Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014 ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Πωλείται το δίκτυο της ΔΕΗ

Για διαβούλευση στο opengov το νομοσχέδιο πώλησης του 66% του ΑΔΜΗΕ

Με πυλώνες υψηλής τάσης και καλώδια 12.000 χιλιομέτρων ο ιδιώτης θα μοιράζει όπου θέλει το ρεύμα
Η σαλαμοποίηση της ΔΕΗ, με την πώληση του δικτύου μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοσιοποιήθηκε χθες με τη μορφή νομοσχεδίου, για «δημόσιο διάλογο» τριών ημερών, μέχρι την 8η πρωινή της 20ής Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα «opengov»: Ως χριστουγεννιάτικος μποναμάς, το νομοσχέδιο πώλησης του ΑΔΜΗΕ παραδίδει, στο πρώτο εξάμηνο του 2014, μία από τις σημαντικότερες υποδομές της χώρας σε ιδιώτη, ο οποίος θα χρεώνει τη μεταφορά του ρεύματος και θα αποφασίζει, σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ποιες περιοχές θα έχουν ρεύμα και ποιες όχι -παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα...

Πλήρες θέμα...

 • Τράπεζα της Ελλάδος

  • Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΠΕΙ... Σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014
   Ελλείψει επαρκών τραπεζικών πιστώσεων, το κενό μπορεί να καλύψουν πόροι του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Οι τραπεζικές χρηματοδοτήσεις πρέπει να κατευθυνθούν στους κλάδους υποδομών, τροφίμων, ενέργειας, τεχνολογίας, υγείας και τουρισμού. Την εκτίμηση για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης και με τη βοήθεια του ευνοϊκότερου διεθνούς περιβάλλοντος, διατυπώνει στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
  • ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ! «Πολιτικός» πάλι ο Προβόπουλος
   Προειδοποιεί για κινδύνους και αβεβαιότητες εν όψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών ΣΕ ρόλο πολιτικού και όχι οικονομολόγου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, καταθέτοντας χθες στη Βουλή την έκθεση για τη νομισματική πολιτική, προειδοποίησε για κινδύνους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και συνέστησε προσήλωση στις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
 • Οικονομική κρίση

  • ΕΡΕΥΝΑ ΓΣΕΕ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Νέο λούμπεν ευρωπρολεταριάτο
   ΕΝΑ νέο λούμπεν προλεταριάτο γεννά η κρίση στη Νότια Ευρώπη, στο οποίο έχουν δώσει τον όρο NEETs και αφορά νέους 15-24 ετών, χωρίς εκπαίδευση, κατάρτιση και απσχόληση. Οι νέοι αυτοί, θεωρητικά «τελειωμένοι» στο υπάρχον σύστημα, αποτελούν στη χώρα μας το 16,9% του νεανικού πληθυσμού. Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΤΗΣ
 • ΟΚΧΕ

  • ΣΥΡΙΖΑ: Να ολοκληρωθεί το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο
   Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την πορεία του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, που βρίσκεται σε νεκρό σημείο. Προηγήθηκε δημοσίευμα της «Ε» που έφερε στο φως πως, εξαιτίας της διαχείρισης που επιφυλάσσεται στο συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ, απειλείται με απένταξη από το ΕΣΠΑ και οριστική ματαίωση.
 • Εργασιακά θέματα

  • ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Κόβουν 50% τις εισφορές των σερβιτόρων
   Βοηθοί βαφτίζονται τα γκαρσόνια για χαμηλότερες εισφορές Με μια προκλητικά σκανδαλώδη εισήγηση, αυτοκαταστροφική για την επιβίωση του ΙΚΑ και ταυτόχρονα μεροληπτική προς τους εργοδότες στον επισιτισμό, το δ.σ. του Ιδρύματος αναμένεται να συζητήσει στην αυριανή του συνεδρίαση την κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης με τεκμαρτό ημερομίσθιο όλων των ειδικοτήτων στα εστιατόρια και εξοχικά κέντρα (μετρ, σερβιτόροι, μπάρμαν, μουσικοί, ντισκ τζόκεϊ κ.ά.) που αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές (ποσοστά υπηρεσίας) και κατατάσσονται σε ασφαλιστικές κλάσεις τεκμαρτών ημερομισθίων.
 • ΚΕΠΑ

  • Παρατείνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης αναπήρων
   Παρατείνεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, με τροπολογία, το δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, εφ' όσον εκκρεμεί ιατρική κρίση στις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
 • ΠΟΕ-ΟΤΑ

  • ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εργασιακός Μεσαίωνας
   Υπερεκμετάλλευση από τους δήμους των εργαζομένων με μισθούς 420 και 490 ευρώ το μήνα για οκτάωρη απασχόληση Λόγω κρίσης και απόγνωσης μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί στον ΟΑΕΔ 159.000 αιτήσεις για 10.000 θέσεις εργατών γενικών καθηκόντων Κατάργηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε δήμους και περιφέρειες της χώρας, ζητά η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς, όπως καταγγέλλει, οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστούν για πέντε μήνες οι άνεργοι προσιδιάζουν σε καθεστώς Μεσαίωνα και γαλέρας.
 • Πληθωρισμός

  • Οι τιμές πέφτουν, η ύφεση βαθαίνει
   Αν κρίνουμε από την πορεία του πληθωρισμού, στην Ελλάδα η ύφεση βάθυνε τον Νοέμβριο με τις τιμές καταναλωτή να πέφτουν σε ετήσια βάση 2,9% (-1,9% τον Οκτώβριο) αντίθετα με την Ευρωζώνη, όπου ο πληθωρισμός τσίμπησε αυξάνοντας 0,9% (από 0,7% τον Οκτώβριο) αντίστοιχα αν και παραμένει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι (2,2%).
 • ΥΠΕΚΑ

  • Εργα μέσω ΕΣΠΑ ύψους 197 εκατ. στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας
   Επενδύσεις στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των υδατικών πόρων, του φυσικού περιβάλλοντος και της ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού 197 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ.Καλαφάτης κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για έργα τα οποία δρομολογούνται μέσω του ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ για το Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡΑ).
 • Υπουργείο Μεταφορών

  • * ΔΕΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Στην PwC η αξιολόγηση
   Εξήντα χιλιάδες ευρώ (δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ) θα στοιχίσει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η διαδικασία αξιολόγησης των εποπτευόμενων φορέων του.
 • Αγροτικά θέματα

  • Στην Αθήνα οι αγρότες
   Τα νέα φορολογικά μέτρα και τα βιβλία εσόδων-εξόδων που προβλέπονται φέρνουν τον αγροτικό κόσμο στην Αθήνα.
 • ΟΤΕ

  • Κοσμοσυρροή για εθελουσία στον ΟΤΕ
   Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ. Ο οργανισμός αποφάσισε να διευρύνει το κόστος εθελούσιας εξόδου στα 340 εκατ., από 190 εκατ. που είχε αρχικά προϋπολογισθεί, προκειμένου να καλυφθεί σχεδόν το σύνολο των αιτήσεων. Ετσι, ενώ είχε εκτιμηθεί ότι θα αποχωρήσουν 1.100 άτομα, τελικά θα αποχωρήσουν περί τα 2.000.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • **ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ Παίρνουν πίσω τις δεσμεύσεις μισθοδοσίας
   Πριν από λίγες ημέρες αποσύρθηκε το... ντου στα σπίτια Μία μία αποσύρει το υπουργείο Οικονομικών τις διατάξεις από το φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες προκάλεσαν την κατακραυγή φορολογουμένων και αγοράς, αποδεικνύοντας ότι τα νομοσχέδια γράφονται είτε στο πόδι είτε υπό τις απειλές και τις υποδείξεις της τρόικας, η οποία επιβάλλει να προστεθούν νόμοι πέραν πάσης λογικής.