Έντυπη Έκδοση

Εκαναν τάξη τους την οδό Τσιμισκή

Είκοσι λεπτά «μπλόκο» στο λεωφορειόδρομο της οδού Τσιμισκή, χθες το πρωί, πριν από το κουδούνι, από μαθητές του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για τις συνενώσεις.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στη βόρεια Ελλάδα.

«Την άλλη φορά θα βγούμε με τα θρανία να κάνουμε μάθημα, αφού το σχολείο δεν θα μας χωράει πια», έλεγαν οι μαθητές του σχολείου, που έκλεισαν στις 7.50 το λεωφορειόδρομο με τη συμπαράσταση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, για να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους. Το 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, με περισσότερους από 180 μαθητές που κάνουν μάθημα σε οκτώ αίθουσες, καλείται να υποδεχθεί και τα 106 παιδιά του 13ου Λυκείου, μετά σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

«Η συγχώνευση αυτή θα είναι καταστροφική για το εκπαιδευτικό επίπεδο όλων των μαθητών, αφού θα προστεθούν άλλα 106 παιδιά από το 13ο ΓΕΛ. Το σχολείο δεν μπορεί να δεχθεί τόσους μαθητές, διότι δεν υπάρχουν αίθουσες. Αν δεν ανακληθεί η απόφαση, θα γίνουν τάξεις στο... λεωφορειόδρομο της Τσιμισκή, όπου θα συναντηθούμε με τους γραφειοκράτες του υπουργείου Παιδείας», προειδοποιούν εκπρόσωποι των γονέων και κηδεμόνων.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και στην επαρχία Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των δημοτικών αρχών, για τις συγχωνεύσεις των Δημοτικών Σχολείων Νέων Καλλινδοίων, Λευκοχωρίου και Αναλήψεως, και των Γυμνασίων Ασκού και Ξυλούπολης.

Στην Κεντρική Μακεδονία χθες πραγματοποιήθηκε αποχή στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννακοχωρίου Νάουσας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία δεν λειτούργησαν τα Δημοτικά Πολυμήλου και Τρανοβάλτου Κοζάνης, Αχλάδας και Σκοπού Φλώρινας, Αμπελοκήπων Καστοριάς, Κνίδης, Βατολάκκου και Αγίου Γεωργίου. Κλειστά παρέμειναν, λόγω αποχής, το Γυμνάσιο - Λύκειο Εράτυρας και τα Γυμνάσια Ανω Κώμης και Τρανοβάλτου Κοζάνης. Επίσης, τα Γυμνάσια Βαρικού στη Φλώρινα, Γάβρου Καστοριάς και Κιβωτού στα Γρεβενά.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φοιτά το 1/6 του μαθητικού δυναμικού της χώρας. Σε πραγματικά νούμερα: 116.755 μαθητές, περίπου 32.000 εκπαιδευτικοί, 2.540 σχολεία (933 νηπιαγωγεία, 1.024 Δημοτικά, 308 Γυμνάσια, 195 ΤΕΛ, 61 ΕΠΑ.Λ., 19 ΕΠΑ.Σ.). Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην πολιτική της κυβέρνησης που έχει μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων εις βάρος των παιδιών μας και της εκπαιδευτικής κοινότητας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Ντόμινο καταλήψεων στα σχολεία
Ερώτηση 20 βουλευτών
Κωφεύουν για τα συγκροτήματα-μαμούθ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Ντόμινο καταλήψεων στα σχολεία
Εκαναν τάξη τους την οδό Τσιμισκή
Ερώτηση 20 βουλευτών
Κωφεύουν για τα συγκροτήματα-μαμούθ
Περιβάλλον
Τα συγκοινωνούντα Βαλκάνια
Λειψυδρία, μόνιμη και μη αντιστρεπτή
Κλιματικά σενάρια
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικός για χασισόδεντρα
«Κροτίδες και πυροκροτητές»
Η ΔΙΑΣ τους κυνηγούσε, αυτοί έκλεβαν
Υγεία
«Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Αγία Σοφία σχεδόν έχει κλείσει»
Υπουργείο Επικρατείας
Χτίζει το Ελληνικό, με υπόσχεση για ελεύθερους χώρους αλλού....
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Πριμ σε τετραγωνικά και ορόφους
Φυλακές
Το μαρτύριο συνεχίζεται
Άλλες ειδήσεις
ΙΣΑ καταγγέλλει ΟΠΑΔ: Ταλαιπωρείτε τους πολίτες
Οι οδοντίατροι μεταναστεύουν
Ιός του Νείλου σε μη αποδημητικά πουλιά στην Κεντρική Μακεδονία
Κινητοποίηση κατά των διοδίων
Κηδεύεται σήμερα ο Χρήστος Τσάγκας