Έντυπη Έκδοση

Αδιάφθοροι και στο ΕΣΥ

Περιπτώσεις διαφθοράς σε δημόσιες μονάδες παροχής υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας θα διερευνά το ειδικό σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, που δημιουργεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιώντας ελέγχους στα νοσοκομεία και σε κέντρα πρόνοιας.

Τη δημιουργία ειδικού σώματος ανακοίνωσε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Θα παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις οικονομικών κυκλωμάτων Τη δημιουργία ειδικού σώματος ανακοίνωσε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Θα παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις οικονομικών κυκλωμάτων Η ειδική ομάδα για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος θα έχει τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της λειτουργίας της, να μπορεί να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις οικονομικών κυκλωμάτων στον χώρο, όπως εξήγησε χθες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μαζί με την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά έκαναν τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών του υπουργείου. Η υπουργός τόνισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για τις προμήθειες φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών, ενώ θα γίνει πιο αυστηρή η εποπτεία τους με νομοθετική ρύθμιση.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων της περιόδου 2005-2009 ύψους 6,2 δισ. ευρώ, καθώς αποπληρώθηκε ήδη εντός του 2009 το 1,2 δισ. των χρεών αυτών και επίκειται άμεσα η ρύθμιση του υπολοίπου.

Επίσης, έχουν ανοίξει και λειτουργούν 83 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 27 νοσοκομεία της χώρας και ο στόχος είναι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου ο συνολικός αριθμός να φτάσει στις 150 κλίνες ΜΕΘ. Παράλληλα:

- Επιλύθηκε με νομοθετική ρύθμιση το χρονίζον πρόβλημα των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ και αυξήθηκε το ανώτατο όριο συνολικών αποδοχών τους από 5.150 σε 6.500 ευρώ.

- Οσον αφορά τον χώρο του φαρμάκου, το υπουργείο προχώρησε σε πάγωμα της τιμής των φαρμάκων και επανακοστολόγηση 6.000 σκευασμάτων μέχρι τον Φεβρουάριο, καθιέρωση της λίστας φαρμάκων με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στις 14/1/2010 και προώθηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οσον αφορά τα εμβόλια της νέας γρίπης, η υπουργός δήλωσε πως από «τις 16 Δεκεμβρίου δεν παραλαμβάνουμε πλέον άλλα εμβόλια. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει παραλάβει 3.636.700 δόσεις εμβολίου. Με συγκεκριμένη νομική διαδικασία υπήρξε η ενημέρωση στις ενδιαφερόμενες εταιρείες ότι το ελληνικό κράτος από εκείνη τη μέρα και μετά καταγγέλλει τις συμβάσεις όσον αφορά το υπόλοιπο της παραγγελίας που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγροτικές κινητοποιήσεις
Μπρος τρακτέρ και πίσω 1 δισ.
Στον χορό και οι Θεσσαλοί
Μαρσάρουν... και τα αγροτοδικεία
Τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε
Δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Ο Κορκονέας «πυροβολεί» τον Κορκονέα
«Μουσική για τα Παιδιά»
Η συναυλία της ψυχής τους
Νέο ειδικό σώμα
Αδιάφθοροι και στο ΕΣΥ
Σεισμός
5,2 Ρίχτερ κούνησαν τη Δ. Ελλάδα
Έγκριση από την Αρχή Προστασίας
Ναι, με 6 όρους, σε εικονική περιήγηση
Ενέργεια
Ευρωκανόνες για την πυρηνική ενέργεια
5,5% λιτότητα και στην κατανάλωση ρεύματος
Πιλοτική εφαρμογή
ΕΛ.ΑΣ. της γειτονιάς
Άλλες ειδήσεις
«Πάγος» σε 21 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Επιτροπή κρατουμένων
Τα ρίχνουν στη... φαντασία του εντεκάχρονου κοριτσιού
200 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο στους πειρατές
Καταγγέλλουν απόπειρα απέλασης για 24
Καταδίκασαν τον εμπρησμό της συναγωγής
Βεβήλωσαν το μνημείο Τεμπονέρα
Κρήτη: αγνοούμενος στη θεομηνία