Έντυπη Έκδοση

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...

Απαγωγή απελπισίας για να μην τη χωρίσει ο φίλος της

Μόλις δύο νοσηλεύτριες ανά τμήμα -αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού- στο μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου»
Στους 3 μήνες κύησης είχε αποβάλει, το έκρυψε όμως από τον φίλο της και προσποιήθηκε την έγκυο. Στους εννέα μήνες (χθες) απήγαγε το μωρό από το μαιευτήριο «Ελενα» για να το παρουσιάσει ως δικό της.

Πλήρες θέμα...

 • Υγεία

  • SOS καρδιολόγων για αιμοδυναμικά εργαστήρια
   Χάνονται ζωές στην Ελλάδα επειδή, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν μπορούν να δημιουργηθούν κέντρα πρωτογενούς αγγειοπλαστικής στα νοσοκομεία.
  • ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ Παράνομο το νοσοκομείο Παίδων στην Πεντέλη!
   Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εγκαινιάστηκε το... 1957 αλλά μετά 50 και πλέον χρόνια δεν έχει νομιμοποιηθεί! Αυθαίρετο κτίσμα το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης!!! Στη χώρα όπου ιερές μονές και ιδιωτικά συμφέροντα διεκδικούν και επιτυγχάνουν ανταλλαγές και αποχαρακτηρισμούς δημόσιων και δασικών εκτάσεων, το νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένει επί δεκαετίες χωρίς νόμιμο ιδιοκτησιακό καθεστώς και ως «αυθαίρετο εντός αναδασωτέας έκτασης» μετατρέπει κάθε εργασία ανακαίνισης-εκσυγχρονισμού-επέκτασης σε παράνομη πράξη...
  • ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ... ΙΑΤΡΙΚΗΣ! Εκτός Ευαγγελισμού για σεξουαλική παρενόχληση
   Και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας απολύεται για σεξουαλική παρενόχληση διευθυντής χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ο οποίος από το 2001 είναι και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Το ανθρώπινο γονιδίωμα

  • ΓΕΝΕΥΗ: ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Το μεγαλείο του DNA μας
   Ο «χαρτογράφος» του DNA καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης Τα μυστικά του ανθρώπινου γονιδιώματος προσπαθεί να επεξηγήσει στο ευρύ κοινό μια έκθεση διαφορετική από τις άλλες, που ξεκίνησε στη Γενεύη τον περασμένο Οκτώβριο και συνεχίζεται μέχρι το τέλος του μήνα. «Ψυχή» του εγχειρήματος, ο διεθνούς φήμης καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής Γενετικής του νοσοκομείου της ίδιας πόλης, Στυλιανός Αντωναράκης.
 • Καιρικά φαινόμενα

  • «ΧΑΘΗΚΑΝ» ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η λίμνη της Καστοριάς «μπήκε» στην... πόλη
   Αλλοι με αυτόκινητα κι άλλοι με... βάρκες! Ενα εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού προστέθηκαν μόνο χθες στη λίμνη της Καστοριάς, που συνεχίζει να δέχεται μεγάλες ποσότητες νερών από τους χειμάρρους. Αντίθετα, συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται για την ώρα στον Εβρο, μετά και την πτωτική τάση που παρουσιάζει η ροή του ποταμού.
 • Περιβάλλον

  • Ζητούν ασφαλιστικά μέτρα για το τσιμέντο στο άλσος
   Να «φρενάρουν» πρακτικές που οδηγούν στην ανέγερση νέου πολυτελούς εστιατορίου μέσα στο Αλσος Ευαγγελισμού επιδιώκουν κάτοικοι της περιοχής, καταθέτοντας μέσω του συλλόγου τους «Λυκαβηττός» αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάζεται σήμερα.
  • Πόλεμος για τις ανεμογεννήτριες
   Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ οικολογικών οργανώσεων, τοπικών φορέων και «αιολικάδων» με αφορμή το προς συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο επιτάχυνσης των ΑΠΕ.
  • Ερώτηση για τον «Καθρέπτη της Αρκίτσας»
   Στο Ευρωκοινοβούλιο κατέθεσαν ερώτηση οι Οικολόγοι Πράσινοι την προστασία και την ανάδειξη του «Καθρέπτη της Αρκίτσας», ενός σπάνιου γεωλογικού φαινομένου, που έχει μετατραπεί από την τοπική αυτοδιοίκηση σε σκουπιδότοπο στον νομό Φθιώτιδας.
  • ΣΕ 2.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, 12.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, 530.000 ΤΟΝΟΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ, 2.000 ΤΟΝΟΙ ΝΕΡΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Επιχειρηματικά πάρκα σε 10 νησιά
   Τίνα Μπιρμπίλη, Λούκα Κατσέλη, Μιχάλης Σάλλας Δέκα επιχειρηματικά πάρκα σε ισάριθμα νησιά, που προς το παρόν δεν ανακοινώθηκαν, είναι το σημαντικότερο μέτρο από το φιλόδοξο «πακέτο» για την πράσινη ανάπτυξη στις βιομηχανικές ζώνες. Ως το 2014 στον τομέα αυτό προβλέπεται να διατεθούν κονδύλια-μαμούθ της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 0,6% του ΑΕΠ, να δημιουργηθούν 12.000 νέες θέσεις εργασίας, να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 530.000 τόνους τον χρόνο και να εξοικονομηθούν 2.000 τόνοι νερού την ημέρα.
  • Κερατέα: «Οχι στον ΧΥΤΑ, ακόμα και με σύγκρουση»
   Την αμετάκλητη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Κερατέας να αποτραπεί με κάθε τρόπο η κατασκευή του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνει σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας, έκανε για άλλη μια φορά σαφή σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Ιατρού.
 • Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  • ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Δικαίωση πολιτών για απαλλοτριώσεις
   Την υποχρέωση του κράτους να αποζημιώνει τους πολίτες όταν απαλλοτριώνει την ακίνητη περιουσία τους, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για μουσεία ή να τη μετατρέψει σε χώρο αθλητισμού και αναψυχής, επεσήμανε, χθες το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, καταδικάζοντας την Ελλάδα σε δύο σχετικές με το θέμα υποθέσεις.
 • Εκπαίδευση

  • Κέντρο Ερευνας στο ΑΠΘ
   «Αλμα» για το ΑΠΘ η δημιουργία Κέντρου Διεπιστημονικής Ερευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ), σύμφωνα με τον αντιπρύτανη και πρόεδρο της επιτροπής ερευνών Σταύρο Πανά.
  • ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ * ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ «Ε» Ωρομίσθιοι: Απλήρωτοι για μια υπογραφή
   Πώς να ζήσει κανείς με 400€, αναρωτιέται ο απλήρωτος εκπαιδευτικός. Αλλα μας έλεγε η κα Διαμαντοπούλου προεκλογικά, επισημαίνει Δίδαξαν, έτρεξαν από σχολείο σε σχολείο για να «κλείσουν τις τρύπες» στα εκπαιδευτικά κενά, παραμένουν αδιόριστοι, είναι και απλήρωτοι! Ο λόγος για τους 20 χιλιάδες περίπου ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που δίνουν τον αγώνα των 500 ευρώ, αλλά όπως υποστηρίζουν, γι' ακόμη μια φορά, έχουν πέσει θύματα εμπαιγμού από το υπουργείο Παιδείας.
  • ΣΤΟ FACEBOOK Γκρουπ κατά διευθύντριας - «τιμωρούν» ολόκληρη τάξη
   Μετά τα Χανιά, όπου μαθήτρια καλούσε σε γκρουπ που είχε φτιάξει στο Facebook κατά της διευθύντριας του γυμνασίου της, ο «ιός» χτύπησε και τη Χίο! «Αντε να μαζευτούμε 1.000, να διώξουμε τη διευθύντρια από το σχολείο», ήταν η ονομασία που έδωσαν στο γκρουπ που δημιούργησαν, προφανώς για πλάκα, οι μαθητές του Γυμνασίου Κάμπου.
  • Ξεκινά τον Μάρτιο η αξιολόγηση πέντε ΑΕΙ
   Στόχος, να σταλούν φέτος εμπειρογνώμονες σε 40 τμήματα Με προγραμματισμένη την επίσκεψη εμπειρογνωμόνων σε πέντε τμήματα ισάριθμων πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων της χώρας, του ΑΘηνών και του ΑΠΘ, επαναδρομολογείται τον Μάρτιο η διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 • Πόρισμα εγκληματολογικών εργαστηρίων

  • Βύρωνας: Συγκεντρωμένα πυρά κατά του άτυχου εργάτη
   Την τεκμηρίωση ότι ο 25χρονος Βορειοηπειρώτης υδραυλικός Νίκος Τότης σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικού έδωσαν χθες τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού από την πρώτη στιγμή ο αστυνομικός παραδέχτηκε ότι ο δύστυχος οικογενειάρχης πρέπει να δέχτηκε σφαίρες από το όπλο του.
 • Δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

  • Στον Αρειο Πάγο για τους μάρτυρες
   Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου μαθητή Αλέξ. Γρηγορόπουλου, χαρακτηρίζοντας νομικά εσφαλμένη την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας να μη γίνει δεκτή η λίστα των 25 μαρτύρων περίπου υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Κανονικά το κυνήγι
   Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η κυνηγετική περίοδος, επιτρέπεται το κυνήγι στο Δέλτα του Εβρου.
  • Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης
   Την παραίτησή του υπέβαλε χθες στον περιφερειάρχη Αττικής ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης δηλώνοντας ότι «δεν επιθυμεί να εμπλέξει την πόλη και τους πολίτες της Νέας Σμύρνης στην πρόσφατη προσωπική δικαστική του εκκρεμμότητα».
  • «Οχι» από το Πέραμα στα σχέδια του ΟΛΠ
   Αντίθετοι με το αναπτυξιακό σχέδιο για τον Πειραιά που προωθεί ο ΟΛΠ είναι τελικά οι κάτοικοι του Περάματος, οι οποίοι αρχικά είχαν συμφωνήσει με το σχέδιο αλλαγής του πρώτου λιμανιού της χώρας.
  • «Στόχος, η ΔΕΘ στη Σίνδο»
   Κοινό στόχο αποτελεί η λειτουργία της ΔΕΘ στη Σίνδο, για τον Δήμο Εχεδώρου και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.