Έντυπη Έκδοση

Ενας πύργος γεμάτος τέχνη

Το Φεστιβάλ Νάξου, που έφτασε ήδη στον 10ο χρόνο του, σχεδιάζει και για φέτος (24 Ιουλίου έως 3 Σεπτεμβρίου), στον Πύργο Μπαζαίου, στο εσωτερικό αλλά και στον προαύλιο χώρο, ιδιαίτερες εκδηλώσεις, που αυτή τη φορά έχουν ως κεντρικό θέμα τη σχέση του χρόνου με την τέχνη και τη δημιουργία.

Στο εσωτερικό του Πύργου Μπαζαίου και στον προαύλιο χώρο του θα γίνουν οι εκδηλώσεις Στο εσωτερικό του Πύργου Μπαζαίου και στον προαύλιο χώρο του θα γίνουν οι εκδηλώσεις Το Φεστιβάλ ξεκινά με τις «Ιστορίες δωματίων», μια οπτικοακουστική εγκατάσταση με πολλούς συνδημιουργούς (στην οργάνωση, στην ηχητική επεξεργασία, στις εικόνες), αλλά με βάση κείμενα του αρχιτέκτονα και βραβευμένου συγγραφέα παραμυθιών Χρήστου Μπουλώτη («Ιστορίες για περίεργα παιδιά»). Μέσα στον πύργο, που έτσι κι αλλιώς εξάπτει τη φαντασία των επισκεπτών κάθε ηλικίας, παράδοξες, σουρεαλιστικές ιστορίες για διπλοκλειδωμένα σεντούκια, καρπουζόσποροι που φυτρώνουν στις κοιλιές μας και το μυστήριο του γαλάζιου ουρανού βρήκαν ιδανικούς αφηγητές μια σειρά καλλιτεχνών, που όλα αυτά τα χρόνια είναι πάντα πιστοί στο κάλεσμα του Φεστιβάλ: Αρλέτα, Σαβίνα Γιαννάτου, Δημήτρης Καταλειφός, Ολια Λαζαρίδου, Αργύρης Ξάφης, Ελλη Πασπαλά, Ρούλα Πατεράκη, Μελίνα Τανάγρη και Μαρία Φαραντούρη. Η εγκατάσταση θα παραμείνει έως 3 Σεπτεμβρίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Μουσική: Συναυλία της νεαρής Τυνήσιας τραγουδίστριας που ζει στο Παρίσι Εμέλ Μαλούτι, ρεσιτάλ φωνή-κιθάρα της Ρωσίδας Ελένα Φρόλοβα, ρεσιτάλ πιάνου με έργα Σοπέν του νεαρού ταλαντούχου Χρήστου Μαράντου, την Αρλέτα σε τραγούδια από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα, σε μια βραδιά που βάφτισε «Μόνο μην κλαις», και, τέλος, μια μουσική γιορτή για τα 50 χρόνια του συνθέτη Περικλή Κούκου, που κατάγεται από τη Νάξο. Σολίστ θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες «Ο Κονρουά και οι κόπιες του», «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» και «Μανουέλ Σαλίνας».

-Θέατρο: Θα παρουσιαστεί η παράσταση του Στέλιου Κρασανάκη πάνω στο έργο του Μπίχνερ «Λεντς», ενώ η ομάδα «όχι παίζουμε» θα προτείνει το θέαμα «UrbanDig 5: Σολωμός», που βασίζεται στο αποσπασματικό ποίημα του ποιητή «Ο Λάμπρος» ενώ συγχρόνως εμπνέεται αισθητικά από το κατεστραμμένο τοπίο της λίμνης του Μαραθώνα στις περσινές πυρκαγιές.

Υπάρχει, ακόμα, κουκλοθέατρο, προβολή του ντοκιμαντέρ «Γκολ στη φτώχεια», εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, παρουσιάσεις βιβλίων κι ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα το Γενεόγραμμα.

Πληροφορίες στα: www.naxosfestival.gr, www.bazeostower.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Φεστιβάλ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη: Aerosmith
Το ροκ εν ρολ, σαν τη φωτιά, μαζεύει γύρω του τους ανθρώπους
Μουσείο της Ακρόπολης
Α short guide, και πολύ σας πέφτει
Φεστιβάλ Νάξου
Ενας πύργος γεμάτος τέχνη
Κριτική θεάτρου
Ενας κόσμος που πεθαίνει σαν θέαμα
Χιούμορ και μελαγχολία του βωβού κλόουν
Συνέντευξη: Εντμουντ Κίλι
Είμαι ένας αγράμματος με φάτσα νεοελληνιστή
Συνέντευξη: Σαΐκα Τεκάντ
Είμαστε όλοι ένας Αντι-Προμηθέας, αιχμάλωτος του συστήματος
Θέατρο
Ο αντιφατικός Γιώργος Χειμωνάς μέσα από τα μάτια της συντρόφου του
«Τι φόρεμα θέλεις, Λούλα, να φορέσω;»
«Η έντασή του μου προκαλούσε πανικό»