Έντυπη Έκδοση

ΙΤΑΛΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΣΕ 70 ΠΟΛΕΙΣ

Ψήφο δυσπιστίας στους τραπεζίτες

Ο Μάριο Μόντι αποκαλούσε την κυβέρνησή του «κυβέρνηση εθνικού καθήκοντος», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι είναι κυβέρνηση «αναστολής της δημοκρατίας» και οι φοιτητές στους δρόμους της Ρώμης «κυβέρνηση τραπεζιτών» (φωτ. Ass. Press)
Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία έλαβε χθες η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι και περιμένει σήμερα ακόμα μία από τη Βουλή, ώστε να αρχίσει ταχέως την υλοποίηση προγράμματος διάσωσης της ιταλικής οικονομίας, ελπίζοντας ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα του δημιουργήσει προσκόμματα. Διότι ακόμα και χθες, πριν ακόμα παρουσιάσει τις προγραμματικές του δηλώσεις, ο προκάτοχός του τού διεμήνυσε ότι στο χέρι του είναι να τον ρίξει ανά πάσα στιγμή και πως η κυβέρνηση τεχνοκρατών συνιστά «αναστολή της δημοκρατίας».

Πλήρες θέμα...

 • Ιταλία

  • «Πάρε... ψήφο να 'χεις» διαδηλωτή
   Δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μάριο Μόντι μαθητές και φοιτητές που κατά δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν χθες σε 70 ιταλικές πόλεις διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δωρεάν παιδεία αλλά και κατά της «κυβέρνησης των τραπεζιτών».
 • ΗΠΑ

  • Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ Ν. ΚΙΝΑΣ ΣΤΟ... ΜΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ 8 ΗΓΕΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ Αμερικανικά δίχτυα, κινεζική ψαριά
   Το ενδεχόμενο η αυριανή συνάντηση των οκτώ χωρών της Ανατολικής Ασίας, με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, να εξελιχθεί σε φόρουμ πίεσης για τις διεκδικήσεις του στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, φοβάται το Πεκίνο.
  • Λίγοι Αγανακτισμένοι, πολλοί αστυνομικοί, ανοιχτή η Γουόλ Στριτ
   Σηκωτό πηγαίνουν το διαδηλωτή στην κλούβα οι αστυνομικοί της Ν. Υόρκης (φωτ. Reuters) Φασαρία έγινε, αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που έκαναν πορεία από το πάρκο Ζουκότι προς το Χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ δεν κατάφεραν να αποκλείσουν τις εισόδους του.
 • Συρία

  • ΣΥΡΙΑ Η Τουρκία ποντάρει στους λιποτάκτες
   Με σταυρωμένα τα χέρια -σύμβολο δύναμης- οι λιποτάκτες, που ενισχύουν καθημερινά τις τάξεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, δείχνουν αποφασισμένοι να συγκρουστούν μέχρις εσχάτων με τις δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ (φωτ. Reuters) Τη διεθνή διπλωματική αμηχανία έχει προκαλέσει το αντάρτικο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού των λιποτακτών εναντίον του καθεστώτος Ασαντ. Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση, κάνει λόγο ακόμη και για στρατιωτική επέμβαση.
 • Γαλλία

  • Γαλλία: έκθεση για την πυρηνική ασφάλεια
   Το Ινστιτούτο Προστασίας Ραδιενέργειας και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γαλλίας (IRSN) -ειδική υπηρεσία που ερευνά την προστασία από την ακτινοβολία και την πυρηνική ασφάλεια- παρέδωσε έκθεση 500 σελίδων στην Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Γαλλίας (ASN), η οποία θα ενημερώσει άμεσα την κυβέρνηση για τα συμπεράσματά της.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Εκπαιδεύοντας ακροδεξιούς
   Για «φυλετικό πόλεμο» εκπαιδεύονται ομάδες εξτρεμιστών ακροδεξιών στη Δανία, αποκαλύπτει έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας (ΡΕΤ).
  • Απογειώθηκαν με ρεφενέ καύσιμα
   Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να απαιτούν επιπλέον χρεώσεις για φαγητό, ποτό, αριθμημένες θέσεις και αποσκευές, αλλά να ζητούν από τους επιβάτες τους να... βάλουν ρεφενέ για τα καύσιμα είναι τουλάχιστον «παράξενο».
  • Ουγγαρία: από ινστιτούτο το ιώδιο-131
   Λύση στο μυστήριο της ανίχνευσης χαμηλών επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου στην Ευρώπη, στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έρχεται πιθανότατα από την ανακοίνωση ουγγρικού ινστιτούτου παραγωγής ισοτόπων, σύμφωνα με την οποία εργαστήριό του ανέστειλε την παραγωγή και προχώρησε στις απαραίτητες ρυθμίσεις στο σύστημα των φίλτρων του.