Έντυπη Έκδοση

Γεμάτα αμφιθέατρα, κλειστές γραμματείες

Με τους περισσότερους διοικητικούς υπαλλήλους σε απεργία έγινε χθες η πρεμιέρα στα Πανεπιστήμια, με εξαίρεση το Φυσικό και τη Φιλοσοφική Σχολή, που τελούν από χθες υπό κατάληψη

Πλήρες θέμα...

 • ΙΣΑ

  • Πρόεδρος του ΙΣΑ: Δεν τρύπωσα στο Μαξίμου...
   Το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προσέρχεται στο Μαξίμου, δεύτερος από δεξιά ο πρόεδρος Μιχ. Βλασταράκος Οπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του στην «Ε», διαμαρτύρεται για το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου με τίτλο «Οταν η γραφικότητα εισβάλλει στο Μαξίμου» και επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:
 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΠΕΡΙΟΧΗ Πύργος σκουπιδιών δίπλα στο μοναστήρι
   Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πρωτοφανή αγριότητα των αστυνομικών που περιφρουρούσαν τη «νέα χωματερή» που παραχώρησε στο δήμο ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, κοντά στη Μονή Φραγκοπηδήματος Με ΜΑΤ, αυταρχικότητα και αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών επιχειρεί η δημοτική αρχή του Πύργου Ηλείας να επιβάλει τα σχέδιά της στη λύση του καυτού ζητήματος των απορριμμάτων που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες εβδομάδες την πόλη ακροβατώντας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.
 • ΕΟΠΥΥ

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΩΣ ΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΝΩ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 8.500 Αγιάτρευτη κόντρα στον ΕΟΠΥΥ
   Τέλος στη δυνατότητα των μόνιμων γιατρών του ΕΟΠΥΥ να συμβάλλονται με τον Οργανισμό για την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους στα ιδιωτικά ιατρεία τους Ούτε οι γιορτές των Χριστουγέννων κάμπτουν τελικά το... φρόνημα του Αδώνιδος Γεωργιάδη αλλά και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι λίγο πριν από το νέο έτος (τουλάχιστον έως τις 27 Δεκεμβρίου), αφού η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο σχέδιό της για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το Νέο ΕΟΠΥΥ.
 • ΟΚΑΝΑ

  • Μαλλιά κουβάρια έγιναν Μακρή, Μαλλιώρη
   Για τα εκατομμύρια του ΟΚΑΝΑ Κατά την υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή , το συγκεκριμένο φάρμακο δεν είχε λάβει ακόμη έγκριση από τον ΕΟΦ Σε μια σκοτεινή κόντρα με πολλά εκατομμύρια ευρώ στο... φόντο και τους τοξικομανείς κάπου στη μέση, εξελίσσεται η διαμάχη μεταξύ της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή και της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Μένυς Μαλλιώρη.
 • Σκουριές

  • «Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές»
   Σεκιουριτάδες της «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλουν την ανάθεση της φύλαξης στην εταιρεία «Blackwater» Εντονη ανησυχία γεννούν οι καταγγελίες των σεκιουριτάδων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold», που χάνουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, ότι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων χρυσού στη Χαλκιδική αναλαμβάνει από την 1η Γενάρη 2014 η γνωστή και ως ιδιωτικός στρατός εταιρεία «Blackwater».
 • ΟΔΚ

 • Ανθρώπινα

  • «Τα βάρη της ρυθμικής πέφτουν στις πλάτες μας»
   Συνέντευξη με την ΕΛΕΝΗ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ «Αήττητοι αθλητές δεν υπάρχουν, υπάρχουν αξέχαστοι αθλητές. Αυτό ήθελα πάντα να γίνω» ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΝΑΕΒΑ Από τα έξι της ασχολείται με τη ρυθμική. Ανήκει στο Γυμναστικό Ομιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» και προπονείται στο ΣΕΦ.
  • Καρυοθραύστης
   Παίχτηκε για πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη το 1892 ο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι. Το θέμα βασίζεται σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Χόφμαν. Την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά την καθιερωμένη γιορτή κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι παιδικές κούκλες-δώρα ζωντανεύουν και με αρχηγό έναν ξύλινο καρυοθραύστη παλεύουν με μεγάλους ποντικούς· ένα από τα παιδιά, η Κλάρα, συμμαχεί με τον καρυοθραύστη, που μεταμορφώνεται σε πριγκιπόπουλο και μεταφέρει την Κλάρα στο κάστρο του, το βασίλειο των ζαχαρωτών.