Έντυπη Έκδοση

Μας έκανε Αργεντινή ο αναλυτής της Deutsche Bank, με λάθος στοιχεία!

Στην ίδια, αν όχι σε χειρότερη μοίρα απ' αυτήν της Αργεντινής και της Ρωσίας, οι οποίες είχαν κηρύξει πτώχευση, βάζει την Ελλάδα αναλυτής της Deutsche Bank.

Ο Jum Reid, μιλώντας στο Bloomberg, εκτίμησε ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν μεγαλύτερη απ' αυτήν της Ρωσίας το 1998 και της Αργεντινής το 2001. Σύμφωνα με τον αναλυτή, το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας θα έφερνε κίνδυνο νέων χρεοκοπιών στην Ευρώπη. Το Bloomberg σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει διπλάσιο χρέος σε σχέση με τη Ρωσία και την Αργεντινή, όταν οι δύο χώρες είχαν χρεοκοπήσει. Το υφιστάμενο χρέος της Ελλάδας διαμορφώνεται στα 254 δισ. ευρώ, έναντι 51 δισ. ευρώ που είχε η Ρωσία όταν πτώχευσε και 57,2 δισ. ευρώ η Αργεντινή, τα οποία δεν κατόρθωσε να αποπληρώσει. (σ.σ. το πραγματικό χρέος της Αργεντινής ήταν τότε 132 δισ. δολ. όταν το δολάριο ήταν περίπου ίσο με το ευρώ. Ακόμη και με τη σημερινή ισοτιμία το ποσόν αντιστοιχεί σε 95 δισ. ευρώ και όχι σε 57,2).

**Σε έκθεση της Deutsche Bank που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, έτερος αναλυτής της τράπεζας (Gillian Edwreorth) διαβλέπει σοβαρούς κινδύνους στην ομαλή χρηματοδότηση του φετινού δανειακού προγράμματος των 54 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο. Η επιτυχία του προγράμματος θα κριθεί κυρίως από τους ξένους επενδυτές (τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία), οι οποίοι κατέχουν στα χαρτοφυλάκιό τους το 72,3% του δημοσίου χρέους. Η αξία των ομολόγων που βρίσκεται στα χέρια των ξένων στο τέλος του τρίτου τριμήνου προσέγγιζε τα 216 δισ. ευρώ. Εναλλακτικά, αν κληθούν οι ελληνικές τράπεζες να «υποκαταστήσουν» τους ξένους, αναλαμβάνοντας μεγαλύτερη συμμετοχή στις δημοπρασίες, τότε ο κίνδυνος να βυθιστεί η οικονομία γίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Και τούτο γιατί, σύμφωνα με την έκθεση, οι εγχώριες τράπεζες θα αναγκαστούν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τα δάνεια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Κρίσιμη περίοδο για την επιτυχία του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας αποτελεί, σύμφωνα με την DB, το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου, λόγω αναγκών ύψους 24 δισ. ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Σχετικά θέματα: Για την ελληνική οικονομία
Βαδίζετε σωστά, αλλά θα σας ελέγχουμε ανά τρίμηνο
Goldman Sachs: Βλέπει επικύρωση, αμφιβάλλει για την εφαρμογή
Φθηνότερο να σώσουν την Ελλάδα - ακριβότερο να την παρατήσουν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Για την ελληνική οικονομία
Βαδίζετε σωστά, αλλά θα σας ελέγχουμε ανά τρίμηνο
Goldman Sachs: Βλέπει επικύρωση, αμφιβάλλει για την εφαρμογή
Φθηνότερο να σώσουν την Ελλάδα - ακριβότερο να την παρατήσουν
Μας έκανε Αργεντινή ο αναλυτής της Deutsche Bank, με λάθος στοιχεία!
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Δεν είναι καιρός για απόσυρση των μέτρων τόνωσης
Εργαζόμενοι στο όριο της φτώχειας
Και δουλεύουν και ζουν στη φτώχεια (14%)
Φορολογία ακινήτων
Παίζει αφορολόγητο γκαράζ 1ης κατοικίας
Άλλες ειδήσεις
Στην Alfa Wood το 72% της Σέλμαν
Χαμηλό 8 μηνών στο Χ.Α. (-2,53%)
Ταμειακές: κόντρα διαρκείας βενζινοπωλών - εταιρειών