Έντυπη Έκδοση

«ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Πλασάρουν λύση ΔΝΤ τώρα και οι Γερμανοί

Το ΔΝΤ πάντως διαψεύδει ελληνικό αίτημα

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, παλαιός σοσιαλιστής, Ντομινίκ - Στρος Καν σε πρόσφατη συνέντευξη ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο Τζον Λίπσκι και την εκπρόσωπο εξωτερικών σχέσεων Καρολάιν Ατκινσον
Για γερμανική στροφή υπέρ της λύσης του ΔΝΤ κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος, μεταδίδουν δε και συγκεκριμένη ημερομηνία (2-4 Απριλίου) για την ελληνική προσφυγή. Κάτι που διέψευσε πάντως ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Υπέρ του ΔΝΤ φέρονται Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία.

Πλήρες θέμα...

 • Σύλληψη Φιτζπάτρικ

  • Ο κ. ΦΙΤΖΠΑΤΡΙΚ ΕΚΡΥΒΕ ΔΑΝΕΙΑ 84 ΕΚΑΤ. ευρώ ΑΠΟ ΤΗΝ ANGLO IRISH Οι Ιρλανδοί συνέλαβαν τον... μακρυχέρη τραπεζίτη
   Ο πρώην πρόεδρος της Anglo Irish Bank, Σον Φιτζπάτρικ Τον πρώην πρόεδρο της Anglo Irish Bank, Σον Φιτζπάτρικ, έναν από τους πιο σεβαστούς τραπεζίτες της Ιρλανδίας, συνέλαβε χθες η αστυνομία. Ο Φιτζπάτρικ παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008, 3 μήνες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και αφού προηγουμένως η ιρλανδική κυβέρνηση έσπευσε να διασώσει την τράπεζά του, όπως και τις Bank of Ireland και Allied Irish Banks από τη χρεοκοπία.
 • Συνέδριο ΓΣΕΕ

  • ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ Στη δίνη της κρίσης και το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
   Ο Γ. Παναγόπουλος επισήμαινε ότι η Ελλάδα «αποτελεί το "πειραματόζωο" της νεο-συντηρητικής πολιτικής ελίτ...» Εν μέσω της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικά εθνικής κρίσης, με εχθρικές τις σχέσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων και με υποεκπροσώπηση του ιδιωτικού τομέα, ξεκίνησε χθες βράδυ στη Χαλκιδική το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
 • Ανεργία

 • Τράπεζες

 • Χρηματιστήριο

  • Η σύγχυση μάτωσε το Χ.Α. (-3,35%)
   Βαριά σκιά στο Χρηματιστήριο ρίχνει πλέον το συνεχιζόμενο αδιέξοδο της Ελλάδας να εξασφαλίσει φτηνή χρηματοδότηση.
 • Ενέργεια

  • Σπ. Κουβέλης: Στοίχημά μας η ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας
   «Πάμε να ξαναχτίσουμε τη σχέση μας με τον αραβικό κόσμο», λέει ο Σπ. Κουβέλης «Συμφωνίες για τις οικονομικές σχέσεις της χώρας μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογράψατε στο πρόσφατο ταξίδι σας στην περιοχή. Το Κατάρ, μάλιστα, προχωράει σε επένδυση μεγάλου έργου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Μέσα στο δυσάρεστο κλίμα της οικονομικής κρίσης, όλα τα παραπάνω είναι κάτι σαν... βάλσαμο. Θα γίνουν, λοιπόν, πράξη;» ρώτησα τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη, «χαμηλών τόνων» μέλος της κυβέρνησης, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος με το νέο γι' αυτόν αντικείμενο δουλειάς, την οικονομική διπλωματία.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Πυρ κατά του γ.γ. Εμπορίου για τα διαφημιστικά δώρα
   Τρεις - τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα ελέγχουν την αγορά διαφημιστικού δώρου -εκτοπίζοντας 500 επιχειρήσεις του κλάδου- αν εφαρμοστεί αγορανομική διάταξη του υπουργείου Οικονομίας (Γ.Γ. Εμπορίου), επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Επιχειρηματικού Δώρου Κ. Σιδηρόπουλος.
  • Στο ευρωδικαστήριο για ΦΠΑ
   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, με την κατηγορία ότι δεν διασφαλίζει την επιστροφή του ΦΠΑ και άλλων αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.
  • Στα σκαριά επενδυτικά σχέδια με Αμπου Ντάμπι
   Τις δυνατότητες επενδύσεων στη χώρα μας (σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λιμάνια, δρόμους, στους τομείς τουρισμού, πολιτισμού τεχνολογιών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών) εξέτασαν χθες 15 κυβερνητικά στελέχη του Αμπου Ντάμπι με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ).
  • Αντιδρούν για τη βενζίνη Βουλγαρίας
   Την είσοδο και έξοδο του συνοριακού σταθμού του τελωνείου του Ορμενίου απέκλεισαν χθες προειδοποιητικά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι οι πρατηριούχοι του βόρειου Εβρου.
  • Λιγνιτική μονάδα από Elpedison
   Πρόθεση για δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Φλώρινα, κοντά στο λιγνιτωρυχείο της Βεύης, με καύση λιγνίτη και ισχύ 370 μεγαβάτ, εξέφρασε η Elpedison (ΕΛ.ΠΕ. και ιταλική Edison), με αίτηση που κατέθεσε χθες στη ΡΑΕ.
  • 41% κάτω τα κέρδη «Τιτάν»
   Πλήγμα από την ύφεση της οικοδομικής δραστηριότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος δέχθηκαν τα μεγέθη της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν».