Έντυπη Έκδοση

Τα σκουπίδια, η ημερίδα και ο Σύνδεσμος Ανακύκλωσης

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» που είχε τίτλο «Παραδίδουν άνευ όρων τα σκουπίδια στον εργολάβο» και αφορούσε ημερίδα για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής, λάβαμε απάντηση από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

1) «Ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΑΝ Θανάσης Κατρής τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως ανάλογα έπραξαν οι υπόλοιποι φορείς. Ο θεσμικός ρόλος του ΣΕΒΙΑΝ είναι αδιαπραγμάτευτος. Οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας έχουν όχι απλώς δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να καταθέσουν τις θέσεις τους στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο».

2) «Ο ΣΕΒΙΑΝ έχει οργανώσει μια σειρά από ανοικτές δημόσιες συζητήσεις στις οποίες εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών καταθέτουν τις απόψεις τους».

3) «Η "Ελευθεροτυπία" αποφάσισε να αφιερώσει τα 3/5 του άρθρου της στην τοποθέτηση του κ. Κατρή. Προφανώς και ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΑΝ έκανε "ολόκληρη ανάλυση". [...] Διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων σημαίνει θέσεις εργασίας, παραγωγή πλούτου, ανάπτυξη. Εσείς ειδικά θα έπρεπε να παλέψετε γι' αυτό».

4) «Στην πιο κομβική και κρίσιμη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, η δημιουργία κλίματος καχυποψίας, αναπόδεικτης και αβάσιμης σκανδαλολογίας, μόνο καλό δεν κάνει. Υπάρχει ανάγκη συστράτευσης, συνεργασίας και καλής θέλησης. Από όλες τις πλευρές».

5) «Στο άρθρο σας ξεχάσατε τη λέξη "Ελληνικών". Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης. Και η Ελληνική βιομηχανία είναι αυτή που έχουμε όλοι ξεχάσει».

Απάντηση συντάκτη:

1) Στο δημοσίευμα αναφέραμε σαφώς ότι ο κ. Κατρής μίλησε ως πρόεδρος του ΣΕΒΙΑΝ. Αναλόγως καταγράψαμε απόψεις που εκφράστηκαν και από άλλους φορείς. Ομως ο κ. Κατρής είναι διευθύνων σύμβουλος της «ΗΛΕΚΤΩΡ» και υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Μπόμπολα. Και αυτό δεν είναι λεπτομέρεια ανάξια αναφοράς.

2) Αναφερθήκαμε επίσης στις δημόσιες συζητήσεις που έχει οργανώσει ο ΣΕΒΙΑΝ και μνημονεύσαμε ειδικά την πιο πρόσφατη με συντονιστή τον γνωστό Μπάμπη Παπαδημητρίου. Να προσθέσουμε με την ευκαιρία ότι σε εκείνη η «Ε» είχε προσκληθεί ενώ στην προχθεσινή «δημόσια διαβούλευση» (οργανωμένη από το ΥΠΕΚΑ) όχι.

3) Είναι προφανές ότι ο ΣΕΒΙΑΝ γνωρίζει πώς να κάνει υποδείξεις. Το επισημάναμε και στο δημοσίευμα, λέγοντας για τις υποδείξεις του κ. Κατρή στους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου και Π. Κουκουλόπουλο. Αν αυτό είναι πρόβλημα, «πηγή» του δεν είναι ο ΣΕΒΙΑΝ αλλά οι αποδέκτες των υποδείξεων.

4) Κάτι θυμίζει η «ανάγκη συστράτευσης» και «καλής θέλησης». Κάτι από ομιλία του Λ. Παπαδήμου και του Γ. Καρατζαφέρη... Η «καχυποψία» είναι δημοσιογραφικώς επιβεβλημένη, ειδικά στις «κρίσιμες συγκυρίες», και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει το στέλεχος του ομίλου που εμπλέκεται στα ΜΜΕ. Οσο για τη «σκανδαλολογία» που μας καταλογίζει, θα προτιμούσαμε μια απάντηση στο μείζον: Οτι με τις μεθόδους που προωθούνται, τα δημοτικά τέλη θα πολλαπλασιαστούν.

5) Την ελληνική βιομηχανία δεν την ξεχνούμε ούτε όταν σπανίως μεγαλουργεί ούτε όταν πρωταγωνιστεί σε υποθέσεις διαφθοράς. Και η Siemens ως ελληνική βιομηχανία πήρε προμήθειες και η Ιντρακόμ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
Σχετικά θέματα: Διαχείριση απορριμμάτων
Πυρ σε Κουκουλόπουλο για τους εργολάβους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Επέτειος Πολυτεχνείου
Κατάργησαν το άσυλο τη μέρα του Πολυτεχνείου
Απούσα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
Χειροδίκησαν κατά του τέως πρύτανη
Με χημικά και «λάμψης»
Προστάτευαν περισσότερο την ΠΑΣΠ παρά τη σημαία
Σαν από το παρελθόν, σε αστυνομοκρατούμενο παρόν
«Επρεπε να πάμε στη γερμανική πρεσβεία»
Διαχείριση απορριμμάτων
Πυρ σε Κουκουλόπουλο για τους εργολάβους
Τα σκουπίδια, η ημερίδα και ο Σύνδεσμος Ανακύκλωσης
Δημόσιος τομέας
Βαρβαρότητα για την εξαίρεση από την εφεδρεία
Ιχθυοκαλλιέργειες
«Σε δίχτυα συμφερόντων οι ιχθυοκαλλιέργειες»
Λιμενικό Σώμα
Οι μνηστήρες της Ακτής Βασιλειάδη
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Ξεκινούν τα αγροτικά προγράμματα
Δηλώσεις πρωθυπουργού
Παπαδήμος: Δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων
Αντίθετη στο κλείσιμο εφημερίδων
Δικαιοσύνη
Τέντες κατά πάντων για μονιμοποίηση συμβασιούχων
Υπουργείο Υποδομών
Σκέψεις για αλλαγές στο υπ. Υποδομών
Εφεδρεία
ΑΔΕΔΥ: Ψάχνουν τυχόν προϋπηρεσία για να βγάλουν και άλλους σε εφεδρεία
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Υπεραμύνεται της πολιτικής του το υπουργείο
Υγεία
Εργαζόμενοι στο Ωνάσειο: Ετοιμάζουν «κούρεμα» σε 105 θέσεις εργασίας
Γιατροί κατά διοικήσεων για τις συγχωνεύσεις κλινικών
Αλιεία
Μαύρη λίστα σκαφών για λαθραία αλιεία
Επιδοτήσεις
11 πακέτα επιδοτήσεων
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ξεμπλόκαραν 100 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Άλλες ειδήσεις
Ξανανοίγουν τα Τέμπη