Έντυπη Έκδοση

Χθεσινοί αντίπαλοι, σημερινοί σύμμαχοι οι «προδομένοι» της Ν.Δ.

Σε συστράτευση για μια νέα πορεία εθνικής ανάτασης κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε όχι μόνο στους ψηφοφόρους του Κινήματος αλλά και σε όσους το 2007 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και σήμερα αισθάνονται προδομένοι.

Σημείωσε πως είτε ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ είτε όχι θα παλέψει για να κάνει και αυτούς υπερήφανους για την Ελλάδα. Τόνισε ότι είναι ώρα να απλώσουμε τα χέρια μας σε όλους, σε αυτόν που χθες ήταν αντίπαλος και να πούμε: «Σήμερα είσαι σύμμαχος. Αύριο έλα να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο, μια Ελλάδα που δεν θα χωρίζεται σε δικούς τους και δικούς μας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την κατηγόρησε ότι η πολιτική της ήταν μόνο να μοιράζει ρουσφέτια και να σπαταλά τον πλούτο του ελληνικού λαού για να κρατηθεί στην εξουσία και στις καρέκλες. Τα τελευταία έξι χρόνια κανένας από την κυβέρνηση δεν ανέλαβε τις ευθύνες του γι' αυτή τη χώρα. Για κάθε πρόβλημα έφταιγε κάποιος άλλος. Ετσι οι πολίτες αναρωτιούνται: «Εχουμε υπουργούς; Εχουμε υπουργεία; Εχουμε δημόσιους υπαλλήλους; Γιατί δεν έχουμε κράτος;».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα προβλήματα της Ηπείρου αλλά και στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει. Παρατήρησε ότι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «η Ηπειρος έκανε πισωγύρισμα αντί να πατήσει γερά στα πόδια της και να φύγει μπρος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε συνειδητά να απαξιώσει τις υποδομές της Ηπείρου και να γκρεμίσει την προοπτική της».

«Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης. Ζητώ ψήφο αυτοδυναμίας», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και δεσμεύτηκε ότι από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στα απαραίτητα μέτρα για ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη. Δεσμεύτηκε ότι έχει τη βούληση για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τα κατεστημένα που δεν θέλουν την πρόοδο και την προκοπή του λαού. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα αφήσει στο σκοτάδι υποθέσεις αδιαφάνειας του χθες. «Δεν σηκώνει ο τόπος άλλη συγκάλυψη, ζητά την αλήθεια. Και την αλήθεια θα τη μάθει ο ελληνικός λαός για όλες τις υποθέσεις», επισήμανε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Νέα Δημοκρατία
Οι εκλογές και η «κεντροδεξιά πολυκατοικία»
Με πνευμονία στο νοσοκομείο η Ντόρα
Σενάρια για την επόμενη μέρα γράφουν ήδη στη Ν.Δ.
Εξηγήσεις από τον Καραμανλή ζητάει ο Τσιτουρίδης
«Στρατιές ομήρων» μέσω των stage
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Οι εκλογές και η «κεντροδεξιά πολυκατοικία»
Με πνευμονία στο νοσοκομείο η Ντόρα
Σενάρια για την επόμενη μέρα γράφουν ήδη στη Ν.Δ.
Εξηγήσεις από τον Καραμανλή ζητάει ο Τσιτουρίδης
Χθεσινοί αντίπαλοι, σημερινοί σύμμαχοι οι «προδομένοι» της Ν.Δ.
«Στρατιές ομήρων» μέσω των stage
ΠΑΣΟΚ
One man show στο ΠΑΣΟΚ
ΚΚΕ
Ομιλία στο Θησείο
ΣΥΡΙΖΑ
Με Μουλόπουλο επικεφαλής
Οικολόγοι Πράσινοι
«Ψήφος συνείδησης η ψήφος στους Οικολόγους»
Συνέντευξη Νίκος Χρυσόγελος
«Οι καρέκλες δεν είναι λόγος συνεργασίας»
Ντιμπέιτ
Εμπλοκή με το ντιμπέιτ, τα βροντάνε οι δημοσιογράφοι
Δημοκρατική Αναγέννηση
Οχι άλλα αδιέξοδα
Δημοσκόπηση
Στο 7,9% η διαφορά
Διαδίκτυο
Δίνει πολλά η Ν.Δ. στο διαδικτυακό στοίχημα