Έντυπη Έκδοση

ΙΡΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ

«Θάνατος στον δικτάτορα»

Ευκαιρία για σφυγμομέτρηση του πολιτικού κλίματος, πέρα από τη δεδηλωμένη συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκη του κράτους του Ισραήλ, θεωρείται παραδοσιακά εδώ και τρεις δεκαετίες η «Μέρα της Ιερουσαλήμ», που από το 1979, τη χρονιά της Ιρανικής Επανάστασης, ο αγιατολάχ Χομεϊνί είχε ορίσει να τιμάται με ογκώδεις διαδηλώσεις την τελευταία Παρασκευή του μήνα της ισλαμικής νηστείας Ραμαντάν.

Πλήρες θέμα...

 • Ιράν

  • Μπαραντέι: έγγραφο του χρεώνει συγκάλυψη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
   Το ερώτημα αν η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΑΙΕΑ) λέει όλα όσα ξέρει για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν επανέρχεται με τη δημοσίευση ενός μυστικού εγγράφου, που δείχνει ότι η ΑΙΕΑ διαθέτει «επαρκείς πληροφορίες» για την ικανότητα του Ιράν να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα, για την προσπάθειά του να προσαρτήσει πυρηνικές κεφαλές σε πυραύλους και για πιθανές δοκιμές εκρηκτικών που συνήθως χρησιμοποιούνται για την πυροδότηση πυρηνικών κεφαλών.
 • Αντιπυραυλική ασπίδα

  • Αντιπυραυλική ασπίδα: μετά την ακύρωσή της, οι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία για το Ιράν
   Με τη διά της πλαγίας οδού ανακοίνωση ότι «παγώνει» αν δεν «εγκαταλείπει» το σχέδιό της για την εγκατάσταση πυραύλων Ισκάντερ στο Καλίνινγκραντ, απάντησε η Μόσχα στον... αποχαιρετισμό της αντιπυραυλικής ασπίδας από την αμερικανική κυβέρνηση.
  • ΝΑΤΟ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗ «ΣΚΥΤΑΛΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Μια «ασπίδα» για τρεις...
   Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ το σχέδιο ανάπτυξης αντιπυραυλικών συστημάτων στην Πολωνία και την Τσεχία.
  • Πιερ Λελούς: «Να πιάσουμε το χέρι που μας δίνει η Ρωσία...»
   Η Ευρώπη πρέπει να αρπάξει «το χέρι που της δίνει» η Ρωσία και να συζητήσει την κοινή ασφάλεια στην Ευρώπη, δήλωσε χθες από τη Βαρσοβία ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Πιερ Λελούς.
 • Συνέντευξη Ροδρίγο Τσάβες

  • ΡΟΔΡΙΓΟ ΤΣΑΒΕΣ Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ «Δεν θα αφήσουμε ποτέ τη Ρωσία να ιδρύσει βάσεις...»
   «Τα οπλικά μας συστήματα προέρχονται από τις ΗΠΑ και είναι... 20-30 ετών. Εχουμε ζητήσει ανταλλακτικά κι οι Αμερικανοί δεν μας πουλάνε. Προσπαθήσαμε να αγοράσουμε από τη Βραζιλία και οι ΗΠΑ την εμπόδισαν», λέει ο Ροδρίγο Οσβάλδο Τσάβες Σαμούδιο για τη σύμβαση προμήθειας οπλικών συστημάτων που υπέγραψε η χώρα του με τη Ρωσία (φωτ. Ελ. Παναγοπούλου) Ο Ροδρίγο Οσβάλδο Τσάβες Σαμούδιο, πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα, θα μπορούσε να μιλάει με τις ώρες για τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες και το όραμά του για έναν πολυπολικό κόσμο, στον οποίο οι χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν θα εξαρτώνται τόσο πολύ όσο σήμερα από την πολιτική της Ουάσιγκτον.
 • Τουρκία

  • «Κοριοί» στα τηλέφωνα της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ
   Τα τηλέφωνα όλων των δημοσιογράφων της «Τζουμχουριέτ» και το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας παρακολουθούνταν, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Εργκένεκον, αλλά χωρίς να έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, επιβεβαίωσε χθες το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Πακιστάν: μακελειό με 34 νεκρούς
   Καμικάζι αιματοκύλησε αγορά κοντά σε ξενοδοχείο στην πόλη Κοχάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
  • Πολωνία: έκρηξη σε ορυχείο
   Δώδεκα ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν διαρροή μεθανίου προκάλεσε έκρηξη στο ορυχείο που δούλευαν κοντά στην πόλη Ρούντα Σλάσκα στη νοτιοδυτική Πολωνία.