Έντυπη Έκδοση

ΔΥΣΚΟΛΑ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΠΤΩΣΗΣ ΚΕΡΔΩΝ, ΜΙΣΘΩΝ, ΑΕΠ

Αποπληθωρισμός τύπου Ιαπωνίας τρομάζει Γερμανία

Σημαντική κι απότομη περαιτέρω επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού σημειώθηκε στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, με συνέπεια το φάντασμα του αποπληθωρισμού και της ύφεσης να πλανάται πάνω από πολλές χώρες-μέλη της Γηραιάς Ηπείρου εξηγώντας τους φόβους της ΕΚΤ, που προ εβδομάδος μείωσε το βασικό επιτόκιό της.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ακτοπλοΐα

  • Αλμυρά τα ακτοπλοϊκά, λένε 6 στους 10 νησιώτες
   Ως πολύ ακριβά χαρακτηρίζει το 40% των νησιωτών τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με το 53% να διαμαρτύρεται για ελλιπή σύνδεση με τα κεντρικά λιμάνια. Τα ανωτέρω αποτελούν τα κυρίαρχα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε, από τις 15 Σεπτεμβρίου ώς τις 15 Οκτωβρίου, σε μικρά νησιά, με αντικείμενο το βαθμό ικανοποίησης των κατοίκων σε θέματα μεταφοράς ανθρώπων, εμπορευμάτων και δεδομένων. Στην έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, συμμετείχαν 27 δήμοι και 10 φορείς.
 • Τράπεζες

  • Eurobank: ήθελε έξοδο για 700, βγαίνουν 1.100
   Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν τελικά στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που υλοποιεί η διοίκηση της Eurobank. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αποδοχή των υπαλλήλων στην πρόσκληση της τράπεζας, που αρχικά είχε θέσει ως στόχο την αποχώρηση 700 εργαζομένων.
 • Επενδυτικές τράπεζες

  • J.Ρ. MORGAN - ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Με 4,5 δισ. δολ. καθάρισε με τους θεσμικούς
   Ο διακανονισμός δεν περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα HJ.Ρ.Morgan δεν σταματά να κόβει τσεκ σε εξαπατημένους επενδυτές. Αυτή τη φορά συμφώνησε, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, διακανονισμό ύψους 4,5 δισ. δολαρίων με 21 θεσμικούς επενδυτές, για περισσότερους από 300 τοξικούς τίτλους ενυπόθηκων στεγαστικών (resi-dential mortgage-backed securities ή RMBS) που είχαν πουλήσει η J.Ρ. Morgan και η Bear Stearns το διάστημα 2005-2008.
 • Δημόσια Έργα

  • ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ - ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Μετωπική για τους δρόμους
   Τι λένε για το Δημόσιο, τους εργολάβους και τις τράπεζες «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας», αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Υποδομών.