Έντυπη Έκδοση

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΕ 45 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ 21 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΛ.ΑΣ. της γειτονιάς

Με 100 μοτοσικλέτες που θα οδηγούν ένστολοι και με ειδικά διακριτικά ξεκίνησε χθες η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Αστυνομικός της Γειτονιάς», σε 45 αστυνομικά τμήματα και 21 δήμους της χώρας.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα συμμετέχουν 218 αστυνομικοί, που τοποθετήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Ν. Ιωνία Μαγνησίας, Χαλκίδα, Λαμία, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Ρόδο και Ερμούπολη.

Στόχος του προγράμματος, όπως ανακοινώθηκε, είναι η παρουσία και δραστηριοποίηση των αστυνομικών στις γειτονιές των αστικών κέντρων και της περιφέρειας μέσα από τον νέο αυτό θεσμό, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, στην πυκνότητα - σύνθεση πληθυσμιακών ομάδων, στα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία της εγκληματικότητας και γενικότερα στις ανάγκες επικοινωνίας - διαμεσολάβησης και συμμετοχικότητας των φορέων στις τοπικές κοινωνίες.

Οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες κάθε γειτονιάς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να ενημερώνουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα, μέσω του αστυνομικού της γειτονιάς τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να καταθέτουν τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους, με στόχο τη βελτίωση της αστυνόμευσης, τη μείωση της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης και εντέλει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

! Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, G4S Cash Solutions S.Α., που διεκπεραίωνε τη χρηματαποστολή στην οποία επιτέθηκαν ληστές και σκότωσαν τον οδηγό της, επικήρυξε τους δράστες με 300 χιλιάδες ευρώ και όχι η εταιρεία Jumbo, όπως ατυχώς αναφέρθηκε στο χθεσινό φύλλο της «Ε». Η ληστεία έγινε το περασμένο Σάββατο στη Βάρη και ο οδηγός της χρηματαποστολής Κων. Κοκκώσης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τους δράστες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγροτικές κινητοποιήσεις
Μπρος τρακτέρ και πίσω 1 δισ.
Στον χορό και οι Θεσσαλοί
Μαρσάρουν... και τα αγροτοδικεία
Τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε
Δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Ο Κορκονέας «πυροβολεί» τον Κορκονέα
«Μουσική για τα Παιδιά»
Η συναυλία της ψυχής τους
Νέο ειδικό σώμα
Αδιάφθοροι και στο ΕΣΥ
Σεισμός
5,2 Ρίχτερ κούνησαν τη Δ. Ελλάδα
Έγκριση από την Αρχή Προστασίας
Ναι, με 6 όρους, σε εικονική περιήγηση
Ενέργεια
Ευρωκανόνες για την πυρηνική ενέργεια
5,5% λιτότητα και στην κατανάλωση ρεύματος
Πιλοτική εφαρμογή
ΕΛ.ΑΣ. της γειτονιάς
Άλλες ειδήσεις
«Πάγος» σε 21 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Επιτροπή κρατουμένων
Τα ρίχνουν στη... φαντασία του εντεκάχρονου κοριτσιού
200 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο στους πειρατές
Καταγγέλλουν απόπειρα απέλασης για 24
Καταδίκασαν τον εμπρησμό της συναγωγής
Βεβήλωσαν το μνημείο Τεμπονέρα
Κρήτη: αγνοούμενος στη θεομηνία