Έντυπη Έκδοση

Σβήνουν τα ίχνη τα σωματεία «μαϊμού»

Στα χέρια του γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή βρίσκεται από χθες το πρωί ο ογκώδης φάκελος με τα στοιχεία και τις καταγγελίες για την ύπαρξη σωματείων τζούντο «μαϊμού» στην περιοχή της Λάρισας.

Οι αποκαλύψεις της «Ε», στο φύλλο του Σαββάτου, δημιούργησαν αίσθηση και, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσαν πανικό σε ορισμένους κύκλους, οι οποίοι φέρεται να επιδόθηκαν με ιδιαίτερη σπουδή στην εξαφάνιση κάθε ίχνους της παράνομης δραστηριότητας.

Από εδώ και πέρα βέβαια είναι θέμα της αθλητικής ηγεσίας, γενικότερα της Πολιτείας και των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει, να δράσει ταχύτατα, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Από το γραφείο του γγΑ δόθηκε χθες ρητά και κατηγορηματικά η διαβεβαίωση πως «το Ελεγκτικό Συμβούλιο είναι έτοιμο, με τη νέα του σύσταση, να πιάσει δουλειά», θεωρώντας μάλιστα πως οι παλιές... αλησμόνητες εποχές, όταν άρχιζε έναν έλεγχο που κρατούσε μήνες ολόκληρους ή δεν τελείωνε ποτέ, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. «Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΓΓΑ είναι πλέον ευέλικτος και άμεσος» επισημάνθηκε αρμοδίως. Δεν απομένει λοιπόν παρά τα λεγόμενα να γίνουν το συντομότερο και πράξη.

Το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας κατακλύστηκε χθες από τηλεφωνήματα απ' όλη την Ελλάδα από ανθρώπους του αθλητισμού, που είχαν να καταγγείλουν από ένα ή περισσότερα σωματεία «μαϊμού», επιβεβαιώνοντας ότι το... φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σήμερα το μεσημέρι (12) ο κ. Μπιτσαξής, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, θα αναφερθεί στον τρόπο χρηματοδότησης των αθλητικών ομοσπονδιών, ανακοινώνοντας και ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να αποφεύγεται στο μέλλον η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τζούντο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Αθλητική βία
«Το σύστημα απέτυχε...»
Ολυμπιακός
Βιοψία νεφρών έκανε ο Γκαλέτι
Ερχεται... αγριεμένος
Παναθηναϊκός
Και συγχαρητήρια και παρατηρήσεις από τον Νιόπλια
Ατρόμητος
Περιμένει τον ΠΑΣ
ΠΑΟΚ
Επικαλείται δεδικασμένο
ΑΕΚ
Με... εν δυνάμει πρόεδρο
Ηρακλής
«Εδεσε» Επστάιν, πήρε Φερνάντεζ
Αρης
Ηθικό ακμαιότατο
Κόπα Άφρικα
Πέρασαν... χεράκι χεράκι Αγκόλα και Αλγερία
Μπάσκετ
Ραντεβού στο Παρίσι
«Δεν είμαι μάγος»
Τζούντο
Σβήνουν τα ίχνη τα σωματεία «μαϊμού»
Άλλες ειδήσεις
«Τρένο», 2-1 η Κέρκυρα
«Επειγόντως ανασύνταξη»