Έντυπη Έκδοση

ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Ακυρώνονται 2.000 ραντεβού κάθε μέρα

Παρέμβαση του εισαγγελέα για την επικίνδυνη λειτουργία των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ζητούν σήμερα τα μέλη της διοίκησης της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Με εθελοντές γιατρούς έγινε χθες η γενική εφημερία στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης Με εθελοντές γιατρούς έγινε χθες η γενική εφημερία στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης Το προεδρείο της ΕΝΙΘ συναντάται στις 11 το πρωί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για να του εκθέσει την επικίνδυνη για το κοινό κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης και να του ζητήσει να παρέμβει στα πλαίσια των καθηκόντων του. Από σήμερα όλοι οι γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, εκτιμά η ΕΝΙΘ. Θα εφημερεύουν εθελοντικά και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά.

«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Παπαστεργίου. Οπως επισημαίνει, από τη μείωση των κονδυλίων για τις εφημερίες, που αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, οι γιατροί που θα εφημερεύουν σε κάθε νοσοκομείο θα είναι μειωμένοι κατά 15%. Αποτέλεσμα θα είναι να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τα επείγοντα περιστατικά, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία των ασθενών.

Με εθελοντές γιατρούς έγινε η χθεσινή γενική εφημερία στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη ΜΕΘ, το Χειρουργικό Τμήμα, το Αναισθησιολογικό, το Μικροβιολογικό και την Αιμοδοσία, καθώς οι γιατροί έχουν εξαντλήσει τον αριθμό των τεσσάρων εφημεριών τους για τον Μάρτιο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν χθες το πρωί σε συμβολική κατάληψη των γραφείων διοίκησης του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τα χρήματα που τους οφείλει το υπουργείο Υγείας για τις εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα, αλλά και ως ένα επιπλέον βήμα πίεσης για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των νοσοκομείων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νοσοκομειακής Επιτροπής Γιατρών του «Ιπποκράτειου», Γιάννη Κούτρα, λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών του νοσοκομείου αναβλήθηκαν τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία και τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Στο μεταξύ, το ένα μετά το άλλο ακυρώνονται τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΝΙΘ, καθημερινά ακυρώνονται 1.500 με 2.000 τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Πέραν της έλλειψης γιατρών, το νοσοκομείο αντιμετώπισε χθες και έλλειψη νοσηλευτών. Λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των νοσηλευτών, οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό καλύφθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Σχετικά θέματα: Υγεία
Εξαιρούνται οι εφημερίες από το «ψαλίδι» του 10%
Στήριξη των γιατρών από τη Ν.Δ. με πυρά για «νέα χρέη»
Πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη παιδιάτρου
Ο γάμος μάς ...χοντραίνει
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανοίγουν το Πάσχα
Το «γαϊτανάκι» των Τεμπών
Διαβλέπει ενέργειες εναρμονισμένης πρακτικής
Ο Σηφουνάκης στέλνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Ο.Α. και Aegean
Ευθεία ρήξη με τον Αρειο Πάγο
Πυρά Καστανίδη με αιχμή τον Ζαγοριανό
Περιβάλλον
Αντιρρύπανση αντί για ανέλκυση
«Χωματερές» στα πεζοδρόμιά μας
Ερχονται ευρωπρόστιμα και για τα πουλιά
4.000.000 κτίρια εκτός «πράσινης» επιδότησης
Υγεία
Εξαιρούνται οι εφημερίες από το «ψαλίδι» του 10%
Ακυρώνονται 2.000 ραντεβού κάθε μέρα
Στήριξη των γιατρών από τη Ν.Δ. με πυρά για «νέα χρέη»
Πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη παιδιάτρου
Ο γάμος μάς ...χοντραίνει
Άλλες ειδήσεις
32 δικογραφίες για τα μπλόκα
Ο ΟΣΕ «πληρώνει» τα γαλάζια πειράματα
Καλοκαίρι με διόδια στην Εγνατία
Νέο πλοίο-προσμονή για φθηνό εισιτήριο
Η ΔΕΗ κόβει το νερό για να πληρώσει ο δήμος
Επικίνδυνα τρόφιμα στην αγορά
Νέα απόρριψη στις αιτήσεις εξαίρεσης - παραιτήθηκε ο συνήγορος
Χειροπέδες σε αστυνομικό
Βραδιές εμπρησμών
Αξιολόγηση σε τρία ΑΕΙ
Μαθητικά.... τσιγαριλίκια στην πενταήμερη
Παραχαράκτες για να πάνε εκδρομή