντοχή τους στο σεξ;
Τελικά μάς προδίδουν τα γαλανά μάτια; Τι έδειξε έρευνα
Τα σεξο-ψέματα ανδρών και γυναικών!
Κέντρα Κράτησης
Απαράδεκτες οι συνθήκες στην Αμυγδαλέζα
Κοινωνικά θέματα
Διαπόμπευση φορέα του AIDS
Μεταναστευτικό
Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, φταίνε για όλα και οι μετανάστες
ΝΕΡΙΤ
Χωρίς ΝΕΡΙΤ, Χανιά και Ρέθυμνο, λόγω παραλογισμού
Παρουσίαση βιβλίου
Επιστολικά δελτάρια από την Ικαρία
Πυρκαγιές
2.356 λιγότερες πυρκαγιές, 200.000 στρ. καμένα
ΤΑΙΠΕΔ
Διεκδικούν ρόλο, φωνάζουν «παρών»
Συμμαχία σωτηρίας του Ολυμπιακού Κέντρου
Υπουργείο Παιδείας
«Κάθαρση - μαϊμού» το λουκέτο στα ΙΕΚ
Διαμαρτυρία μαθητών και φοιτητών
Κόντρα για την απασχόληση καθηγητών στο εξωτερικό