Έντυπη Έκδοση

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Το έξυπνο μηχανογραφικό

Πρώτη φορά τα δελτία υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και η κατάθεσή τους άρχισε χωρίς οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τα μόριά τους ή το γενικό βαθμό πρόσβασης

Οι ειδικοί προτείνουν στους υποψήφιους να επιλέγουν υψηλόβαθμες, χαμηλόβαθμες και μεσαίες σχολές με γνώμονα την προτίμησή τους και όχι τον αριθμό μορίων που απαιτούν.
Τη σημαντικότερη κίνηση στη ζωή τους θα κάνουν αυτές τις μέρες δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, επιλέγοντας τις σπουδές και φυσικά το επάγγελμά τους. Μέχρι τις 28 Ιουνίου πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο επιλογής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, το οποίο εκδόθηκε έπειτα από καθυστερήσεις και παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Διατροφικές επιδημίες

  • ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΣΤΑ ΖΩΑ Συναγερμός για την τροφική αλυσίδα
   Μόλυνση από το εξωτερικό περιβάλλον και κακή συντήρηση των τροφίμων, οι αιτίες για ένα μεγάλο ποσοστό τροφιμογενών νοσημάτων που έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία δεκαετία Την εξαετία 2004-2010, σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατηρήθηκε εντυπωσιακή αύξηση διατροφικών κρουσμάτων τα οποία έχουν τοπικό χαρακτήρα. Ενώ οι Γερμανοί ασχολούνται με τη θανατηφόρα επιδημία του Ε. coli, στην Ε.Ε. εντείνονται οι ανησυχίες για την αύξηση των διατροφικών επιδημιών και οι διαμάχες των επιστημόνων.
  • Το «κρυφτούλι» με τα αντιβιοτικά στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης
   Επιστημονικές διαμάχες για την ανεξέλεγκτη χρήση τους με στόχο την αύξηση του σωματικού βάρους των παραγωγικών ζώων. Τι ισχύει στη χώρα μας Το νέο στέλεχος του Ε. coli έχει προκαλέσει έντονη διάσταση απόψεων μεταξύ των μικροβιολόγων. Από τη μια είναι εκείνοι που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις τροφές και τα αντιβιοτικά που δίνονται στα ζώα ώστε να γίνονται περισσότερο παραγωγικά. Και από την άλλη βρίσκονται οι ειδικοί που εμπλέκονται με την κτηνοτροφία και δείχνουν αλλού τον «ένοχο».
  • Τι δείχνει η διεθνής βιβλιογραφία
   Στη διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες επιστημονικές μελέτες, όπως ορισμένες που συμπεριέλαβε στην τελευταία του έκθεση για τα τροφιμογενή νοσήματα και το ΚΕΕΛΠΝΟ.
 • Συνέντευξη: Γιώργος Χρόνης

  • ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΛΚΕΘΕ ΚΑΙ ΙΓΜΕ «Ξεπουλάνε τα φιλέτα της έρευνας»
   Διάλυση του δημόσιου ερευνητικού ιστού της Ελλάδας, με στόχο να ωφεληθούν οι ιδιώτες, καταγγέλλει ο Γ. Χρόνης, τέως πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.
 • Μήνυμα αλληλεγγύης

  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Μάθημα 1ο: Το εμείς πάνω απ' το εγώ
   Κοινωνικό παντοπωλείο για άπορους λειτουργεί ο σύλλογος γονέων, που συγχρόνως συγκεντρώνει ρούχα και χρήματα. Τρεις κενές θέσεις εκπαιδευτικών καλύφθηκαν έπειτα από δεκαήμερη κατάληψη Δάσκαλοι και γονείς στην αυλόπορτα του σχολείου, με πανό του συλλόγου εκπαιδευτικών. Σε μια εποχή που τα λόγια σπάνια συμβαδίζουν με την πράξη και οι καλές προθέσεις περιορίζονται σε ανώδυνες φιλανθρωπίες, οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου ψάχνουν για μια καινούρια κουλτούρα αλληλεγγύης και διεκδίκησης.
 • Ερημοποίηση

  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΕΚΑΤ. ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Χάνει έδαφος η Ελλάδα!
   Στο κόκκινο βρίσκονται Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, ενώ μεγάλο κίνδυνο αντιμετωπίζουν η ορεινή ζώνη των Ιονίων Νήσων, η Πελοπόννησος, μεγάλο μέρος της Στερεάς, η ανατολική Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Η γη κάτω από τα πόδια μας στην Ελλάδα δεν «χάνεται» μόνο από την οικονομική κρίση, που μας ταλανίζει.
 • Ναρκωτικά

  • ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων μη εξαρτημένων
   Στις πιάτσες ναρκωτικών της πρωτεύουσας κυκλοφορούν τελευταία δύο επικίνδυνα κοκτέιλ, το σάσι και το τάι, που προκαλούν φρικτά στερητικά σύνδρομα και οδηγούν πολλούς χρήστες στα νοσοκομεία. Το κέντρο κλείνει όπως φαίνεται για άλλη μια ευάλωτη ομάδα πληθυσμού μετά τους μετανάστες. «Αποκλείονται» σταδιακά και οι εξαρτημένοι.
 • ΕΣΥ

  • 25% ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ Ο κόσμος γυρίζει στα δημόσια νοσοκομεία
   Προβλήματα στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία με την εκταμίευση κονδυλίων για την πληρωμή των προμηθευτών, διαπιστώνουν στο υπουργείο Υγείας Η κρίση στέλνει όλο και περισσότερους Ελληνες για νοσηλεία στο ΕΣΥ, τη στιγμή που ελλείψεις κονδυλίων και υλικών απειλούν τη λειτουργία του.
  • 109 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΪΟ ΣΕ 21 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Η μετάφραση που σώζει ζωές
   Οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες είναι εμφανείς στις γυναικολογικές κλινικές. Οι μετανάστριες επιθυμούν να έχουν γυναίκες γιατρούς και δεν θέλουν ν' ακούσουν ότι περιμένουν κορίτσι. «Χαμένοι στη μετάφραση» είναι γιατροί του ΕΣΥ και ασθενείς μετανάστες που προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
 • Βιοτεχνολογία

  • ΤΟ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μια έκθεση που διχάζει
   Επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις επικρίνουν το ίδρυμα για προμοτάρισμα των μεταλλαγμένων, χωρίς παράλληλη ενημέρωση για τους κινδύνους που κρύβουν Aπό την έκθεση του Ευγενίδειου Ιδρύματος για τη βιοτεχνολογία. Mια γενική άποψη των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Είναι κατακριτέα ή όχι η δημόσια παρουσίαση μιας επιστημονικής ανακάλυψης, όταν γύρω από αυτή υπάρχει έντονος σκεπτικισμός;
 • Άλλες ειδήσεις