Έντυπη Έκδοση

Στο ρυθμό της αρχιτεκτονικής

Στην εποχή των φθηνών παραγωγών, των αμέτρητων τηλεπαιχνιδιών, τάλεντ σόου και φυσικά των ριάλιτι που έχουν κατακλύσει την τηλεόραση, ευτυχώς υπάρχει και μια ακτίδα φωτός, γεμίζοντας ελπίδα στους τηλεθεατές που δεν επιθυμούν να παρακολουθούν μέσα από την κλειδαρότρυπα.

Ο αρχιτέκτονας Τζορτζ Κλαρκ παρουσιάζει στο πρώτο επεισόδιο του «Restoration Man» την ιστορία και την ανακαίνιση του Bath Lodge στο Λανκσάιρ Ο αρχιτέκτονας Τζορτζ Κλαρκ παρουσιάζει στο πρώτο επεισόδιο του «Restoration Man» την ιστορία και την ανακαίνιση του Bath Lodge στο Λανκσάιρ Ο λόγος για τη βρετανική παραγωγή «The Restoration Man» με οικοδεσπότη τον αρχιτέκτονα Τζορτζ Κλαρκ, η οποία θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στο «Channel 4». Ακουσον... άκουσον. Στο κανάλι που φιλοξενεί τα περισσότερα ριάλιτι και έχει προκαλέσει πολλές φορές την κοινή γνώμη με τις «πρωτοποριακές» του παραγωγές.

Στη συγκεκριμένη παραγωγή λοιπόν ο Τζορτζ Κλαρκ επιχειρεί να ταξιδέψει τους τηλεθεατές στην ιστορία της Βρετανίας μέσα από τα σπουδαιότερα κτίρια της χώρας και να τους «διδάξει» επίσης την ιστορία αυτών των κτιρίων. Και δεν φτάνει μόνο αυτό... Ο ίδιος έχει αναλάβει να παρουσιάσει και τη διαδικασία ανακαίνισης αυτών των κτιρίων. Των κτιρίων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής της χώρας και ο καιρός τα άφησε να λησμονηθούν.

Ο Τζορτζ Κλαρκ λοιπόν ταξίδεψε για δυόμισι χρόνια με μια μεγάλη ομάδα από την παραγωγή και θα παρουσιάσει λεπτό προς λεπτό πώς ένα κτίριο που χρονολογείται από πολύ παλιά καταφέρνει να ξαναγεννηθεί...

Οπως αναφέρει ο ίδιος, στην αρχή ήταν αγχωμένος με τη συγκεκριμένη εκπομπή επειδή θεωρούσε πως είναι αδύνατο να καταφέρει να μυήσει τους τηλεθεατές στην ιστορία της αρχιτεκτονικής. Ενας ανεμόμυλος, ένα παγόσπιτο, μια εκκλησία είναι ανάμεσα στα κτίρια με τα οποία θα ασχοληθεί ο Τζοτζ Κλαρκ, ενώ η αποστολή του θα ξεκινήσει με το Bath Lodge στο Λανκσάιρ.

Πρόκειται για ένα κτίριο, το οποίο χρονολογείται από το 1740 και είναι εγκαταλειμμένο πάνω από πενήντα χρόνια. Το κτίριο, του οποίου την ανακαίνιση έχει αναλάβει ο Μαρκ Χόρτον, είχε κρυφτεί από τους κισσούς, ενώ ακόμη δεν έχουν καταλήξει ποια ήταν η χρησιμότητά του. Πολλοί ισχυρίζονται πως ήταν οίκος ανοχής, ενώ άλλοι θεωρούν ότι το κτίριο είναι στοιχειωμένο.

Οπως και να 'χει, τέτοιες εκπομπές επιβεβαιώνουν ότι πέρα από την «τέχνη των ριάλιτι» υπάρχουν κι οι αληθινές τέχνες, όπως της αρχιτεκτονικής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Ποίηση στη μικρή οθόνη
Της κρίσης τα «συμπτώματα»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσείο της Ακρόπολης
Δεκαπέντε αιώνες ήταν γειτονιά, θα γίνει έκθεμα
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Η ποίηση ενώνει δεκατρείς χώρες
Μουσική
Ανασυγκρότηση της Λυρικής
Κινηματογράφος
Αντάρτες με ψυχή ηρώων του '21
Η κινηματογραφική βία στο ντιβάνι
Γιάννης Σμαραγδής, ερωτισμός και νέοι
Λεηλασία της Κύπρου και ελληνικό «γυμνό»
Αρχαιολογικό πάρκο
Πάρκο του Ορφέα, με σχήμα λύρας
Εκθεση φωτογραφίας
Η χρονογράφος του underground κρατάει κάμερα
Συνέντευξη: Ιωάννα Παπαντωνίου
Από το ταπεινό μοδιστράδικο μέχρι την haute couture
Τηλεόραση
Στο ρυθμό της αρχιτεκτονικής
Ποίηση στη μικρή οθόνη
Της κρίσης τα «συμπτώματα»