Έντυπη Έκδοση

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑΝ ΤΑΪΛΑΝΔΟ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ «ΑΛΛΟΘΙ» ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ισραήλ: Παλαιστινιακές ρουκέτες - άλλοθι στον «στριμωγμένο» Νετανιάχου

Ισραηλινός στρατιώτης μαζί με άντρες των δυνάμεων ασφαλείας πάνω από το πτώμα του άτυχου Ταϊλανδού εργάτη, που σκοτώθηκε από τα θραύσματα της ρουκέτας (φωτ. Reuters)
Σε όνειρο απατηλό, που συνεχώς απομακρύνεται, αναδεικνύεται η υπόθεση της παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών, παρά τις διεθνείς διπλωματικές διεργασίες που σε αυτή τη φάση κορυφώνονται στη σημερινή σύνοδο του Κουαρτέτου για το Μεσανατολικό στη Μόσχα, παρόντων και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Παλαιστινιακό

  • Κρίση στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις; Απαντούν οι Ρ. Φολκ και Ν. Τσόμσκι
   Ζητήθηκε από δύο παγκοσμίως καταξιωμένους διανοητές και επί μακρόν επικριτές των αμερικανοϊσραηλινών σχέσεων, τους Νόαμ Τσόμσκι και Ρίτσαρντ Φολκ, να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη διπλωματική αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του κυρίαρχου και του πληρεξούσιού του, για τα σχέδια εποικισμού που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν βρισκόταν στην περιοχή για να ανανεώσει την ειρηνευτική διαδικασία.
 • Ρωσία

  • ΡΩΣΙΑ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΕ ΣΕΡΓΚΕΪ ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΡΑΝ «Δεν είμαστε εχθροί, ούτε φίλοι»
   Παρά την «ομοψυχία» Ομπάμα και Μεντβιέντεφ για τη νέα συνθήκη ΣΤΑΡΤ, για τα πυρηνικά όπλα των δύο χωρών, Χίλαρι και Λαβρόφ διαπίστωσαν ότι η πρακτική διαδικασία θα κρατήσει πολύ περισσότερο χρόνο, σημάδι ότι οι διαφωνίες ΗΠΑ-Ρωσίας δεν είναι αμελητέες... (φωτ. Ass. Press) Συνεργαζόμαστε ακόμη και διαφωνώντας, δεν είμαστε πλέον εχθροί, αλλά ούτε ακόμη φίλοι. Στο κλίμα αυτό κινούνται οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος υποδέχτηκε χθες την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον, που έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα αποφασισμένη να οριστικοποιήσει τη νέα συνθήκη ΣΤΑΡΤ για τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα των δύο χωρών, όπως είχαν συμφωνήσει τηλεφωνικά οι πρόεδροι Ομπάμα και Μεντβιέντεφ.
 • Αρμενία

 • Βρετανία

  • Βρετανία: μείωση στα κονδύλια των πανεπιστημίων
   Αντιμέτωπα με την προοπτική σοβαρών περικοπών στα κονδύλια χρηματοδότησής τους είναι τα πανεπιστήμια της Βρετανίας, καθώς το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο ανακοίνωσε περιστολή κατά μισό δισεκατομμύριο στερλίνες (περίπου 560,4 εκατομμύρια ευρώ) στα ποσά που διατίθενται σε κάποια από τα σπουδαιότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 • Γερμανία

  • Βομβαρδισμός Δρέσδης: οι νεκροί ήταν λιγότεροι...
   Σάλο προκάλεσε στην πόλη η είδηση ότι σύμφωνα με επίσημη γερμανική έκθεση, κατά τον ιστορικό βομβαρδισμό της πόλης (13-14 Φεβρουαρίου 1945) από τους Συμμάχους σκοτώθηκαν πολύ λιγότεροι άνθρωποι από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.