Έντυπη Έκδοση

ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Χωρίς Μεϊμαράκη το προσυνέδριο Ν.Δ.

Με την ηχηρή απουσία του Β. Μεϊμαράκη, που θεωρεί την όλη διαδικασία «απολιτίκ», θα γίνει αύριο το πρώτο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη για τα οργανωτικά θέματα.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δ. Αβραμόπουλος επιχείρησε να τον πείσει να παραβρεθεί και να μιλήσει, αλλά εισέπραξε την άρνηση του πρώην υπουργού. Για τις απόψεις του έχει ενημερώσει και τον Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο τα λένε τακτικά και το τελευταίο τους ραντεβού ήταν πριν από μία εβδομάδα.

Ο Β. Μεϊμαράκης διαφωνεί σε δύο βασικά σημεία:

1 Ως προς τον χρόνο που γίνεται το συνέδριο, 25-27 Ιουνίου. Ο ίδιος πρότεινε στον πρόεδρο της Ν.Δ. να το κάνει Ιανουάριο-Φεβρουάριο ώστε να υπάρχει μετά χρόνος να γίνουν περιοδείες στελεχών σε όλη τη χώρα για να προβάλουν τις θέσεις και τις αλλαγές που θα ψηφιστούν στο συνέδριο. Μετά τον Ιούνιο θα αρχίσουν, τα μπάνια του λαού και η οποία επικοινωνιακή αξιοποίηση του συνεδρίου εκτιμά ότι θα μείνει μετέωρη.

2 Με την προσυνεδριακή διαδικασία. Η συνήθης πρακτική στις λειτουργίες των κομμάτων εν όψει συνεδρίων είναι να υπάρχει πολιτικός διάλογος. Η ηγεσία να κατεβάζει την πλατφόρμα της, να γίνονται συζητήσεις και ζυμώσεις, να κατατίθενται αντιπροτάσεις και οι τελικές θέσεις να είναι ένας συγκερασμός. Μέχρι τώρα η τακτική που ακολουθείται στη Ν.Δ. είναι να κάνει μια ομιλία ο πρόεδρος του κόμματος και να μιλούν και κάποια στελέχη, χωρίς στην ουσία να γίνεται «ουσιαστική παραγωγή πολιτικής», όπως λέει.

Γι' αυτούς τους λόγους δεν θα πάει στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα κρατήσει δύο μέρες, τελικά θα ολοκληρώσει τις εργασίες του σε μία μέρα και με περιορισμένο αριθμό ομιλητών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Περί διαγραφών

«Με όσα είπε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για την αυτοκάθαρση στη Ν.Δ., ο Α. Σαμαράς έθεσε το γενικό πλαίσιο, όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Οταν έχει κάτι να πει ή θεωρήσει επιβεβλημένο να κάνει τα επόμενα βήματα, θα το κάνει και θα το ανακοινώσει ο ίδιος».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν επίκεινται διαγραφές στη Ν.Δ., μετά τη συνάντηση του Α. Σαμαρά με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης.*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Νέα Δημοκρατία
Αναδιπλώθηκε ο Κ. Τζαβάρας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέο φορολογικό
Αποδείξεις και ακίνητα επιβαρύνουν τις ελαφρύνσεις
Φόρος και σε αποζημιώσεις απειλές για τους ταξιτζήδες
Αναπτυξιακή διάσταση - κίνητρα ζητεί η Κατσέλη
Ε.Ε. ή ΔΝΤ
Χαμηλοί τόνοι για ΔΝΤ
«Εχουμε ήδη λάβει μέτρα τύπου ΔΝΤ»
Παπακωνσταντίνου στον Παπούλια: Τα πράγματα εξομαλύνονται
Τσίπρας: Ο αγώνας να πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις
Παπαρήγα: Τεχνητό το δίλημμα Ε.Ε. ή ΔΝΤ
Νέα Δημοκρατία
Χωρίς Μεϊμαράκη το προσυνέδριο Ν.Δ.
Αναδιπλώθηκε ο Κ. Τζαβάρας
Κυπριακό
Χριστόφιας: Τελευταία θητεία αν δεν λυθεί το Κυπριακό
Εξοπλισμοί
Αντάλλαξαν πυρά Βενιζέλος - Μεϊμαράκης για το «υποβρύχιο που γέρνει»
Υπόθεση Siemens
«Γουρούνι στο σακί»
Άλλες ειδήσεις
Διευκρινίσεις από τους «7»
Αλλαγές και στην πρόληψη