Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΩΣ ΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΝΩ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 8.500

Αγιάτρευτη κόντρα στον ΕΟΠΥΥ

Τέλος στη δυνατότητα των μόνιμων γιατρών του ΕΟΠΥΥ να συμβάλλονται με τον Οργανισμό για την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους στα ιδιωτικά ιατρεία τους

Ούτε οι γιορτές των Χριστουγέννων κάμπτουν τελικά το... φρόνημα του Αδώνιδος Γεωργιάδη αλλά και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι λίγο πριν από το νέο έτος (τουλάχιστον έως τις 27 Δεκεμβρίου), αφού η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο σχέδιό της για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το Νέο ΕΟΠΥΥ.

Παρά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και τα καλέσματα για διάλογο τόσο από τον Αδωνι Γεωργιάδη όσο και από τον Αντώνη Μπέζα, οι γιατροί δεν «μάσησαν» καθώς διαπίστωσαν ότι ο υπουργός Υγείας προχωρεί κανονικά τα πλάνα του για διαθεσιμότητα των συνολικά 8.500 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, μεταξύ αυτών και των γιατρών του πρώην ΙΚΑ.

Διαπίστωσαν, δηλαδή, ότι η υπόθεση είχε κλείσει πριν ακόμη ξεκινήσει και τα περί... μορατόριουμ ολίγων μηνών ήταν άλλη μία πομφόλυγα της κυβέρνησης και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στο μεταξύ ο Αδωνις Γεωργιάδης προχωρεί ανεμπόδιστος στο σχέδιό του καθώς με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή κατ' αρχάς βάζει τέλος στη δυνατότητα των μόνιμων γιατρών του ΕΟΠΥΥ να συμβάλλονται με τον Οργανισμό για την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Ταυτόχρονα με Κοινή Απόφαση υπουργών Υγείας και Οικονομικών θα καθορίζεται ο αριθμός των συμβαλλόμενων ιατρών αλλά και των μηνιαίων δωρεάν επισκέψεών τους, καθώς και το ύψος της αμοιβής, ενώ παρατείνονται οι παρούσες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς έως τις 30/3/2014.

Πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα ότι επισπεύδονται όλες οι διαδικασίες καθώς μετά την ανακοίνωση της συνέχισης της απεργίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, έως τις 27 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Υγείας ανοίγει το Σύστημα σε περισσότερους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς ώστε να μη διαφανεί το κενό από τα πολυϊατρεία που υπολειτουργούν ή θα πάψουν και πλήρως να λειτουργούν λόγω διαθεσιμότητας.

Επίσης με την τροπολογία ορίζεται το χρονικό όριο των δύο ετών από το διορισμό ως ικανός χρόνος για την παροχή της δυνατότητας της μετακίνησης του εργαζομένου, αντί των 5 ετών που ισχύει έως σήμερα.

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει κανονικά τα σχέδιά της με τον Αδωνι Γεωργιάδη να μιλά για διαθεσιμότητα η οποία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και με χρονικό περιθώριο το αργότερο στις 10 Ιανουαρίου, οπότε και θα πρέπει να έχουν σταλεί όλα τα... φύλλα πορείας στους εργαζομένους.

Στο μεταξύ ο φόβος του κ. Γεωργιάδη φαίνεται ότι είναι να μην αποφασίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τακτικής να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις για πρόσληψη-μεταφορά από τον ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ. Αλλωστε ο υπουργός Υγείας ευελπιστεί ότι πολλοί θα προτιμήσουν να μείνουν εκτός Συστήματος και να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Με το φόβο αυτό εξάλλου είχε δηλώσει πρόσφατα ότι, για να υποβάλει κανείς αίτηση για πρόσληψη στο ΕΣΥ, θα πρέπει πρώτα να έχει κλείσει το ιατρείο του, κάτι που όμως κρίνεται από τους συνδικαλιστικούς φορείς ως αντισυνταγματικό.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υγεία
ΕΟΠΥΥ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Γεμάτα αμφιθέατρα, κλειστές γραμματείες
ΙΣΑ
Πρόεδρος του ΙΣΑ: Δεν τρύπωσα στο Μαξίμου...
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πύργος σκουπιδιών δίπλα στο μοναστήρι
ΕΟΠΥΥ
Αγιάτρευτη κόντρα στον ΕΟΠΥΥ
ΟΚΑΝΑ
Μαλλιά κουβάρια έγιναν Μακρή, Μαλλιώρη
Σκουριές
«Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές»
ΟΔΚ
Ευρω-Οδηγία προς καταναλωτές (αλλά πού 'ν' τοι;)
Ανθρώπινα
«Τα βάρη της ρυθμικής πέφτουν στις πλάτες μας»
Καρυοθραύστης