Έντυπη Έκδοση

Πώς να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μετά τις γιορτές

Κατά τη διάρκεια των γιορτών όλοι λίγο-πολύ υποκύψαμε σε διατροφικές ατασθαλίες. Με αποτέλεσμα ο ερχομός του νέου έτους να μας βρίσκει με μερικά επιπλέον κιλά και «παχάκια». Με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής, μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι μας ενοχλεί και να βελτιώσουμε την εικόνα μας, απαλλαγμένοι από τα περιττά βάρη... των γιορτών!

Πλήρες θέμα...

 • Αισθητική χειρουργική

 • Παχυσαρκία

  • Παχυσαρκία απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα
   Το πρόβλημα της παχυσαρκίας έχει λάβει τις τελευταίες δεκαετίες επιδημικές διαστάσεις. Πρόκειται για μία κατάσταση που επιβαρύνει σημαντικά την υγεία του πληθυσμού καθώς και τα συστήματα υγείας παγκοσμίως.
  • Παχυσαρκία τέλος - Μια νέα ζωή ξεκινά
   Τον τελευταίο καιρό κατακλυζόμαστε από ειδήσεις που αποκαλύπτουν ότι η παχυσαρκία είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή τα αποτελέσματα των σύγχρονων ερευνών δείχνουν ότι το φαινόμενο της παχυσαρκίας εξαπλώνεται με επιδημιολογικές διαστάσεις. Πάνω από 400 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως, 20% του πληθυσμού της Ευρώπης και 22,5% του πληθυσμού της Ελλάδας, χαρακτηρίζονται παχύσαρκοι. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization), η παχυσαρκία επηρεάζει σήμερα περισσότερους ανθρώπους ακόμη και από τη μάστιγα της πείνας.
 • Δερματολογία

  • Αυξητικοί παράγοντες κατά της γήρανσης του προσώπου
   Στην ηλικία των 40 ετών οι γυναίκες είναι όμορφες, ελκυστικές και σαγηνευτικές. Παρ' όλ' αυτά, ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να αφήνει ολοένα πιο ορατά σημάδια στην επιδερμίδα τους. Αυτή η αποτύπωση της γήρανσης στο πρόσωπο είναι ανεξάρτητη από την ατομική γενετική σύσταση κάθε γυναίκας, αλλά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από διάφορους άλλους παράγοντες: τις ορμονικές αλλαγές που παίζουν ρόλο σε όλα τα στάδια της ζωής μιας γυναίκας, το ψυχολογικό στρες, τη χρόνια κούραση που προκαλείται από τους έντονους ρυθμούς ζωής και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τις αυξομειώσεις του βάρους, τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο ή τη ρύπανση και, τέλος, τη διαρκή προσπάθεια για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής.
 • Ψυχολογία

  • Οικογένεια: βάλσαμο στην παιδική ψυχή
   Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές της ζωής μας, αφού κατέχουν κυρίαρχη θέση τόσο στην καρδιά όσο και στο μυαλό μας και η σωστή διαπαιδαγώγησή τους, που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους τους γονείς, αποτελεί παρακαταθήκη για ένα καλύτερο αύριο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Οστεοπόρωση: η «σιωπηλή επιδημία»
   Η οστεοπόρωση, συχνά αναφερόμενη και ως «σιωπηλή επιδημία», συνιστά ένα συνεχώς εντεινόμενο παγκόσμιο πρόβλημα, άμεσα σχετιζόμενο με την αύξηση και τη γήρανση του πληθυσμού.
  • Η Ελαστογραφία, κεντρικό θέμα ημερίδας
   Μία σημαντική ημερίδα για τον κόσμο της ακτινολογίας με θέμα «Η Υπερηχογραφία Σήμερα» διοργανώνει στις 23 Ιανουαρίου 2010 στο ξενοδοχείο Crowne Plaza η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική & τη Βιολογία.
  • Σιαλόρροια: ένα πρόβλημα με ιατρική και κοινωνική διάσταση
   Σιαλόρροια είναι η υπερβολική παραγωγή σάλιου, που συχνά τρέχει και έξω από τη στοματική κοιλότητα. Η φυσιολογική παραγωγή σάλιου είναι 1-1,5 λίτρο την ημέρα. Οι κύριες λειτουργίες του σάλιου είναι: α) εφύγρανση του στόματος, β) συμβολή στην άμυνα του στόματος έναντι μικροβίων, γ) συμμετοχή στην πέψη των τροφών και την κατάποση, δ) συμβολή στην ομιλία, ε) δρα ως ρυθμιστικό διάλυμα εξουδετερώνοντας οξέα που παράγονται στο στομάχι και παλινδρομούν στον οισοφάγο σε περίπτωση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
  • Αρθρωση - φθογγολογία: πιθανές διαταραχές κατά την εξέλιξη του λόγου
   Μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν από κάποια χρόνια από την ΩΡΛ Κλινική του ΠεΠαΓΝΗ εξέτασε 300 παιδιά Α' Δημοτικού από διάφορα γεωγραφικά μέρη τη Κρήτης. Η μελέτη αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος που καλύπτει την ωτορινολαρυγγολογική, ακοολογική και τη σχέση με άρθρωση λόγου κατάσταση του πληθυσμού.