Έντυπη Έκδοση

Ασφαλιστικά μέτρα Ακη κατά «Spiegel»

Εγιναν δεκτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ακη Τσοχατζόπουλου, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο του Αμβούργου στις 9 και 16 Μαρτίου 2011 δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει κατά του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο: «Το δικαστήριο υποχρέωσε το περιοδικό "Der Spiegel" να δημοσιεύσει στο επόμενο τεύχος του την αντιδήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου, που αναφέρει ότι "σε σχέση με τις πωλήσεις των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα, ουδέποτε σύστησα κάποιον σε οποιονδήποτε"».

Επίσης «απαγόρευσε στο περιοδικό "Der Spiegel» την περαιτέρω δημοσίευση και μελλοντική επανάληψη των επίμαχων συκοφαντικών αναφορών, που είχαν καταγγελθεί στην αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων». Τέλος, «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του περιοδικού, προσδιόρισε χρηματική ποινή έως 250.000 ευρώ ή και διετή φυλάκιση για τους υπευθύνους».

Ο πρώην υπουργός είχε προσφύγει στη γερμανική Δικαιοσύνη ζητώντας, όπως υποστηρίζει, «την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, σε σχέση με όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του περιοδικού, τεύχος 6, της 7.2.2011, σχετικά με το πρόσωπό του».

Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής της «Ε» στο Βερολίνο Παντ. Βαλασόπουλος: Οι υπεύθυνοι του περιοδικού επιβεβαίωσαν την απόφαση του Εφετείου του Αμβούργου, αρνήθηκαν ωστόσο να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να τη σχολιάσουμε».

Το περιοδικό «Σπίγκελ», στις 7 Φεβρουαρίου 2011, δημοσίευσε ρεπορτάζ το οποίο και αναφερόταν στην πώληση τεσσάρων υποβρυχίων της εταιρείας HDW του Κιέλου στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και το «Παπανικολής».

Το περιοδικό ισχυριζόταν ότι για την παραγγελία αυτή δόθηκαν μίζες και στήριζε τις αιτιάσεις του σε στοιχεία από την Εισαγγελία του Μονάχου, η οποία και διενεργεί σχετική έρευνα.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι ο μάνατζερ της HDW, Γ. Χάουντ, κατέθεσε στην Εισαγγελία ότι στην υπόθεση των μιζών εμπλεκόταν και ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αποκρατικοποιήσεις
Πράσινοι με «κόκκινες γραμμές» για τις αποκρατικοποιήσεις
Αμοιβή 1,1 εκατ. για το σύμβουλο
«Ασύμφορη για το Δημόσιο η πώληση της ΕΥΔΑΠ»
Βουλή
ΟΠΑΠ: Πληρώνει και ιδιωτικά σχολεία
Αλληλοκατηγορίες για θατσερισμό και συντηρητισμό
Εικονικό το λίφτινγκ για τη δίωξη υπουργών
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Επί ποδός κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
Επίθεση με γιαούρτια
Γιαούρτια στον Πάγκαλο
Θ. Πάγκαλος - ΣΥΡΙΖΑ
Σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοινώσεων
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Μήνυμα Παπούλια προς την Αγκυρα
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς: Θα έχουμε περισσότερα λουκέτα
Ν.Δ. - ΛΑΟΣ
Χάθηκε στη Συγγρού... μεταξύ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ
Δημοκρατική Συμμαχία
Η φίλη της Ντόρας ενάντια στα «μειράκια» της Ν.Δ.
Δικαστικό ρεπορτάζ
Πόρισμα ΣΔΟΕ για τις μίζες υποβρυχίων
Ακης Τσοχατζόπουλος
Ασφαλιστικά μέτρα Ακη κατά «Spiegel»
Τουρκία
Τα σχολεία, τα παιδιά και τα ντουβάρια της Πόλης
Βιβλίο
Πολιτική ανυπακοή και διανοούμενοι
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Φανοποιός ύποπτος για τη «χρεοκοπία» της χώρας...
Άλλες ειδήσεις
«Μεγάλη προσπάθεια»