Έντυπη Έκδοση

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

«Ψήφος συνείδησης η ψήφος στους Οικολόγους»

Ψήφος στους Οικολόγους είναι ψήφος συνείδησης, επανέλαβαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι, που έχουν σχεδόν συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας:

Επικεφαλής η Μαρία Πινίου Καλή από το Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, Ηλίας Κατσούλης, καθηγητής Παντείου, Νάσος Κόκκινος, συγκοινωνιολόγος, συνεργάτης «Επιβάτες», Γιώργος Κατσαδωράκης, βιολόγος, ορνιθολόγος, ειδικός διαχείρισης και ερμηνείας περιβάλλοντος, Γιάννης Τζιόλας, ιστορικό στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων, Βασιλική Ψαλίδα, Τσιγγάνα, Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιός, Αριστείδης Παπαδάκης, ιστορικό στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων από την Κρήτη. Η ολοκληρωμένη λίστα θα ανακοινωθεί πανηγυρικά στο Θησείο στις 12 στον πεζόδρομο, εν όψει και της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε από τον Νίκο Χρυσόγελο, υποψήφιο στη Β' Αθηνών (εκλέγεται με σταυρό), ότι μπορεί οι πυρκαγιές να πέρασαν, αλλά «πιστεύω ότι και πολιτική μας είναι να νοιαζόμαστε όχι μόνο τη στιγμή που καίγεται το δάσος αλλά συνέχεια», για να συμπληρωθεί ο λόγος του από τον ευρωβουλευτή του κόμματος Μιχάλη Τρεμόπουλο που δήλωσε: «Η ομάδα των Πράσινων EFA πέρασε πρόταση για τις πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη που υιοθετήθηκε (με ψήφους 647 υπέρ, 22 κατά και 27 αποχές) από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου». Σημαντική ήταν η παρέμβαση του κ. Τρεμόπουλου, ο οποίος ζήτησε μεταξύ άλλων να καταδικαστεί και η πρακτική νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών σε δασικές εκτάσεις.

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται, γι' αυτό καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις τοπικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δασών», είπε η Ιωάννα Κοντούλη, επίσης υποψήφια στη Β' Αθηνών (εκλέγεται με σταυρό). Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των Πρασίνων και των υποψήφιων βουλευτών στη Θεσσαλονίκη, στις 12 στην ΕΣΗΕΜ-Θ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
Οικολόγοι Πράσινοι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Οι εκλογές και η «κεντροδεξιά πολυκατοικία»
Με πνευμονία στο νοσοκομείο η Ντόρα
Σενάρια για την επόμενη μέρα γράφουν ήδη στη Ν.Δ.
Εξηγήσεις από τον Καραμανλή ζητάει ο Τσιτουρίδης
Χθεσινοί αντίπαλοι, σημερινοί σύμμαχοι οι «προδομένοι» της Ν.Δ.
«Στρατιές ομήρων» μέσω των stage
ΠΑΣΟΚ
One man show στο ΠΑΣΟΚ
ΚΚΕ
Ομιλία στο Θησείο
ΣΥΡΙΖΑ
Με Μουλόπουλο επικεφαλής
Οικολόγοι Πράσινοι
«Ψήφος συνείδησης η ψήφος στους Οικολόγους»
Συνέντευξη Νίκος Χρυσόγελος
«Οι καρέκλες δεν είναι λόγος συνεργασίας»
Ντιμπέιτ
Εμπλοκή με το ντιμπέιτ, τα βροντάνε οι δημοσιογράφοι
Δημοκρατική Αναγέννηση
Οχι άλλα αδιέξοδα
Δημοσκόπηση
Στο 7,9% η διαφορά
Διαδίκτυο
Δίνει πολλά η Ν.Δ. στο διαδικτυακό στοίχημα