Έντυπη Έκδοση

ΧΑΝΙΑ:

Νέο πλοίο-προσμονή για φθηνό εισιτήριο

«Ναυμαχία» στο Αιγαίο έχει προκαλέσει η δρομολόγηση σύγχρονου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της Blue Star Ferries, θυγατρικής της Attica Group του Ανδρέα Βγενόπουλου, στα Χανιά που θεωρείται ακτοπλοϊκώς το «κάστρο» της Ανωνύμου Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης-ΑΝΕΚ, που μαζί με την Hellenic Sea Ways ελέγχεται πλήρως από τον Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος πρόσφατα «μπήκε» σφήνα στα Δωδεκάνησα που ελέγχονται από την BSF, με το πλοίο Hellenic Voyager.

Το νέο πλοίο, που θα ξεκινήσει δρομολόγια από τον Πειραιά για τα Χανιά στις 23 Απριλίου εκτελώντας δύο δρομολόγια την ημέρα, αφού θα αποπλέει από το πρώτο λιμάνι της χώρας στις 14.45 και από την Κρήτη στις 23.00, είναι το υπερσύγχρονο Blue Horizon που μέχρι πρότινος ήταν δρομολογημένο στη γραμμή Πάτρα-Μπάρι, την οποία όμως εγκατέλειψε λόγω μη ικανοποιητικής κίνησης.

Θα μεταφέρει 1.600 επιβάτες και 650 αυτοκίνητα ή 150 φορτηγά και θα καλύπτει τη διαδρομή σε περίπου 7 ώρες. Θεωρείται από τα «φθηνότερα» πλοία της ακτοπλοΐας καθώς καταναλώνει 3 τόνους πετρέλαιο την ώρα, ενώ τα δύο πλοία της ΑΝΕΚ που ήδη «ταξιδεύουν» στη γραμμή καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα.

Για 950.000 επιβάτες

Μετά τη δρομολόγηση του πλοίου της BSF οι κερδισμένοι αναμένεται να είναι οι 950.000 επιβάτες που διακινούνται ετησίως από και προς τα Χανιά, αφού αναμενόμενη αντίδραση της ΑΝΕΚ θα είναι η μείωση της τιμής των εισιτηρίων τόσο στους επιβάτες όσο και στα αυτοκίνητα. Ειδικά στα φορτηγά που ετησίως ξεπερνούν τα 150.000. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο με τα ναυλολόγια των πλοίων της Minoan και της Super Fast.

Οπως λένε χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες φορτηγών, τα κόμιστρά τους έχουν πέσει στο 1/3 αυτών που πλήρωναν όταν στη γραμμή δεν υπήρχε ο ανταγωνισμός, ενώ μόλις έγινε γνωστή η νέα δρομολόγηση στα Χανιά, όλοι οι επαγγελματίες τρίβουν τα χέρια τους.

Πάντως να επισημανθεί ότι τις «κόντρες» των δύο ακτοπλοϊκών αντιπάλων -Βγενόπουλου-Βαρδινογιάννη- παρακολουθεί στενά το «αφεντικό» της Minoan Lines, Ιταλός Emmanouele Grimaldi, ο οποίος αν και διαθέτει πολυάριθμο στόλο επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων στο Αιγαίο έχει δρομολογημένα μόνο δύο, ενώ τα υπόλοιπα ταξιδεύουν στη «ζημιογόνα» πλέον Αδριατική.

Στο μεταξύ με επιστολή του στην ΥΠΟΙΑΝ Λούκα Κατσέλη ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ζητεί καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση της «συμπρωτεύουσας», τόσο σε πυκνότητα όσο και σε ποιότητα με τα νησιά των Β. Σποράδων, τις Λήμνο - Λέσβο - Χίο - Σάμο -Ρόδο - Κω - Κρήτη και τις Κυκλάδες, σύνδεση που ήδη μελετά και επεξεργάζεται οικονομικά το επιτελείο της Attica Group.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανοίγουν το Πάσχα
Το «γαϊτανάκι» των Τεμπών
Διαβλέπει ενέργειες εναρμονισμένης πρακτικής
Ο Σηφουνάκης στέλνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Ο.Α. και Aegean
Ευθεία ρήξη με τον Αρειο Πάγο
Πυρά Καστανίδη με αιχμή τον Ζαγοριανό
Περιβάλλον
Αντιρρύπανση αντί για ανέλκυση
«Χωματερές» στα πεζοδρόμιά μας
Ερχονται ευρωπρόστιμα και για τα πουλιά
4.000.000 κτίρια εκτός «πράσινης» επιδότησης
Υγεία
Εξαιρούνται οι εφημερίες από το «ψαλίδι» του 10%
Ακυρώνονται 2.000 ραντεβού κάθε μέρα
Στήριξη των γιατρών από τη Ν.Δ. με πυρά για «νέα χρέη»
Πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη παιδιάτρου
Ο γάμος μάς ...χοντραίνει
Άλλες ειδήσεις
32 δικογραφίες για τα μπλόκα
Ο ΟΣΕ «πληρώνει» τα γαλάζια πειράματα
Καλοκαίρι με διόδια στην Εγνατία
Νέο πλοίο-προσμονή για φθηνό εισιτήριο
Η ΔΕΗ κόβει το νερό για να πληρώσει ο δήμος
Επικίνδυνα τρόφιμα στην αγορά
Νέα απόρριψη στις αιτήσεις εξαίρεσης - παραιτήθηκε ο συνήγορος
Χειροπέδες σε αστυνομικό
Βραδιές εμπρησμών
Αξιολόγηση σε τρία ΑΕΙ
Μαθητικά.... τσιγαριλίκια στην πενταήμερη
Παραχαράκτες για να πάνε εκδρομή