Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΑΠΕΙΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ:

«Στόχος κάθε χρυσαυγίτης και κάθε συνοδοιπόρος»

ΜΗΝΥΜΑ ευθείας και διαρκούς απειλής στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής στέλνει με τη 18σέλιδη προκήρυξή της η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, 16 ημέρες μετά την ενέργεια. Ρεπορτάζ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΩΡΟΥ

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Υγείας

  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Νοσηλεία μόνο με παραπεμπτικό
   Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να «αντέξει» τους εξυπνακισμούς, τα τηλεοπτικά σόου και τα ψέματα του Α. Γεωργιάδη Τα υλικά της επικοινωνιακής κάθαρσης είχαν παρουσιαστεί στο τραπέζι του θεάματος, οι κάμερες έγραφαν και ο Αδωνις έμεινε πάνω από τέσσερις ώρες υπερασπιζόμενος τις μνημονιακές πολιτικές του. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν πάνω στη στημένη αντιπαράθεση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας, ωστόσο η είδηση από την... κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Αδώνιδος Γεωργιάδη ημερίδα που έστησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης ήταν ότι πλέον, για να νοσηλευτεί κανείς σε νοσοκομείο, θα χρειάζεται απαραίτητα παραπεμπτικό από γιατρό του «Νέου ΕΟΠΥΥ», δηλαδή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Υγεία

  • Ημερίδα κατά της παιδικής παχυσαρκίας
   Ημερίδα με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας οργανώνει μεθαύριο Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασ.Αλεξάνδρου 2) το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π.& Α. Κυριακού» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 • Εκπαίδευση

  • ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Αρχίζουν τα μαθήματα, συνεχίζεται η απεργία
   Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεδριάσει ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ύστερα από την απόφασή της για έναρξη των μαθημάτων Τα μαθήματα ξεκινούν αύριο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως έχει αποφασίσει η Σύγκλητός του, αλλά η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζεται κανονικά. Χθες η ομοσπονδία τους κήρυξε, για ενδέκατη εβδομάδα, νέα πενθήμερη απεργία, ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι σύλλογοι των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ Η μοίρα τούς το φύλαγε, οι άνθρωποι αμέλησαν
   Ετσι συμπεραίνεται ότι η επίσημη αδιαφορία είναι πιο αποτελεσματική από τη μισαλλοδοξία εναντίον των «λαθρομεταναστών» Τα παιδάκια, τρία κοριτσάκια κι ένα αγοράκι (στην αγκαλιά του πατέρα του), τα είχαμε πριν από μία εβδομάδα στην κλινική μας και τα περιθάλψαμε, λέει συγκλονισμένος στην «Ε» ο παιδίατρος Ευάγγελος Ευαγγελάτος «Αν μπορούσες ν' ακουστείς θα σου έδινα την ψυχή μου να την πας ώς την άκρη του κόσμου. Να την κάνεις περιπατητικό αστέρι ή ξύλα αναμμένα για τα Χριστούγεννα στο τζάκι του Νέγρου ή του Ελληνα χωρικού. Να την κάνεις ανθισμένη μηλιά στα παράθυρα των φυλακισμένων. Εγώ μπορεί να μην υπάρχω ώς αύριο. Αν μπορούσες ν' ακουστείς θα σου έδινα την ψυχή μου να την κάνεις ορατές νότες έγχρωμες στον αέρα του κόσμου. Να την κάνεις Αγάπη». Νικηφόρος Βρεττάκος
  • Μολυσματικά νοσοκομειακά απόβλητα στον Αλφειό
   Οι «ράμπο» του περιβάλλοντος πραγματοποίησαν έρευνα στους κάδους του νοσοκομείου Πύργου, στους οποίους εντόπισαν επικίνδυνα απόβλητα λίγο πριν πάρουν το δρόμο προς τις Λίμνες Αλφειού Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε υπογράψει σύμβαση για την απομάκρυνση αποβλήτων με εργολάβο που πιάστηκε να θάβει σκουπίδια στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης!
 • Νερό/Υδροδότηση

  • Πιείτε το όπως και οι Σουηδοί
   Και οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι το σουηδικό μοντέλο δημοτικοποίησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην ΕΥΑΘ και στη Θεσσαλονίκη ως η μόνη βιώσιμη και κοινωνικά αποδεκτή λύση «Στη Σουηδία υπάρχουν περισσότερα αποθέματα νερού από όσα έχει η Σαουδική Αραβία σε πετρέλαιο». Είναι τα λόγια του ομογενούς, πρώην αντιδημάρχου Μάλμε Σουηδίας, και προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης και ακόμη 15 δήμων, Μανώλη Μορφιαδάκη. Και οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι το σουηδικό μοντέλο δημοτικοποίησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην ΕΥΑΘ και στη Θεσσαλονίκη ως η μόνη βιώσιμη και κοινωνικά αποδεκτή λύση.
 • Κρήτη

  • Αμφορείς, αρχαία κοσμήματα, αλλά και πιστόλια, πολυβόλα και ναρκωτικά
   Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 766 αρχαία αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή έως την εποχή της Τουρκοκρατίας, είχε στην κατοχή του 57χρονος που συνελήφθη στο Ρέθυμνο.Στα αντικείμενα αυτά περιλαβάνονται χάλκινα εγχειρίδια, σιδερένια ξιφίδια και αιχμές, κοσμήματα, αγαλματίδια, πήλινα θραύσματα από αμφορείς και αποθηκευτικά αγγεία, λίθινα αγγεία και απολιθώματα κ.ά.
  • «Ψυχικές αντιστάσεις» στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο
   Μπορεί στην Αθήνα τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά, στα Χανιά όμως το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο ξεκίνησε κανονικά και για τη φετινή περίοδο, από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων στην «Κωνσταντινουπολειάδα» της ενορίας Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα Χανίων.
 • Ανθρώπινα

  • «Ολη η ζωή στον πλανήτη μας είναι μικροβιακή»
   Συνέντευξη με τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΕΓΑΚΗ «Δημόσια υγεία και πρόληψη. Ταυτόσημες έννοιες. Θωρακίζουν τον άνθρωπο, του χαρίζουν ποιότητα ζωής και μακροζωία» Ν.Λ. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ωφέλιμα μικρόβια που χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη μας; Ξέρετε ότι έχουν αντοχές, τόσο στο νοσοκομειακό όσο και στον οικιακό χώρο και αυτό συνδέεται άμεσα με την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών; Εκπαιδεύονται με σκοπό την αντίσταση στην αντιβίωση.
  • «Μαμά έρχομαι»
   Ο Βασίλης και οι αναμνήσεις του, οι φαντασιώσεις, τα «θέλω» και τα «πρέπει» της ζωής του... το πάθος και η λογική του... η αρσενική και η θηλυκή του πλευρά.
  • Χρόνος των θεσμών
   Ποιος είναι ο χρόνος των θεσμών που ορίζει τελικά τη ζωή μας; Με τι τρόπο εισχωρεί στις συναλλαγές μας με τους άλλους, ιδίως σε όσες έχουν να κάνουν με το κράτος, διαμορφώνοντας συμπεριφορές και σχέσεις;
 • Εργασία & Ασφάλιση

  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Τα μυστικά των αιτήσεων
   Συμπληρώστε σωστά τις αιτήσεις για να έχεται τύχη στις θέσεις κοινωφελούς εργασίας που προκηρύσσονται. Προηγούνται τα ζευγάρια ανέργων με παιδιά.
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 16 επιθεωρητές με απόσπαση
   Στις θέσεις κοινωφελούς εργασίας η πιο ισχυρή πριμοδότηση δίδεται στα ζευγάρια ανέργων με παιδιά
  • ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 5,5 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19.000 προσλήψεις σε δήμους-σχολεία
   Δεκαεννιά χιλιάδες προσλήψεις με σύμβάσεις εργασίας δρομολογούν δήμοι και υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, στους δήμους θα προσληφθούν, με συμβάσεις 5,5 μηνών, 4.850 άνεργοι με πτυχίο οποιασδήποτε βαθμίδας στην Πληροφορική, με στόχο να περάσει στην ψηφιακή εποχή η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για την τελευταία προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας (τουλάχιστον για το 2013) που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες εβδομάδες.
   Στο μεταξύ, από το υπουργείο Παιδείας έχουν δρομολογηθεί συνολικά περίπου 14.000 προσλήψεις, διάρκειας έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, που αποτελούν στην πλειονότητά τους κοινωφελή εργασία και προσφέρουν προσλήψεις καθηγητών Ειδικής Αγωγής για τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 14.000 προσλήψεις στα σχολεία
   Ανοίγουν 6.550 θέσεις στα σχολεία ειδικής αγωγής Από το υπουργείο Παιδείας έχουν δρομολογηθεί συνολικά περίπου 14.000 προσλήψεις, που αποτελούν στην πλειονότητά τους κοινωφελή εργασία και προσφέρουν θέσεις καθηγητών ειδικής αγωγής για τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Νέος τρόπος υπολογισμού
   Από την 1η.1.2015 η σύνταξη θα υπολογίζεται με βάση δύο συντελεστές, τη βασική σύνταξη και το αναλογικό ποσοστό που θα προκύπτει από το σύνολο των εισφορών σε ολόκληρο τον εργασιακό βίο.
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Εξαγορά 7 πλασματικών χρόνων
   Μέχρι 7 χρόνια μπορούν να αναγνωρίσουν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ και τράπεζες από το 2011 και μετά, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.
  • ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Πετάνε τα όρια ηλικίας στις αεροπορικές εταιρείες
   * Πότε κατοχυρώνουν αυτοί που τα όρια ηλικίας τους μειώθηκαν σε σύγκριση με τα ισχύοντα κατά το έτος 2010 Δάσκαλος ελληνικών Αλλάζουν προς τα πάνω τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες, τόσο για το ιπτάμενο προσωπικό όσο και για τους εργαζομένους εδάφους, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε το αίτημα της εξαίρεσης του συγκεκριμένου κλάδου από τις γενικές αλλαγές.
   Προκειμένου να διασαφηνιστεί ο τρόπος κατοχύρωσης και θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος των ως άνω ασφαλισμένων και ειδικότερα αυτών των οποίων τα όρια ηλικίας μειώθηκαν σε σύγκριση με τα ισχύοντα κατά το έτος 2010, σύμφωνα με τις παραδοχές της ανωτέρω γνωμοδότησης του ΝΣΚ, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρίνισε τα ακόλουθα:
   Σύμφωνα με τις γενικές αρχές της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ο ασφαλισμένος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα όταν συμπληρώνει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, καθώς και το όριο ηλικίας.
  • Πότε παίρνω σύνταξη
   * Στείλτε μας τις απορίες και τα ερωτήματά σας για το πότε θα πάρετε σύνταξη και τον τρόπο υπολογισμού της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση. Θα δημοσιευθούν με σειρά προτεραιότητας. ergasia@eleftherotypia.net
  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μπορείτε να διδάξετε ελληνικά σε ξένους
   Αν αξιοποιήσετε το Skype, ώστε να υπάρχει και η προσωπική επαφή, το μάθημα αποκτά άλλη δυναμική.
  • INTERAMERICAN Πρώτη σε φήμη για 6η φορά
   Πρώτη σε φήμη ασφαλιστική εταιρεία, σύμφωνα με έρευνα γνώμης που διεξήγαγαν για όγδοη συνεχή χρονιά φέτος στο πλαίσιο του θεσμού «Famous Brands» η Wizzard Insights Strategists και το Reputation Management Institute, έρχεται η Interamerican.
  • Με εισηγητικό φάκελο τα αιτήματα αναπηρίας
   Από την 1η.12.2013 κανένα αίτημα εξέτασης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ δεν θα γίνεται δεκτό χωρίς την προσκόμιση του Εισηγητικού Φακέλου Παροχών Αναπηρίας.
  • ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ε.Ε. Οι σωστοί συνεργάτες στα συνέδρια βρίσκονται
   Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως λίγο μετά την ανακοίνωση νέων προσκλήσεων (calls) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (και οι διευθύνσεις που την απαρτίζουν), με τη βοήθεια συνεργατών σε κάθε χώρα, πραγματοποιούν ενημερωτικές ημερίδες (information days).
  • AIGAION «Ακυρες» φωτοτυπίες
   Η AIGAION Ασφαλιστική, με γνώμονα την προστασία των πελατών της, χρησιμοποιεί πλέον νέου τύπου έγγραφα για τα συμβόλαια και σήματα ασφάλισης αυτοκινήτων, τα οποία δεν επιτρέπουν την πλαστογράφηση.
  • Ευρωπαϊκή συμφωνία για τη «Solvency ΙΙ»
   Ολες οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εφαρμογή της οδηγίας «Solvency ΙΙ» που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων, αλλά και των επενδυτών στον κλάδο.
 • ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • Ο «Μουντζούρης» και το χειμώνα για οργανωμένους εκδρομείς
   Ο «Μουντζούρης» θα είναι κοντά μας και το χειμώνα. Το τρενάκι του Πηλίου θα συνεχίσει να διατίθεται σε οργανωμένες ομάδες εκδρομέων και κατά το χειμώνα, μετά την αύξηση των επιβατών, Ελλήνων και ξένων, την περίοδο άνοιξης - καλοκαιριού, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το τρενάκι του Πηλίου λειτουργεί με τακτικά δρομολόγια κατά τους θερινούς μήνες και διατίθεται για ενοικίαση από οργανωμένες ομάδες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.