Έντυπη Έκδοση

Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥΣ

Ω, κυπαρίσσι!

Φέτος στην Αθήνα στολίζουμε... κυπαρίσσι! Υπό την απειλή της χρεοκοπίας του δήμου, ο απερχόμενος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης άφησε τα σχέδια για γιορτές και στολισμούς κόστους 2,5 εκατ. ευρώ, τις οποίες προγραμμάτιζε όταν ακόμη θεωρούσε ότι έχει εξασφαλισμένη με άνεση τη δεύτερη δημαρχιακή θητεία.

Ετσι, απόψε στις 7.00 μ.μ. θα ανάψει τα φώτα στο «χριστουγεννιάτικο δέντρο» που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όχι από τον εργολάβο με τον οποίο συζητούσε αλλά από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Κατά τον πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού Αγγ. Μοσχονά, θα στολιστεί το ψηλότερο από τα κυπαρίσσια της κεντρικής αθηναϊκής πλατείας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως γράφαμε και τον περασμένο Οκτώβριο, η τότε δημοτική πλειοψηφία είχε φτάσει σε στάδιο τελικής συμφωνίας με δύο εργολάβους. Ο ένας θα έφτιαχνε κατασκευές στην πλατεία Συντάγματος και σε κάποιους κεντρικούς πεζόδρομους έναντι κόστους περίπου 850.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν δέχτηκε μείωση του τιμήματος και αποχώρησε από την εργολαβία.

Αλλος εργολάβος, η «Λε Σποτ» του Μάκη Σεριάτου, θα ασχολιόταν με τον Εθνικό Κήπο και το χώρο του Ζαππείου. Ο εργολάβος αυτός δέχτηκε μείωση του τιμήματος στις 500.000, αλλά θα εγκαταστήσει κατασκευές μόνο μέσα στον Εθνικό Κήπο. Σημειώνεται ότι για το χώρο εμπρός από το Ζάππειο δεν είχε γίνει συνεννόηση με την Επιτροπή Ολυμπίων που διαχειρίζεται την έκταση. Οπως μας ανέφεραν από τη διοίκησή της, η επιτροπή ανέθεσε στην ιδιωτική εταιρεία «Μάτζικ Σκάι» την εκμετάλλευση των εκεί εκδηλώσεων. Ακόμη, στην πλατεία Κοτζιά θα λειτουργήσει πεζοδρόμιο, το οποίο εγκαταστάθηκε με τη χορηγία πολυκαταστήματος της περιοχής.

Τις αποψινές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος θα πλαισιώσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γίνει εκεί μουσική εκδήλωση στην οποία αναμένεται να μιλήσει και ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, που θα έχει στο μεταξύ (29 Δεκεμβρίου) ορκιστεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΧΥΤΑ Κερατέας
Δολιοφθορά τα ξημερώματα
Δήμος Αθηναίων
Ω, κυπαρίσσι!
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Διαγράφονται οι πειθαρχικές ποινές
Κρατούμενοι: «Εγινε το πρώτο βήμα»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Δικαίωσαν δημοσιογράφο όχι τον γιατρό-φάντασμα
Καταγγελία
«Είδα να δέρνουν παιδί με ειδικές ανάγκες»
Καταγγέλλει μιντιακό κανιβαλισμό
Δήμος Πειραιά
Τρεις μήνες απλήρωτοι στο «Κανάλι 1»
Δημόσιο
Πώς θα γίνουν οι μετατάξεις
Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας
Κύτταρο «κλειδί» στον εγκέφαλο
Σχέδιο "Καλλικράτης"
«Ανάγκη για αποκέντρωση»
Ο «Καλλικράτης» πέφτει στα βαθιά
Οδικό δίκτυο
«Σφραγίστε τα διόδια»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
88χρονη ξεψύχησε δεμένη από τους ληστές της
Μουσικά Σχολεία
Οπερα... μπούφα από το υπουργείο
«Εμείς διδάξαμε τον ταμπουρά του Μακρυγιάννη»
Διατροφή
Κίνημα τοποφάγων για υγεία και πολύχρονη ζωή