Έντυπη Έκδοση

Ο γόνος, ο φόνος και ο μάγειρας

Η ΥΠΟΘΕΣΗ απασχολούσε εδώ και μήνες την τουρκική κοινή γνώμη.

Γόνος γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών κατηγορούνταν για τη δολοφονία της φίλης του. Από τις 3 Μαρτίου που βρέθηκε κατατεμαχισμένο το πτώμα της άτυχης νεαρής, ο νεαρός καταζητούνταν. Παραδόθηκε προχθές στην αστυνομία αφού προηγήθηκαν διάφοροι ισχυρισμοί για φυγάδευσή του στο εξωτερικό, εν γνώσει της αστυνομίας, και ότι η τελευταία προς στιγμήν είχε προσαγάγει τον νεαρό, τον οποίο άφησε ελεύθερο.

Οι γονείς της νεαρής μέχρι και χρηματισμό της αστυνομίας υπονόησαν. Μετά τη χθεσινή παράδοση, ο νεαρός οδηγήθηκε στο τμήμα ανηλίκων. Δεν έχει δώσει κατάθεση προς το παρόν, ενώ την Πέμπτη, αρνιόταν να απαντήσει σε ερωτήσεις των αστυνομικών. Απλώς ανέφερε ότι δεν ήταν στο εξωτερικό, ότι κρυβόταν σε ένα άγνωστο σπίτι και ότι είχε κόψει το κεφάλι της φίλης του, αφού τη σκότωσε, επειδή το πτώμα δεν χωρούσε στη βαλίτσα την οποία στη συνέχεια άφησε σε κάδο σκουπιδιών.

Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ εξελίχθηκε σαν σίριαλ. Οι γονείς και ειδικά ο πατέρας της νεαρής, ο οποίος είναι μάλιστα μάγειρας στο κτίριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και να μιλά συνεχώς. Υποστήριζε ότι η οικογένεια Γκαρίπογλου, δηλαδή βασικά ο θείος του δράστη, που είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, κρύβει τον δράστη και διάφορα άλλα.

Στο μεταξύ, ο διοικητής ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης, όταν άρχισε ο πατέρας της νεκρής να βάλλει εναντίον της αστυνομίας, είπε ότι «θα έπρεπε να προσέχουμε πού στέλνουμε τις κόρες μας». Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο του πατέρα, αλλά και σχεδόν του συνόλου των ΜΜΕ. Αργότερα όμως, παρόμοια δήλωση έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ήταν δραματική. Ενώ σχεδόν οι πάντες ήταν υπέρ της οικογένειας του θύματος, ξαφνικά όλα άλλαξαν. Εμφανίστηκε ένας άγνωστος δημοσιογράφος και υποστήριξε ότι έχει μεσολαβήσει μεταξύ των δύο οικογενειών και ότι ο πατέρας της νεκρής ζήτησε 3 εκατομμύρια ευρώ από τον επιχειρηματία. Τα περί αιτήματος για χρήματα επαληθεύτηκαν από τον πατέρα του θύματος, ο οποίος όμως είπε πως τα χρήματα προορίζονταν για φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ξαφνικά όλοι στράφηκαν εναντίον του πατέρα, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε εκνευρίσει κάποιους, επειδή εμφανιζόταν στα κανάλια. Και μόλις άλλαξαν οι συσχετισμοί, παραδόθηκε στις Αρχές και ο κατηγορούμενος.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, η πολιτική εξουσία και τα μεγάλα ΜΜΕ, προτού ξεκινήσει η δίκη του νεαρού, οδήγησαν ουσιαστικά στο εδώλιο την πλευρά του θύματος, χρησιμοποιώντας αρκετή λάσπη, στη δημιουργία της οποίας ενδεχομένως συμμετείχε και ο ίδιος ο πατέρας με την υπόθεση περί χρημάτων, γεγονός που έχει αναφερθεί ότι μπορεί να ήταν ακόμη και παγίδα στην οποία έπεσε ο πατέρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Στη στήλη
Γεύση από Αγκυρα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιράν
«Θάνατος στον δικτάτορα»
Μπαραντέι: έγγραφο του χρεώνει συγκάλυψη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Αντιπυραυλική ασπίδα
Αντιπυραυλική ασπίδα: μετά την ακύρωσή της, οι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία για το Ιράν
Μια «ασπίδα» για τρεις...
Πιερ Λελούς: «Να πιάσουμε το χέρι που μας δίνει η Ρωσία...»
Συνέντευξη Ροδρίγο Τσάβες
«Δεν θα αφήσουμε ποτέ τη Ρωσία να ιδρύσει βάσεις...»
Τουρκία
«Κοριοί» στα τηλέφωνα της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ
Άλλες ειδήσεις
Πακιστάν: μακελειό με 34 νεκρούς
Πολωνία: έκρηξη σε ορυχείο