Έντυπη Έκδοση

Αστυνομικό θρίλερ η δολοφονία Χατζηκωστή

Με αστυνομικό περισσότερο παρά με πολιτικό θρίλερ μοιάζει η υπόθεση της δολοφονίας του εκδότη και καναλάρχη Αντη Χατζηκωστή, στις 11 Ιανουαρίου στη Λευκωσία.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τους Ανδρέα Γρηγορίου, Θεοφάνη Χατζηγεωργίου και Κώστα Προεστό, ενώ αναζητεί έναν τέταρτο, τον Γρηγόρη Ξενοφώντα, ο οποίος διέφυγε στη Μολδαβία, ως ύποπτους για τη διάπραξη του φόνου. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των ηθικών αυτουργών μεταξύ ατόμων που έχουν οικονομικά συμφέροντα στο συγκρότημα «Δίας».

Ο φόνος, που αρχικά αποδόθηκε είτε στη ΜΙΤ είτε σε δυνάμεις που επιδιώκουν την εσωτερική αποσταθεροποίηση, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα οικονομικό έγκλημα στο οποίο εμπλέκονται εκτός από τα οικονομικά συμφέροντα και δύο φατρίες του υπόκοσμου, μία που δρα στη Λευκωσία και μία που δρα στη Λάρνακα. Η αστυνομία της Κύπρου έχει ξεκαθαρίσει ότι απέκλεισε εντελώς τα πολιτικά κίνητρα και ψάχνει την άκρη στα οικονομικά συμφέροντα.

Ολα ξεκίνησαν στα μέσα του 2008, όταν γνωστή τηλεπαρουσιάστρια αγόρασε το 20% του τηλεοπτικού καναλιού Σίγμα από τον δικηγόρο Πολλάκη Σαρρή. Με το 20%, η συγκεκριμένη παρουσιάστρια, η οποία εργαζόταν στο κανάλι, έγινε η μεγαλύτερη μέτοχος και διεκδίκησε τη θέση του αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Αντης Χατζηκωστής, με μικρότερο πακέτο μετοχών, διαχειριζόταν το κανάλι εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των μετόχων. Ο Χατζηκωστής αρνήθηκε στη νέα μέτοχο θέση στο συμβούλιο και επήλθε ρήξη μεταξύ τους, που κατέληξε στην απόλυσή της από τον σταθμό. Με δηλώσεις της στον Τύπο παραπονέθηκε ότι «με ξεζούμισαν και με πέταξαν». Η μέτοχος άρχισε προσπάθειες να συγκροτήσει πλειοψηφία. Ενας από τους μεγάλους μετόχους του Σίγμα είναι και ο Γ. Αντρονίκου, ο οποίος κατέληξε στη φυλακή για απάτη σε σχέση με τη διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων. Οι δύο έκαναν συμμαχία και άρχισαν επαφές με άλλους μετόχους για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία.

Κάποιοι από τους μετόχους φέρονται να κατέφυγαν στον υπόκοσμο για να «τιμωρήσουν» τον Χατζηκωστή. Σε αυτά τα σκοτεινά μονοπάτια μπλέχτηκαν τα οικονομικά συμφέροντα με τους ανταγωνισμούς του υποκόσμου, με αποτέλεσμα να αρχίσει μία βεντέτα μεταξύ τους.

Τις παραμονές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, Θωμάς Ευθυμίου, οι συλληφθέντες εθεάθηκαν να τριγυρίζουν στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του Αντη Χατζηκωστή. Το απόγευμα των Χριστουγέννων εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητο ενός από τους συλληφθέντες, του Ανδρέα Γρηγορίου, ενώ ήταν εν κινήσει. Ο Γρηγορίου γλίτωσε από την απόπειρας δολοφονίας του με σοβαρά τραύματα στα πόδια. Στις 11 Ιανουαρίου δολοφονήθηκε ο Αντης Χατζηκωστής. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Γρηγορίου συντόνιζε το έγκλημα από το νοσοκομείο. Η αστυνομία συνδέει τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή με την παρακολούθηση της κατοικίας του τις παραμονές των Χριστουγέννων από τους υπόπτους, καθώς και με την απόπειρα δολοφονίας του ενός από αυτούς το απόγευμα των Χριστουγέννων. Από τις τηλεφωνικές τους κλήσεις προσπαθεί να φτάσει στους ηθικούς αυτουργούς, μεταξύ ατόμων που είχαν οικονομικά συμφέροντα στον Σίγμα. Σημειωτέον ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε φατρία του υποκόσμου της Λευκωσίας, ενώ τις πρώτες πληροφορίες στην αστυνομία έδωσε η αντίπαλη φατρία από τη Λάρνακα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κύπρος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ανακοίνωσε ότι μας έρχεται ο Ερντογάν, πριν προσκληθεί!
Υπέρ της Χάλκης
Κυπριακό
Γιώργος προς Χριστόφια: Πάση θυσία να συνεχιστούν οι συνομιλίες
Διάσκεψη για την ενέργεια
Παπούλιας για το κλίμα: Υιοθετήσαμε μοντέλο απληστίας και ασυδοσίας
Συνέδριο ΚΕΔΚΕ
- Δομική αλλαγή ο «Καλλικράτης» - Αιτία πολέμου οι 370 δήμοι
Ιθαγένεια μεταναστών
Διαψεύδει τον Σαμαρά το... γερμανικό μοντέλο
Διαξιφισμοί και στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ
«Υπόθεση Ζαχόπουλου»
Πλημμελήματα βλέπει ο εισαγγελέας για Τσέκου και «κομιστές»
ΣΥΝ με Οικολόγους
Οδεύουν προς συνοικέσιο για τις δημοτικές
Κύπρος
Αστυνομικό θρίλερ η δολοφονία Χατζηκωστή
Νομοσχέδιο για τις γονικές, τα ποτά και τα τσιγάρα
Θα συνδέονται αντικειμενικές αξίες και αφορολόγητο όριο
Άλλες ειδήσεις
Γκάλοπ: Αμείωτη η διαφορά ΠΑΣΟΚ, 60% ο «Καλλικράτης» και το δημοψήφισμα για τους μετανάστες
«Μαζί θα μείνουμε...»
Επίσκεψη γνωριμίας