Έντυπη Έκδοση

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η Αθήνα σε κλοιό φορτηγών

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης με «κλεφτοπόλεμο» στις εθνικές οδούς, αδιάλλακτες θέσεις και ασφυξία στην αγορά.

Με σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς και με αρκετές μεταποιητικές επιχειρήσεις να έχουν προχωρήσει σε αναστολή μέρους ή και του συνόλου της παραγωγικής τους λειτουργίας λόγω ελλείψεων σε καύσιμα και πρώτες ύλες, κορυφώθηκε ο νέος γύρος της σύγκρουσης ανάμεσα στους ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. και την κυβέρνηση.

Πλήρες θέμα...

 • Νοσοκομειακά απόβλητα

  • Στον εισαγγελέα τα παρατράγουδα με τα νοσοκομειακά απόβλητα
   Με αδιαφορία αντιμετώπισαν οι νοσοκομειακές μονάδες, δημόσιες και ιδιωτικές, το έγγραφο των επιθεωρητών περιβάλλοντος να υποβάλουν αναλυτικά στοιχεία για τα επικίνδυνα απόβλητα που παράγουν, καθώς και τις μεθόδους διαχείρισης που χρησιμοποιούν.
 • Ταμείο του Δημοσίου

  • Αριθμοί που δείχνουν άρρωστοι
   Ασθενείς που υποβάλλονται σε... τρεις και πέντε αξονικές τομογραφίες σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Ασφαλισμένοι που κοντεύουν να πάθουν... εθισμό στους κλειστοφοβικούς μαγνητικούς τομογράφους αφού υποβάλλονται δύο και τρεις φορές το μήνα στη συγκεκριμένη εξέταση.
 • Ιατρικές εξετάσεις

  • Οσμή σκανδάλου με τις νέες τιμές των εξετάσεων
   Στο «παρά πέντε» και μία ανάσα πριν από τον ανασχηματισμό απεφεύχθη στο υπουργείο Υγείας ένα σκάνδαλο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Οπως παραδέχεται η ίδια η Φώφη Γεννηματά στην «Κ.Ε.», έλαβε γραπτή εισήγηση για αύξηση στις τιμές δεκάδων ιατρικών εξετάσεων, που αν την έκανε δεκτή θα οδηγούσε σε επιπλέον επιβάρυνση των ήδη κατεστραμμένων ασφαλιστικών ταμείων και θα έκανε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων να τρίβουν τα χέρια τους για τα μελλοντικά τους υπερκέρδη.
 • Εκπαίδευση

  • Αυξάνονται οι ανισότητες στο χώρο της παιδείας
   Η υπουργός Παιδείας μπορεί να θριαμβολογεί αυτές τις μέρες για το αυτονόητο, ότι δηλαδή άνοιξαν τα σχολεία με εκπαιδευτικά κενά λιγότερα απ' ό,τι υπολογίζονταν, αλλά δεν λέει λέξη για τους μαθητές δύο ταχυτήτων που εξακολουθεί να δημιουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα.
  • Τα συν και τα πλην στο νέο σύστημα εξετάσεων
   Μία ακόμη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση βρίσκεται προ των πυλών. Το «κερασάκι στη τούρτα» είναι και πάλι η αλλαγή του συστήματος των πανελλήνιων εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτι που επιχείρησαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί Παιδείας των τελευταίων δέκα-δεκαπέντε ετών.
 • Φυλακές

  • Μέσα τα «μικρά ψάρια»
   «Να πάνε οι κλέφτες φυλακή», ζητά συχνά, τον τελευταίο καιρό, η κοινή γνώμη. Αυτό που προφανώς επιθυμεί ο μέσος πολίτης, είναι να σταματήσει η προκλητική ατιμωρησία των μεγαλόσχημων παραγόντων της κοινωνίας που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Μια αυθαίρετη σιδεροκατασκευή 50 τ.μ. στην σκιά της Ακρόπολης
   Η κατασκευή έχει κλείσει τον μισό δρόμο επί της Αγίου Φιλίππου. Την αυθαιρεσία τη συναντάς παντού στην Ελλάδα, στα βουνά, στα δάση, στις παραλίες, στις πόλεις, ακόμη και στη σκιά της Ακρόπολης. Στο Μοναστηράκι και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Φιλίππου, τον μισό δρόμο τον έχει «καταπιεί» μια σιδεροκασκευή σχεδόν 50 τετραγωνικών μέτρων!
  • Παράνομες επεκτάσεις στο τμήμα Μενιδίου
   Το Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου στεγάζεται σε κτίριο που προοριζόνταν για εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο αναφέρουν ότι στο κτίριο έχουν γίνει σημαντικές πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Δεμένα σε υπόστεγο τα δύο αντιλαθρεμπορικά!
   Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας στα «βαφτίσια» των δύο αντιλαθρεμπορικών πλοίων που κόστισαν στο ελληνικό Δημόσιο 2 εκατ. ευρώ. Βλέπουν τα χάλια μας και γελούν! Και ο «Ποσειδώνας» και ο «Ηφαιστος», τα δύο αντιλαθρεμπορικά πλοία που κατασκευάστηκαν από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κόστισαν περίπου 2 εκατ. ευρώ, διαφημίστηκαν επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση ως απάντηση στο λαθρεμπόριο καυσίμων και εδώ και δύο χρόνια... στοιχειώνουν στο υπόστεγο!
  • Η Αντίσταση ζητάει δικαίωση
   Η προτομή του Κώστα Περρίκου και η στήλη με τις ανάγλυφες μορφές των εκτελεσθέντων, ατην οδό Γλαδστώνος, «δεινοπαθούν» από τους μικροπωλητές και τις τέντες των καφενείων Ακριβώς 68 χρόνια πριν, «στην γωνία Πατησίων και Γλάδστωνος υπήρχε ένα τριώροφο πέτρινο κτίριο. Στο μεσαίο πάτωμα, σε τέσσερα κοντάρια, ήταν αναρτημένες οι σημαίες της Γερμανίας (σβάστικα), της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Ελλάδας. Μια μεγάλη επιγραφή, από την μια άκρη ως την άλλη, έγραφε: «Εθνικοσοσιαλιστική πατριωτική οργάνωσις ΕΣΠΟ».