Έντυπη Έκδοση

Ποιος σκηνοθετεί τους εφιάλτες μας;

Κάθε βράδυ, στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, πέφτουμε στο κρεβάτι εξαντλημένοι για να βυθιστούμε στο αναζωογονητικό βασίλειο του ύπνου και των ονείρων. Αναζωογονητικό; Οχι πάντα. Συχνά, την όντως αναζωογονητική και χαλαρωτική λειτουργία του ύπνου ανατρέπει η εισβολή του εφιάλτη, των «κακών ονείρων» τα οποία προκαλούν έντονο άγχος ή και πανικό στα θύματά τους. Κάποτε πιστεύαμε ότι αυτοί οι απρόσκλητοι νυχτερινοί εισβολείς ήταν θεόπεμπτοι κομιστές μηνυμάτων ή προειδοποιήσεων για το μέλλον του ονειρευόμενου.

Πλήρες θέμα...

 • Γενετική

  • ΓΕΝΕΤΙΚΗ Μεταλλαγμένοι είμαστε όλοι, όχι μόνον οι Χ-men
   Κάθε άνθρωπος μεταφέρει στο DNA του πάνω από εκατό μεταλλάξεις, χωρίς βλαβερές συνέπειες! Για τους περισσότερους ανθρώπους οι λέξεις «μετάλλαξη» και «μεταλλαγμένος» είναι συνώνυμες με κάτι κακό, το οποίο αντίκειται στις φυσικές διαδικασίες ή είναι προϊόν της ανθρώπινης βλαπτικής παρέμβασης στη φύση. Μεταλλάξεις όμως συμβαίνουν διαρκώς και στη φύση, τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό βασίλειο. Πολλές μάλιστα από αυτές είναι εντελώς αβλαβείς· και σε ορισμένες περιπτώσεις ωφέλιμες εξελικτικά!
 • Ψηφιακή Τεχνολογία

  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Από το υπερκείμενο στο υπερβιβλίο
   Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο που «παντρεύει» τον ψηφιακό με τον έντυπο λόγο Η μάχη ανάμεσα σε έντυπο και ψηφιακό μέσο ενημέρωσης μαίνεται αδυσώπητη.