Έντυπη Έκδοση

Η ΑΡΧΗ ΕΔΩΣΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ

Ναι, με 6 όρους, σε εικονική περιήγηση

Την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πήρε το πρόγραμμα τρισδιάστατης περιήγησης στους δρόμους επιλεγμένων ελληνικών πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα) που παρέχεται στη χώρα μας από την εταιρεία ΚΑΠΟΥ Α.Ε. Γεωπληροφορική. Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος και για τη χρησιμοποίηση του υλικού και στο διαδικτυακό Street View της Google.

Βόλτες στην πόλη, με οπτικό πεδίο 360ο Βόλτες στην πόλη, με οπτικό πεδίο 360ο Η Αρχή, που τον περασμένο Μάιο είχε μπλοκάρει το πρόγραμμα ζητώντας περισσότερες εγγυήσεις για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, ανάβει τώρα το πράσινο φως για τη λειτουργία του, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι που θέτει. Καταρχήν δέχεται ότι η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελεί θεμιτό σκοπό με οφέλη όχι μόνον για την εταιρεία αλλά και για τους χρήστες που θα έχουν τη δυνατότητα περιήγησης και εξοικείωσης με τόπους χωρίς να είναι απαραίτητη η μετάβασή τους εκεί.

Το πρότζεκτ δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κοιτάξει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με οπτικό πεδίο 360 μοιρών και να κάνει βόλτα στην πόλη, βλέποντας δρόμους, κτίρια, αξιοθέατα κ.λπ. στην οθόνη του υπολογιστή του. Προηγουμένως κινητό συνεργείο της εταιρείας με ειδικώς εξοπλισμένο όχημα φωτογραφίζει τις περιοχές.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής (91/2010), για να είναι νόμιμη η συλλογή φωτογραφιών και να υπακούει στην αρχή της αναλογικότητας θα πρέπει:

1Να θολώνονται επαρκώς η απεικόνιση των προσώπων και οι πινακίδες των οχημάτων, ώστε να μην είναι εφικτή η αναγνώριση και με τρόπο μη αντιστρέψιμο, πριν από την ανάρτηση της χαρτογραφημένης περιοχής στην ιστοσελίδα.

2Να γίνεται η φωτογράφιση πολύ πρωινές ώρες και κατά προτίμηση αργίες ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος λήψης εικόνων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα όπως σε θρησκευτικούς χώρους, νοσηλευτήρια, οίκους ανοχής κ.λπ.

3Να μη διαβιβάζονται σε τρίτους τα πρωτογενή δεδομένα στα οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενος.

4Οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει τη θόλωση της εικόνας της οικίας του ή να διατυπώσει αντιρρήσεις που πρέπει να ικανοποιούνται μέσα σε μία εργάσιμη ημερα.

5 Να διαγράφονται οι μη θολωμένες εικόνες το αργότερο ύστερα από έξι μήνες.

6Να υπάρχει ενημέρωση μέσω του Τύπου και συγκεκριμένα σε μια καθημερινή μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της πρωτεύουσας και σε μια τοπική, αφού δεν κρίνεται επαρκής η ενημέρωση μόνον με τη σήμανση των οχημάτων που θα φωτογραφίζουν τις περιοχές. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Πληροφορική και διαδίκτυο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγροτικές κινητοποιήσεις
Μπρος τρακτέρ και πίσω 1 δισ.
Στον χορό και οι Θεσσαλοί
Μαρσάρουν... και τα αγροτοδικεία
Τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε
Δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Ο Κορκονέας «πυροβολεί» τον Κορκονέα
«Μουσική για τα Παιδιά»
Η συναυλία της ψυχής τους
Νέο ειδικό σώμα
Αδιάφθοροι και στο ΕΣΥ
Σεισμός
5,2 Ρίχτερ κούνησαν τη Δ. Ελλάδα
Έγκριση από την Αρχή Προστασίας
Ναι, με 6 όρους, σε εικονική περιήγηση
Ενέργεια
Ευρωκανόνες για την πυρηνική ενέργεια
5,5% λιτότητα και στην κατανάλωση ρεύματος
Πιλοτική εφαρμογή
ΕΛ.ΑΣ. της γειτονιάς
Άλλες ειδήσεις
«Πάγος» σε 21 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Επιτροπή κρατουμένων
Τα ρίχνουν στη... φαντασία του εντεκάχρονου κοριτσιού
200 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο στους πειρατές
Καταγγέλλουν απόπειρα απέλασης για 24
Καταδίκασαν τον εμπρησμό της συναγωγής
Βεβήλωσαν το μνημείο Τεμπονέρα
Κρήτη: αγνοούμενος στη θεομηνία