Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΕΛΙΚΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΚΟΝΕΑ Ο ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ

Αναδίπλωση... αντιφάσεων

Ο μεν Επαμεινώνδας Κορκονέας δήλωσε «συγκλονισμένος» και εξέφρασε τη συγγνώμη του προς την τραγική οικογένεια του 15χρονου θύματος, καθώς και σε όποιον... «πιστεύει ότι έχω ευθύνη», ο δε Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος επίσης τόνισε ότι είναι «βαθιά συγκλονισμένος», έστρεψε και το βλέμμα πίσω λέγοντας: «Μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω ότι δεν έχω καμιά ευθύνη».

«Βαθιά συγκλονισμένος» δήλωσε ο Βασ. Σαραλιώτης, «συγκλονισμένος» ο Επ. Κορκονέας «Βαθιά συγκλονισμένος» δήλωσε ο Βασ. Σαραλιώτης, «συγκλονισμένος» ο Επ. Κορκονέας Μόνο που εκείνη τη στιγμή τα καθίσματα των γονιών και της αδερφής του Αλέξανδρου ήταν κενά, καθώς η οικογένεια είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της απολογίας του Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποιος επιφύλασσε για την εκπνοή της πολυήμερης εξέτασής του την κορυφαία αναδίπλωσή του, με την οποία «σφράγισε» τον αντιφατικό του λόγο.

Καθώς όχι μόνο επιχείρησε να «στρογγυλέψει» τα όσα επί ημέρες υποστήριζε για τη «λάθος εκτίμηση του Κορκονέα να πυροβολήσει», αλλά στο «διά ταύτα» της αποδεικτικής διαδικασίας, δευτερόλεπτα πριν η πρόεδρος του ΜΟΔ Αμφισσας, Αντζελίτα Παπαβασιλείου, κηρύξει το πέρας, όταν του ζητήθηκε να πει τις τελευταίες λέξεις, εμφανίστηκε σε απόλυτη ταύτιση με το ζευγάρι του στη μοιραία βάρδια, από τον οποίο επί ημέρες προσπαθούσε να διαχωρίσει τη θέση του.

*«Εκφράζω τη θλίψη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια. Πράγματι δεν μπορούσα να προβλέψω ότι θα φτάναμε σ' αυτό το αποτέλεσμα. Ηταν καθαρά πάνω στην επίθεση, πάνω στα γεγονότα. Δεν υπήρχε πρόθεση να προκαλέσουμε κάτι κακό», είπε ο Βασίλης Σαραλιώτης, χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό στην κατακλείδα του.

Το πέρας

Ολα αυτά σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, τελευταία ημέρα της αποδεικτικής διαδικασίας για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, η οποία συντάραξε το πανελλήνιο. Η δίκη μέτρησε 73 συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα περίπου έξι μηνών και κατά τη διάρκεια των οποίων διερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλα τα γεγονότα εκείνου του Σαββάτου, που στοίχισαν τη ζωή σ' ένα έφηβο αγόρι.

Επεται η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπου Λακαφώση, η οποία ορίστηκε για τις 27 Ιουλίου, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Με τη λήξη της συνεδρίασης, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά δήλωση με την οποία εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το δικαστήριο.

«Το μόνο παράπονο είναι ότι δυστυχώς η Ελληνική Αστυνομία δεν κατάφερε να φέρει τον Ν.Ρ. (σ.σ.: τον φίλο του Αλέξανδρου), που είναι ο σοβαρότερος μάρτυρας. Εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια για να 'ρθει, ευχόμαστε να εξαντλήσετε και κάθε δυνατότητα διαβάζοντας τις καταθέσεις του για να αντιληφθείτε την προσωπικότητά του», είπε, ρίχνοντας για άλλη μια φορά «βέλη» σε βάρος του νεαρού στα χέρια του οποίου εξέπνευσε ο Αλέξανδρος, που ήταν ο καλύτερός του φίλος.

Σαραλιώτης: «Θα 'κανα το ίδιο»

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έσπευσε την Παρασκευή για να εξετάσει τον Βασίλη Σαραλιώτη, επιχείρησε να καταδείξει ότι δεν είναι αληθές αυτό που είχε αναπαραστήσει το δικαστήριο, ότι δηλαδή όταν είδε το χέρι τού Κορκονέα μετά τον πυροβολισμό «ήταν σε ευθεία γραμμή». Ο συνήγορος κατάφερε μεν να τον κάνει να πάρει πίσω αυτόν τον ισχυρισμό, επί της ουσίας όμως τον κατέστησε απολύτως αναξιόπιστο, καθώς για άλλη μία φορά ο Βασίλης Σαραλιώτης αμφισβήτησε τα ίδια τα λεγόμενά του. Μάλιστα ο ειδικός φρουρός, παρ' ότι έδειξε στην αρχή να ενοχλείται από την αμφισβήτηση του συνηγόρου αντιδρώντας στις «μομφές», όπως παραπονέθηκε, στη συνέχεια έφτασε ακόμη και στο σημείο να παραδεχθεί: «Αν ήμουν στη θέση τού Κορκονέα θα 'κανα, μπορεί να 'κανα το ίδιο»!

Σε ερώτηση του συνηγόρου για το ποια είναι τελικά η αλήθεια «αφού έχετε δώσει τέσσερις εκδοχές», απάντησε:

Σαραλιώτης: «Δεν είναι τέσσερις οι εκδοχές. Δεν είπα ποτέ ότι είδα το χέρι στην ευθεία».

Πρόεδρος: «Απ' ό,τι θυμάμαι δεν είχατε δείξει κάμψη».

Σαραλιώτης: «Ελαφριά κάμψη».

Εισαγγελέας: «Δείξατε σε ευθεία γραμμή. Επισημάνατε δε ότι δεν είδατε, αλλά ακούσατε τους πυροβολισμούς και γυρίσατε».

Σαραλιώτης: «Οταν γύρισα, το χέρι του ήταν λίγο πιο κάτω από τον ώμο».

Για τις διαφορετικές εκδοχές του στο στάδιο της ανάκρισης, όπως ότι και είχε δει και είχε ακούσει τους πυροβολισμούς, δικαιολογήθηκε ότι αλλιώς τα είχε πει, αλλά «στο χαρτί αποτυπώνονται διαφορετικά».

«Εγώ ό,τι έχω ζήσει, τα λέω σε έναν δικηγόρο και τα γράφει ο δικηγόρος», ισχυρίστηκε ο, κατά τα λεγόμενά του «έμπειρος και καλός αστυνομικός», Βασίλης Σαραλιώτης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Πυρκαγιές
Στάχτη ό,τι δεν κάηκε πέρσι
Οι φλόγες ξύπνησαν μνήμες
«Δεν κινδύνεψαν ζωές, περιουσίες»
122 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα
Ζάκυνθος: καταγγέλλουν εμπρησμούς
Τρισάγιο στους «μαχητές» πυροσβέστες
Παρέμβαση εισαγγελέα
Υπόθεση Αλέξη Γρηγορόπουλου
Αναδίπλωση... αντιφάσεων
Ύδρευση
«Σουρωτήρι» το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης
Χωματερές
Οικολόγοι κατά Νομαρχίας Ηλείας για τα ανεξέλεγκτα απορρίμματα
Ανοιξε με δικαστική απόφαση η χωματερή
Περιβάλλον
«Χάθηκε» η λίμνη της Αγιάς στα Χανιά από την εκτός ορίων άντληση του νερού
Φοροδιαφυγή
Τα κοντέινερ της... φοροδιαφυγής
ΣΔΟΕ
Και εικονικές συναλλαγές
Απεργίες νοσοκομειακών γιατρών
«Πυρετός» στα νοσοκομεία
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Συνελήφθη ο δραπέτης
Ληστές με... προϊστορία
Τους εγκατέλειψε τραυματισμένους
Στόχος και 78χρονη
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ο αρραβώνας... σχόλασε αλλά τα ενοίκια «έμειναν»
Τουρισμός
Εκπέμπουν SOS για την Υδρα
Άλλες ειδήσεις
Και άλλοι κρατούμενοι σε αποχή συσσιτίου
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο ζητεί συνεργάτες
Διπλάσιο το επίδομα γάμου μέσω... Αρείου Πάγου
«Ψάχνονται» για πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν διόδια