Έντυπη Έκδοση

Δολοφονία μπροστά στα μάτια των δικαστών

Η πρόσφατη στυγνή δολοφονία μιας Αιγύπτιας που φορούσε μαντίλα, στη Γερμανία, έφερε ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα της ισλαμοφοβίας και των επιθέσεων κατά των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη.

Λουλούδια για τη Μάργουα ελ Σερμπίνι στον τόπο του φονικού. Λουλούδια για τη Μάργουα ελ Σερμπίνι στον τόπο του φονικού. Η 32χρονη φαρμακοποιός Μάργουα ελ Σερμπίνι, έγκυος τριών μηνών, έχασε τη ζωή της σε δικαστήριο της Δρέσδης μπροστά στα μάτια δικαστών και αστυνομικών, που δεν επενέβησαν όσο δεχόταν 18 μαχαιριές.

**Ο δολοφόνος της, Αλεξάντερ Β., είναι ένας 28χρονος γερμανός ρωσικής καταγωγής, άνεργος και οπαδός του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος της Γερμανίας NPD. Ο ίδιος είχε εφεσιβάλει εναντίον του απόφαση για καταβολή αποζημίωσης 780 ευρώ στην άτυχη γυναίκα, επειδή όταν του ζήτησε να σηκωθεί από μία κούνια, για να καθήσει ο τρίχρονος γιος της, την εξύβρισε, αποκαλώντας της «μαντιλοφορούσα ισλαμίστρια τρομοκράτισσα».

Προτού τη σκοτώσει, ο νεοναζί της φώναζε: «Με ποιο δικαίωμα ζεις εδώ; Δεν έχεις καμία δουλειά εδώ. Ψηφίζω NPD και όλα αυτά θα τελειώσουν όταν έρθουμε στην εξουσία».

**Ο θάνατος της Μάργουα προκάλεσε πλήθος διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, όπου ανακηρύχθηκε «μάρτυρας της μαντίλας», ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων απαίτησε από την καγκελάριο Μέρκελ να πάρει σαφή θέση καταγγέλοντας το ξενοφοβικό έγκλημα, καταλήγοντας: «Το μίσος προς το ισλάμ απειλεί να γίνει ξανά μια αποδεκτή μορφή του παλιού καλού ρατσισμού».

Η κηδεία της στην Αλεξάνδρεια μεταβλήθηκε σε διαδήλωση από πλήθος κόσμου. Η κηδεία της στην Αλεξάνδρεια μεταβλήθηκε σε διαδήλωση από πλήθος κόσμου. **Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει αυτή τη δήλωση καθώς η ακροδεξιά, ενισχυμένη και εκλογικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ακονίζει το μαχαίρι της ισλαμοφοβίας, παρουσιάζοντας την Ευρώπη να απειλείται πλέον να εξισλαμισθεί και να μεταμορφωθεί σε μια «Ευραραβία» (Ευρώπη των Αράβων), με πλειοψηφία του πληθυσμού της μουσουλμάνους που θα έχουν διαβρώσει τις δυτικές αξίες της.

**Συντηρητικοί διανοητές επιστρατεύουν εκφοβιστικές προβλέψεις, γράφει το «Νιούσγουικ» σε ειδικό του αφιέρωμα. Ο καναδός συγγραφέας, Μαρκ Στάιν, προβλέπει ότι η μετανάστευση και τα υψηλά ποσοστά γεννήσεων μεταβάλλουν 40% των Ευρωπαίων σε μουσουλμάνους μέχρι το 2025.

**Ο αμερικανός διπλωμάτης, Τίμοθι Σάβατζ, προχωρεί ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι κατά το 2050 θα υπάρχει μουσουλμανική πλειοψηφία στην Ευρώπη. Και ο αμερικανός συγγραφέας, Τόνι Μπλάνκλι, μιλάει για μια αναδυόμενη «Ευραραβία», εχθρική απέναντι στις ΗΠΑ και σε συντονισμό με το ισλάμ.

Αύξηση της ξενοφοβίας

Ολα αυτά, συνδυασμένα με τις φοβίες που καλλιεργούνται ότι η Ευρώπη έχει μεταμορφωθεί σε φυτώριο ισλαμιστών τρομοκρατών, αλλά και με τη γενικότερη ξενοφοβία που θεωρεί ότι οι μετανάστες δεν αρνούνται απλώς να αφομοιωθούν στις δυτικές αξίες, αλλά κλέβουν τις θέσεις εργασίας του ντόπιου πληθυσμού και προκαλούν ασφυκτικές πιέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες, αποτελούν γόνιμο έδαφος για καλλιέργεια της ισλαμοφοβίας.

**Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew κατέδειξε πέρσι ότι το 52% των Ισπανών (από 37% το 2004) έχουν αρνητική άποψη για τους μουσουλμάνους, ενώ ανάλογα ήταν τα ποσοστά και των Γερμανών.

Ανήσυχες για τα πραγματικά προβλήματα που απορρέουν από τη μετανάστευση, αλλά και από την αύξηση της δύναμης της ξενοφοβικής ισλαμόφοβης ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές οι (κεντροδεξιές στη συντριπτική τους πλειοψηφία) ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απαντούν κλείνοντας τις πύλες τους γενικώς και αδιακρίτως κατά της μετανάστευσης και ιδίως κατά της μουσουλμανικής, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί κηρύσσει τη μαντίλα «ανεπιθύμητη στα εδάφη της Γαλλικής Δημοκρατίας».

**Αλλά ο φόβος για την άφιξη της επίφοβης «Ευραραβίας» στηρίζεται σε αβάσιμα επιχειρήματα, τα οποία έχουν υποστεί την απαραίτητη «ιδεολογική υπερβολή» που απαιτούν οι πολιτικές σκοπιμότητες, επισημαίνει το «Νιούσγουικ». Απόδειξη; Οι υποστηρικτές της επικαλούνται έκθεση του 2004 του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών.

Ομως ακόμη και σε αυτήν παρουσιάζεται ως πιο ακραίο σενάριο μια αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού της Ευρώπης από 20 εκατ. (5% των Ευρωπαίων) στα 38 εκατ. το 2025, δηλαδή δεν θα ξεπερνάει το 8% των 470 εκατ. κατοίκων που υπολογίζεται ότι θα έχει τότε η Ευρώπη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Γερμανία
Μετανάστες και πρόσφυγες
Σχετικά θέματα: Μετανάστες
Σε στεριές και πελάγη
Οι εκτός χάρτη πολίτες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Αφγανιστάν
Ο πόλεμος του Ομπάμα
Το κομβόι της σφαγής
Μετανάστες
Σε στεριές και πελάγη
Οι εκτός χάρτη πολίτες
Δολοφονία μπροστά στα μάτια των δικαστών
Η μάχη των αγωγών φυσικού αερίου
Η όπερα του φυσικού αερίου
Ειδήσεις σε 1 Λεπτό
Ισραηλινή κτηνωδία
Le Monde diplomatique
Οι τέσσερις ζωές των ανταρτών Σαντινίστας
Ο αμφισβητούμενος πρόεδρος