Έντυπη Έκδοση

**ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΛΕΤΣΗ

Νέα απόρριψη στις αιτήσεις εξαίρεσης - παραιτήθηκε ο συνήγορος

Στην παραίτησή του από τη θέση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ιω. Μπολέτση οδηγήθηκε ο Ιω. Λαμπίρης, μετά από τις συνεχείς απορριπτικές αποφάσεις στα συνολικά έξι αιτήματα εξαίρεσης κατά μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, οι δύο αιτήσεις εξαίρεσης που είχαν υποβληθεί προχθές σε βάρος μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αλλά και του δικαστηρίου που εκδικάζει τα εν λόγω αιτήματα, απορρίφθηκαν, όπως επίσης συνέβη και στη νέα -και έκτη κατά σειρά- αίτηση εξαίρεσης κατά των μελών της έδρας, η οποία κατατέθηκε λόγω «της απόλυτης πεποίθησης ότι θα δικάσετε με πνεύμα εχθρικό»· αλλά κρίθηκε καταχρηστική και ως μη υποβληθείσα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος Γ. Ευσταθίου ανακοίνωσε τη δεύτερη κατά σειρά δήλωση αποχής του μέλους της έδρας, Αθ. Μουστάκα, που -όπως και η προηγούμενη- δεν έγινε δεκτή.

Μουστάκας: Με πληροφορούν ότι ο πελάτης σας είπε σε συνέντευξη στο Alter ότι εγώ και ο Π. Μαντούβαλος τρώγαμε μαζί ψάρια στη Χαλκίδα. Το επιβεβαιώνετε;

Λαμπίρης: Αυτό δεν θα το πω εγώ. Το ερευνά ο Αρειος Πάγος και είναι θέμα της Επιθεώρησης. Δεν θα κάνουμε συζήτηση επ' αυτού.

Η παραίτηση του Ιω. Λαμπίρη ήρθε με την απόφαση της έδρας να του αφαιρέσει τον λόγο, δίνοντάς τον στον εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη, ο οποίος επίμονα ζητούσε να προτείνει επί των ποινών. Ο αυτεπάγγελτα διορισθείς δικηγόρος, που ανέλαβε την υπεράσπιση, υπέβαλε με τη σειρά του αίτημα να λάβει ολιγοήμερη προθεσμία για να ενημερωθεί σχετικά, καθώς «θέλω να είμαι υπεύθυνος απέναντι στον πελάτη μου, τον οποίο δεν μπορώ να εκπροσωπήσω, χωρίς προηγουμένως να συζητήσω μαζί του». Και πάλι δεν έλειψαν τα προσκόμματα, με τον εισαγγελέα να εισηγείται ολιγόλεπτη διακοπή, αφού «η υπόθεση έχει εκδικαστεί και δεν τίθεται θέμα διερεύνησης».

Το δικαστήριο, πάντως, αποφάσισε την εκ νέου συνεδρίαση τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία εκτός απροόπτου θα αποφανθεί επί των ποινών, δίνοντας έτσι τέλος στην πολύμηνη ακροαματική διαδικασία μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παραδικαστικού κυκλώματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανοίγουν το Πάσχα
Το «γαϊτανάκι» των Τεμπών
Διαβλέπει ενέργειες εναρμονισμένης πρακτικής
Ο Σηφουνάκης στέλνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού Ο.Α. και Aegean
Ευθεία ρήξη με τον Αρειο Πάγο
Πυρά Καστανίδη με αιχμή τον Ζαγοριανό
Περιβάλλον
Αντιρρύπανση αντί για ανέλκυση
«Χωματερές» στα πεζοδρόμιά μας
Ερχονται ευρωπρόστιμα και για τα πουλιά
4.000.000 κτίρια εκτός «πράσινης» επιδότησης
Υγεία
Εξαιρούνται οι εφημερίες από το «ψαλίδι» του 10%
Ακυρώνονται 2.000 ραντεβού κάθε μέρα
Στήριξη των γιατρών από τη Ν.Δ. με πυρά για «νέα χρέη»
Πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη παιδιάτρου
Ο γάμος μάς ...χοντραίνει
Άλλες ειδήσεις
32 δικογραφίες για τα μπλόκα
Ο ΟΣΕ «πληρώνει» τα γαλάζια πειράματα
Καλοκαίρι με διόδια στην Εγνατία
Νέο πλοίο-προσμονή για φθηνό εισιτήριο
Η ΔΕΗ κόβει το νερό για να πληρώσει ο δήμος
Επικίνδυνα τρόφιμα στην αγορά
Νέα απόρριψη στις αιτήσεις εξαίρεσης - παραιτήθηκε ο συνήγορος
Χειροπέδες σε αστυνομικό
Βραδιές εμπρησμών
Αξιολόγηση σε τρία ΑΕΙ
Μαθητικά.... τσιγαριλίκια στην πενταήμερη
Παραχαράκτες για να πάνε εκδρομή