Έντυπη Έκδοση

ΑΦΙΔΝΕΣ - ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ - ΜΑΛΑΚΑΣΑ

«Σφραγίστε τα διόδια»

Το σφράγισμα των εγκαταστάσεων στους σταθμούς διοδίων στις Αφίδνες, στο Καπανδρίτι και στη Μαλακάσα, καθώς και των κτηρίων διοίκησης του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Λαμίας, αποφάσισε το αρμόδιο πολεδομικό γραφείο, μετά την απόρριψη της ένστασης που είχε υποβάλει η κοινοπραξία για τις κατασκευές που έχουν γίνει χωρίς οικοδομική άδεια και έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες.

Βήμα βήμα δικαιώνονται οι αγώνες των κατοίκων Βήμα βήμα δικαιώνονται οι αγώνες των κατοίκων Οι έξι αποφάσεις της πολεοδομίας Καπανδριτίου, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2010, που έχει στα χέρια της η «Ε», αφορούν τον μετωπικό σταθμό διοδίων Αφιδνών, τους πλευρικούς στο Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα, καθώς και το διώροφο κτήριο γραφείων μαζί με προκατασκευασμένο οικίσκο στον παράδρομο της εθνικής οδού, κοντά στις Αφίδνες. Η κοινοπραξία έχει περιθώριο 15 ημερών να υποβάλει ένσταση, η οποία αν δεν γίνει δεκτή συνεπάγεται το κλείσιμο των εγκαταστάσεων για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Η κοινοπραξία υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι του 2009 προχώρησε σε ανακαίνιση σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις και επιπλέον ότι οι εργασίες καλύπτονται από τη σύμβαση του αυτοκινητόδορμου. Η πολεοδομία όμως επιμένει ότι απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας και επιπλέον αποκάλυψε ότι και οι αρχικές εγκαταστάσεις είχαν κατασκευαστεί παράνομα από το Δημόσιο και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, τις χαρακτηρίζει μάλιστα «αυθαίρετα μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης» και επέβαλε πρόστιμο 3.359 ευρώ για κάθε παράνομο τετραγωνικό. Εκτός από την πολεοδομία, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν ζητήσει από την κοινοπραξία να καταθέσει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις κατασκευές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΧΥΤΑ Κερατέας
Δολιοφθορά τα ξημερώματα
Δήμος Αθηναίων
Ω, κυπαρίσσι!
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Διαγράφονται οι πειθαρχικές ποινές
Κρατούμενοι: «Εγινε το πρώτο βήμα»
Δικαστικό ρεπορτάζ
Δικαίωσαν δημοσιογράφο όχι τον γιατρό-φάντασμα
Καταγγελία
«Είδα να δέρνουν παιδί με ειδικές ανάγκες»
Καταγγέλλει μιντιακό κανιβαλισμό
Δήμος Πειραιά
Τρεις μήνες απλήρωτοι στο «Κανάλι 1»
Δημόσιο
Πώς θα γίνουν οι μετατάξεις
Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας
Κύτταρο «κλειδί» στον εγκέφαλο
Σχέδιο "Καλλικράτης"
«Ανάγκη για αποκέντρωση»
Ο «Καλλικράτης» πέφτει στα βαθιά
Οδικό δίκτυο
«Σφραγίστε τα διόδια»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
88χρονη ξεψύχησε δεμένη από τους ληστές της
Μουσικά Σχολεία
Οπερα... μπούφα από το υπουργείο
«Εμείς διδάξαμε τον ταμπουρά του Μακρυγιάννη»
Διατροφή
Κίνημα τοποφάγων για υγεία και πολύχρονη ζωή