Έντυπη Έκδοση

Αυξητικοί παράγοντες κατά της γήρανσης του προσώπου

Στην ηλικία των 40 ετών οι γυναίκες είναι όμορφες, ελκυστικές και σαγηνευτικές. Παρ' όλ' αυτά, ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να αφήνει ολοένα πιο ορατά σημάδια στην επιδερμίδα τους. Αυτή η αποτύπωση της γήρανσης στο πρόσωπο είναι ανεξάρτητη από την ατομική γενετική σύσταση κάθε γυναίκας, αλλά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από διάφορους άλλους παράγοντες: τις ορμονικές αλλαγές που παίζουν ρόλο σε όλα τα στάδια της ζωής μιας γυναίκας, το ψυχολογικό στρες, τη χρόνια κούραση που προκαλείται από τους έντονους ρυθμούς ζωής και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τις αυξομειώσεις του βάρους, τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο ή τη ρύπανση και, τέλος, τη διαρκή προσπάθεια για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής.

Οι παράγοντες αυτοί έχουν αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες αλλοιώνουν τους όγκους του προσώπου

- στο επάνω τμήμα του: τα ζυγωματικά χάνουν τον όγκο τους, εμφανίζονται μαύροι κύκλοι, η περιοχή γύρω από τους κροτάφους εμφανίζει γραμμές, σχηματίζονται ρινοχειλικές πτυχές και τα χείλη λεπταίνουν·

- στο κάτω τμήμα του: ο όγκος στο κάτω τμήμα των ζυγωματικών αυξάνεται, το περίγραμμα του προσώπου αλλοιώνεται, ο όγκος του λαιμού αυξάνεται, σχηματίζεται προγούλι κ.λπ.

Ολοι αυτοί οι παράγοντες αλλοιώνουν το περίγραμμα του προσώπου.

Αυτή η αύξηση του πάχους στο κάτω τμήμα του προσώπου, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των ιστών, αλλοιώνει την αρμονία του προσώπου, αυξάνει τις περιοχές με σκιές και κάνει το πρόσωπο να δείχνει λυπημένο και κουρασμένο, με αποτέλεσμα να παρεξηγείται συχνά η αληθινή προσωπικότητα της γυναίκας.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 60 τρισεκατομμύρια κύτταρα. Τα κύτταρα αυτά λειτουργούν από κοινού, για να σχηματίζουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο επικοινωνίας, το οποίο βασίζεται σε σαφείς και ισορροπημένες ανταλλαγές. Ο σκοπός αυτού του δικτύου: να επιτρέπει στα κύτταρα να ελέγχουν και να παρακολουθούν την ανάπτυξη των ιστών και, παράλληλα, να μεταδίδουν τα νευρικά μηνύματα και να καταπολεμούν τις εξωτερικές επιθέσεις.

Αυτή η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της απ' ευθείας επικοινωνίας των κυττάρων ή μέσω αγγελιαφόρων που παράγονται και εκκρίνονται από κάθε επιμέρους κύτταρο, και προορίζονται είτε για το ίδιο είτε για κάποιο άλλο κύτταρο.

Αυξητικοί παράγοντες

Οι αυξητικοί παράγοντες παίζουν ιδιαίτερα στρατηγικό ρόλο σε αυτές τις ανταλλαγές. Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά πριν από σαράντα χρόνια από τους Rita Levi-Montalcini (Ιταλία) και Stanley Cohen (ΗΠΑ), οι οποίοι τιμήθηκαν το 1986 με βραβείο Νόμπελ γι' αυτή την ανακάλυψή τους. Η δουλειά τους προκάλεσε επανάσταση στην τεχνολογία της κυτταρικής καλλιέργειας, προσφέροντας ένα μέσο ελέγχου του πολλαπλασιασμού και της διαφοροποίησης των κυττάρων. Επιπλέον, προσέφερε πιο εμπεριστατωμένη κατανόηση της πολυπλοκότητας της αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυττάρων στο εσωτερικό των ζωντανών ιστών.

Πρόσφατα επιτεύγματα της θεμελιώδους και της εφαρμοσμένης έρευνας αποσαφήνισαν ακόμη περισσότερο το ρόλο των αυξητικών παραγόντων στη ρύθμιση της ποιότητας των ιστών, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες πιθανές βιολογικές εφαρμογές. Σήμερα αξιοποιούνται για πρώτη φορά οι πραγματικές δυνατότητες των αυξητικών παραγόντων, ιδίως στους κλάδους της ιατρικής και της αισθητικής χειρουργικής, προκειμένου να διατηρηθεί η λιπιδική δομή του προσώπου.

Η 3η διάσταση του καλλυντικού λίφτινγκ

Σήμερα οδηγείται η τεχνολογία του καλλυντικού λίφτινγκ στην 3η διάσταση, αντλώντας έμπνευση από την πρωτοποριακή εξειδίκευση στους αυξητικούς παράγοντες, πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κυτταρική επικοινωνία και αλληλεπίδραση, στοιχεία που αποτελούν κλειδί για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων και, συνεπώς, της ομορφιάς της επιδερμίδας.

Το Σύμπλεγμα GF Volumetry σχεδιάστηκε για να ρυθμίζει την παραγωγή των πιο σημαντικών παραγόντων της επιδερμίδας. Δρώντας στη σύνθεση, την αποθήκευση και την κατανομή αυτών των παραγόντων, τα ενεργά συστατικά ενός νέου προϊόντος, που κυκλοφορεί σε μορφή κρέμας προσώπου, έχουν επιλεγεί για να ενισχύουν τη σύσφιγξη της υποστηρικτικής δομής της επιδερμίδας και να προσφέρουν ορατή δράση στο περίγραμμα του προσώπου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Υγεία της έντυπης έκδοσης
Αισθητική χειρουργική
Πώς να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μετά τις γιορτές
Σμιλευμένη σιλουέτα με λεμφικό μασάζ (Endermologie)
Παχυσαρκία
Παχυσαρκία απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα
Παχυσαρκία τέλος - Μια νέα ζωή ξεκινά
Δερματολογία
Αυξητικοί παράγοντες κατά της γήρανσης του προσώπου
Ψυχολογία
Οικογένεια: βάλσαμο στην παιδική ψυχή
Άλλες ειδήσεις
Οστεοπόρωση: η «σιωπηλή επιδημία»
Η Ελαστογραφία, κεντρικό θέμα ημερίδας
Σιαλόρροια: ένα πρόβλημα με ιατρική και κοινωνική διάσταση
Αρθρωση - φθογγολογία: πιθανές διαταραχές κατά την εξέλιξη του λόγου