Έντυπη Έκδοση

Πρόεδρος του ΙΣΑ: Δεν τρύπωσα στο Μαξίμου...

Οπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του στην «Ε», διαμαρτύρεται για το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου με τίτλο «Οταν η γραφικότητα εισβάλλει στο Μαξίμου» και επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προσέρχεται στο Μαξίμου, δεύτερος από δεξιά ο πρόεδρος Μιχ. Βλασταράκος Το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προσέρχεται στο Μαξίμου, δεύτερος από δεξιά ο πρόεδρος Μιχ. Βλασταράκος «Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι σπάνια συναντά κανείς σε ένα δημοσίευμα, μέσα σε τόσες λίγες γραμμές, τόσα πολλά ψέματα και συκοφαντίες. Καταρχήν είναι ψευδέστατος και συκοφαντικός ο ισχυρισμός ότι προσήλθα "απρόσκλητος" στο Μέγαρο Μαξίμου, για να μετάσχω στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας και τους εκπροσώπους του ΠΙΣ. Και είναι ψευδέστατος και συκοφαντικός, γιατί ο ΙΣΑ ήταν αυτός που είχε ζητήσει να γίνει η σύσκεψη, με επιστολή που είχα αποστείλει εγώ ο ίδιος προσωπικά ως πρόεδρος του Συλλόγου στις 28 Νοεμβρίου 2013 (Α.Π. 41453), με αποδέκτη τον κ. Πρωθυπουργό. Θα έπρεπε λοιπόν προτού προβείτε στη δημοσιοποίηση κάποιας "είδησης" να διενεργήσετε προηγούμενο έλεγχο της βασιμότητας της πηγής, όπως ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων. Αλλωστε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ο καθείς θα μπορούσε να βρει τη συγκεκριμένη πληροφορία, άλλωστε υπήρξε και το από 13/12/2013 δελτίο Τύπου του ΙΣΑ από το οποίο προκύπτει η συγκεκριμένη πληροφορία για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

»Επισημαίνω δε ότι στη σύσκεψη αυτή προσήλθα ως Πρόεδρος του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ εκ του θεσμικού του ρόλου τον οποίο θα έπρεπε να γνωρίζατε δεν έχει ανάγκη "να τρυπώσει" στο Μέγαρο Μαξίμου, αφενός γιατί είναι θεσμικός και τακτικός συνομιλητής της εκάστοτε κυβέρνησης όσον αφορά τα ζητήματα υγείας, αφετέρου, γιατί κανείς δεν μπορεί να "τρυπώσει" στο Μέγαρο Μαξίμου. Προξενεί δε έντονη έκπληξη και σε ένα μικρό παιδί το γεγονός ότι η "έμπειρη" συντάκτρια δεν γνώριζε ότι δεν μπορεί να εισχωρήσει κάποιος απρόσκλητος στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

»Εξίσου ψευδή είναι φυσικά αυτά που αναφέρει περί δήθεν εκδίωξης του Προέδρου του ΙΣΑ από τον Πρόεδρο του ΠΙΣ από το Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτάται λοιπόν: Ποιος μπορεί να πιστέψει πραγματικά ότι δεν αποφασίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας με ποιους θα συναντηθεί αλλά ένας από τους προσκεκλημένους του; Τόσο πολύ υποτιμά τη νοημοσύνη των αναγνωστών;

»Μήπως η συντάκτρια πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό "προσφέρει καλές υπηρεσίες" στο θεσμό του Προέδρου του ΠΙΣ, εμφανίζοντάς τον ψευδώς ως άνθρωπο που "επιλέγει με ποιους θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός";

»Είναι επίσης εμφανής η εμπάθεια της συντάκτριας προς το πρόσωπο του Προέδρου του ΙΣΑ κι από άλλα δύο σημεία του δημοσιεύματος, ήτοι:

»Πρώτον, από την αναφορά της στο πρόσωπό μου, χαρακτηρίζοντάς με συκοφαντικά ως "χειροκροτητή και υποβολέα" του σημερινού Υπουργού Υγείας. Στο χώρο της Υγείας όλοι γνωριζόμαστε, γι' αυτό και δεν μπορεί να με αποκαλεί η κ. Ευθυμιάδου που βρίσκεται τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

»Η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι ποτέ δεν υπήρξα χειροκροτητής κανενός, η ίδια γνωρίζει ότι από τα πρώτα κιόλας βήματά μου στον ιατρικό συνδικαλισμό ήμουν πάντοτε διεκδικητικός. Τώρα, αν δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός του "υποβολέα" επειδή εκ του θεσμικού μου ρόλου συνομιλώ με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως έκανα και με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, ας το κρίνουν οι αναγνώστες της εφημερίδας.

»Δεύτερον, από την υποτιθέμενη ψευδή και συκοφαντική στιχομυθία που μετέφερε (χωρίς φυσικά να είναι η ίδια παρούσα αφού δεν κατάφερε "να τρυπώσει" όπως εγώ στο Μ. Μαξίμου) και τα όσα δήθεν φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός. Εφτασε μάλιστα η συντάκτρια να αμφισβητήσει ακόμη και τη φωτογραφία που συνόδευσε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΙΣΑ αμέσως μετά τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό. Αν είναι δυνατόν. Απορώ βέβαια πώς δεν αμφισβήτησε ακόμη και τα πλάνα των τηλεοπτικών σταθμών με τις δηλώσεις μου, στα οποία καταγράφεται η παρουσία μου.

»Το χειρότερο όμως είναι ότι το επίμαχο δημοσίευμα αμφισβητεί το δικαίωμα του ΙΣΑ και του Προέδρου του να ασχολείται με ζητήματα που αφορούν τους γιατρούς και να κάνει δηλώσεις γι' αυτά, γεγονός το οποίο προσβάλλει τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

»Από τα παραπάνω που σας ανέφερα, φαίνεται ότι για το ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο του σημερινού δημοσιεύματος δύο εξηγήσεις υπάρχουν:

»Ή είναι εμπαθής η συντάκτριά σας απέναντί μου για δικούς της προσωπικούς άγνωστους σε εμένα λόγους, ή κάποιοι που έχουν ενοχληθεί από τη συνδικαλιστική δράση και παρουσία του Συλλόγου μας και του Προέδρου του, τις υπαγόρευσαν να γράψει όσα έγραψε».

...και τα πραγματικά γεγονότα

Τα πραγματικά περιστατικά παραθέτουν με δηλώσεις τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι και παριστάμενοι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος δηλώνει στην «Ε»: «Ο κ. Πατούλης δεν παρέστη στη συνάντηση. Παρόν ήταν μόνο το προεδρείο του ΠΙΣ, αλλά και ο κ. Χρονόπουλος, αλλά ούτε μου ζήτησε ο κ. Πατούλης να παραστεί. Αλλωστε η πρόσκληση αφορούσε το προεδρείο του ΠΙΣ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος περιγράφει στην «Ε»: «Το ραντεβού είχε ζητηθεί από τον ΠΙΣ όπως και είχε ζητηθεί και από όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και είχε μείνει σε εκκρεμότητα το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, ο οποίος και μας δέχτηκε προχθές. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει με το προεδρείο του ΠΙΣ, το οποίο και έκρινε ότι έπρεπε να είναι παρών ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Πατούλης δεν ήταν παρών κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό».

Αντίστοιχες και οι δηλώσεις στην εφημερίδα μας της ταμία του ΠΙΣ Βαρβάρας Ανεμοδουρά: «Δεν ήταν παρών στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΙΣΑ γιατί είχε προσκληθεί ο ΠΙΣ. Στη συνάντηση, εκτός του προεδρείου, ήταν ο κ. Χρονόπουλος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ».

Μάλιστα σε μία προσπάθεια να φοβίσει την εφημερίδα μας, ο κ. Πατούλης, πέραν της καταφανούς ψευδούς αναφοράς του ότι δήθεν ήταν ο διοργανωτής της συνάντησης, παραθέτει μια σειρά κρίσεων και επικρίσεων θέλοντας να φιμώσει την «Ελευθεροτυπία».

Αντιπαρερχόμενοι τα όσα μη σοβαρά αναγράφει ο πρόεδρος του ΙΣΑ για το πώς «τρύπωσε» στο μέγαρο Μαξίμου, στεκόμαστε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι καμία διάψευση δεν υπήρξε για το δημοσίευμά μας από το μέγαρο Μαξίμου ή από κύκλους πέριξ του πρωθυπουργού.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Υγεία
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Συνεντεύξεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Γεμάτα αμφιθέατρα, κλειστές γραμματείες
ΙΣΑ
Πρόεδρος του ΙΣΑ: Δεν τρύπωσα στο Μαξίμου...
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πύργος σκουπιδιών δίπλα στο μοναστήρι
ΕΟΠΥΥ
Αγιάτρευτη κόντρα στον ΕΟΠΥΥ
ΟΚΑΝΑ
Μαλλιά κουβάρια έγιναν Μακρή, Μαλλιώρη
Σκουριές
«Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές»
ΟΔΚ
Ευρω-Οδηγία προς καταναλωτές (αλλά πού 'ν' τοι;)
Ανθρώπινα
«Τα βάρη της ρυθμικής πέφτουν στις πλάτες μας»
Καρυοθραύστης