Έντυπη Έκδοση

ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε SOS για τη νέα γρίπη

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελος Χατζάκης προειδοποιεί: Υπάρχει ανεπάρκεια φαρμάκων, πρόβλημα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, λίγο και ανεκπαίδευτο προσωπικό και ελλιπής ενημέρωση.

Πλήρες θέμα...

 • Νέα γρίπη

  • «Πυρετός» για το εμβόλιο
   Οι επιστήμονες μεγάλων εταιρειών του φαρμάκου έχουν ριχτεί στη μάχη για να παρασκευάσουν πρώτοι το εμβόλιο κατά του Η1Ν1. Δισεκατομμύρια δολάρια εναποθέτουν στα «πόδια» των φαρμακευτικών εταιρειών οι κυβερνήσεις των κρατών για την αγορά εμβολίων κατά του ιού της νέας γρίπης. Οι παραγγελίες έχουν κλειστεί μήνες πριν από την παρασκευή του εμβολίου, καθώς η αποφυγή του παγκόσμιου πανικού για πανδημία δεν έχει καταστεί δυνατή.
 • Εργασία

  • Επαγγέλματα με ISO
   Οι σερβιτόρες και οι πωλήτριες θα υποχρεωθούν να πιστοποιήσουν ότι γνωρίζουν το αυτονόητο. Δηλαδή, να σερβίρουν και να πωλούν προϊόντα. «Είσαι σερβιτόρος; Πωλητής; Απόδειξέ το!». Ενα εκατομμύριο επαγγελματίες ή και νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας 200 επαγγελμάτων θα οδηγηθούν στην πιστοποίηση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Παρότι δεν θα είναι απαραίτητο πιστοποιητικό για απόκτηση δουλειάς, εντούτοις θα θεωρείται σημαντικό πρόσθετο προσόν.
 • Ιονία οδός

  • Φρένο λόγω προσφυγής
   Η πρώτη προσφυγή κατοίκων κατά των έργων της Ιονίας Οδού, του νέου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει το Αντίρριο με τα Γιάννενα και την Εγνατία, είναι γεγονός.
 • Από το Εψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

  • Από το Εψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών
   Ενοχλεί την κυβέρνηση. Κλείστε το! Τι κοινό έχει η καθαρή επιστημονική έρευνα με οργανισμούς λαϊκών αγορών και την ανενεργό εταιρεία της διώρυγας Κορίνθου; Τίποτε - εκτός από το ότι βρίσκονται υπό την εποπτεία μιας κυβέρνησης που, αγχωμένη να κάνει «μεταρρυθμίσεις», βάζει στο ίδιο τσουβάλι τα τρία παλαιότερα και από τα πλέον σημαντικά ερευνητικά κέντρα της χώρας με 255 άσχετους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πολλούς άνευ αντικειμένου.